r
Nosalty Logó

Narancsos keksz étcsokival

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Csibedina
Narancsos keksz étcsokival
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 32% Zsír
Összesen 1065 kcal
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 32% Zsír
Összesen 5323 kcal
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 32% Zsír
Összesen 504 kcal
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    66.2 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    158 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    306.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    156 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    108.2 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    24 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    499 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    488 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    120 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 1065 kcal
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    54.6 g

Zsír

  • Összesen
    331 g
  • Telített zsírsav
    203 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    95 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    791 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1530.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    160 mg
  • Kálcium
    224 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    254 mg
  • Foszfor
    781 mg
  • Nátrium
    86 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    541.2 g
  • Cukor
    184 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    119.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2493 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    130 micro
  • Kolin:
    115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2442 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    602 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    113 micro
Összesen 5323 kcal
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    31.3 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    144.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    8 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.2 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    236 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    231 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 504 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vajat robotgép segítségével habosra keverjük a cukorral
  2. A robotgép dagasztó rúdjaival beledolgozzuk a vajas-cukros masszába a csipet sóval elkevert lisztet és a reszelt narancshéjat, majd alaposan megdolgozzuk
  3. A megfelelő állag elérése érdekében kézzel is gyúrjuk át a tésztát, majd formázzunk belőle egy cipót, és rakjuk fél órára hűtőbe pihenni
  4. Pihentetés után nyújtsuk ki a tésztát kb. 6-8 mm vastagságúra, majd derelyevágó segítségével vágjuk fel kb. 2x6 cm-es téglalapokra
  5. A téglalapok tetejét hústűvel szurkáljuk meg, majd ízlés szerint kandírozott naranccsal díszítsük (nem árt, ha picit bele is nyomogatjuk a tésztába).
  6. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, és előmelegített sütőben megsütjük
  7. A csokit gőzfürdő felett a vajjal/margarinnal felolvasztjuk, ha már elég homogén a masszánk, akkor picit hűtjük, majd habzsákba (én szilikonos bevonatút használok) töltjük, és ezzel díszítjük a kekszeket.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 67
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 5755
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 14.

Ajánló

A díszítéshez csökkenthetjük a csokoládéadagot, ha vékonyabban szeretnénk írókázni a kekszeket.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Csibedina 70 recept

Advent és Karácsony közeledtével elkezdtem aprósütemény receptek után kutatni, és egy nemrég megjelent receptmagazinban bukkantam rá a narancsos keksz alapreceptjére, amit szokás szerint picit megcifráztam, és ez a süti kerekedett ki belőle. Nagyon omlós, mégis ropogós keksz. Állítólag megfelelően tárolva, akár 4-6 hétig is eláll, de a privát véleményem az, hogy ahhoz nagyon jól el kell dugni a szemfüles és ínyenc családtagok elől :).

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek