r
Nosalty Logó

Narancsos keksz étcsokival

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Csibedina
Narancsos keksz étcsokival
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 32% Zsír
Összesen 1065 kcal
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 32% Zsír
Összesen 5323 kcal
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 32% Zsír
Összesen 504 kcal
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    66.2 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    158 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    306.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    156 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    108.2 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    24 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    499 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    488 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    120 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 1065 kcal
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    54.6 g

Zsír

  • Összesen
    331 g
  • Telített zsírsav
    203 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    95 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    791 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1530.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    160 mg
  • Kálcium
    224 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    254 mg
  • Foszfor
    781 mg
  • Nátrium
    86 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    541.2 g
  • Cukor
    184 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    119.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2493 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    130 micro
  • Kolin:
    115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2442 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    602 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    113 micro
Összesen 5323 kcal
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    31.3 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    144.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    8 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.2 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    236 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    231 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 504 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vajat robotgép segítségével habosra keverjük a cukorral
  2. A robotgép dagasztó rúdjaival beledolgozzuk a vajas-cukros masszába a csipet sóval elkevert lisztet és a reszelt narancshéjat, majd alaposan megdolgozzuk
  3. A megfelelő állag elérése érdekében kézzel is gyúrjuk át a tésztát, majd formázzunk belőle egy cipót, és rakjuk fél órára hűtőbe pihenni
  4. Pihentetés után nyújtsuk ki a tésztát kb. 6-8 mm vastagságúra, majd derelyevágó segítségével vágjuk fel kb. 2x6 cm-es téglalapokra
  5. A téglalapok tetejét hústűvel szurkáljuk meg, majd ízlés szerint kandírozott naranccsal díszítsük (nem árt, ha picit bele is nyomogatjuk a tésztába).
  6. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, és előmelegített sütőben megsütjük
  7. A csokit gőzfürdő felett a vajjal/margarinnal felolvasztjuk, ha már elég homogén a masszánk, akkor picit hűtjük, majd habzsákba (én szilikonos bevonatút használok) töltjük, és ezzel díszítjük a kekszeket.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 67
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 5759
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 14.

Ajánló

A díszítéshez csökkenthetjük a csokoládéadagot, ha vékonyabban szeretnénk írókázni a kekszeket.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Csibedina 70 recept

Advent és Karácsony közeledtével elkezdtem aprósütemény receptek után kutatni, és egy nemrég megjelent receptmagazinban bukkantam rá a narancsos keksz alapreceptjére, amit szokás szerint picit megcifráztam, és ez a süti kerekedett ki belőle. Nagyon omlós, mégis ropogós keksz. Állítólag megfelelően tárolva, akár 4-6 hétig is eláll, de a privát véleményem az, hogy ahhoz nagyon jól el kell dugni a szemfüles és ínyenc családtagok elől :).

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...