Narancsos kalács
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Évi néni
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 10% Fehérje
- 62% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
29g öregtészta65 kcal
-
58g finomliszt209 kcal
-
19g görög joghurt19 kcal
-
6g narancslé3 kcal
-
0g narancshéj0 kcal
-
14 kcal
-
0g só0 kcal
-
6g vaj45 kcal
-
3g tojássárgája8 kcal
-
2 kcal
-
5g tojásfehérje3 kcal
Összesen
368
kcal
- 10% Fehérje
- 62% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
230g öregtészta520 kcal
-
460g finomliszt1674 kcal
-
150g görög joghurt155 kcal
-
45g narancslé21 kcal
-
3g narancshéj3 kcal
-
30g gyümölcscukor110 kcal
-
0g só0 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
16 kcal
-
40g tojásfehérje21 kcal
Összesen
2943
kcal
- 10% Fehérje
- 62% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
22.3g öregtészta50 kcal
-
44.5g finomliszt162 kcal
-
14.5g görög joghurt15 kcal
-
4.4g narancslé2 kcal
-
0.3g narancshéj0 kcal
-
2.9g gyümölcscukor11 kcal
-
0g só0 kcal
-
4.8g vaj35 kcal
-
1.9g tojássárgája6 kcal
-
0.5g instant élesztő2 kcal
-
3.9g tojásfehérje2 kcal
Összesen
285
kcal
- 10% Fehérje
- 62% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.7 g
Zsír
-
Összesen 7.9 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 41 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 178.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 28 mg
-
Kálcium 18 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 100 mg
-
Nátrium 13 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 63.2 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 20.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 53 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 42 micro
-
Kolin: 30 mg
-
Retinol - A vitamin: 51 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 14 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 47 micro
Összesen
368
kcal
- 10% Fehérje
- 62% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 77.6 g
Zsír
-
Összesen 62.9 g
-
Telített zsírsav 28 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 325 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1425 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 225 mg
-
Kálcium 141 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 148 mg
-
Foszfor 796 mg
-
Nátrium 101 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 505.4 g
-
Cukor 33 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 164.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 423 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 44 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 338 micro
-
Kolin: 240 mg
-
Retinol - A vitamin: 410 micro
-
α-karotin 10 micro
-
β-karotin 110 micro
-
β-crypt 73 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 379 micro
Összesen
2943
kcal
- 10% Fehérje
- 62% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.5 g
Zsír
-
Összesen 6.1 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 31 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 137.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 14 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 77 mg
-
Nátrium 10 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 48.9 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 15.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 41 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 33 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 40 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 11 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 37 micro
Összesen
285
kcal
Hozzávalók
-
23 dkg öregtészta
-
150 ml görög joghurt
-
0.5 narancsból nyert narancshéj
-
3 dkg gyümölcscukor
-
1 csipet só
-
5 dkg vaj
-
1 db tojássárgája
-
5 g instant élesztő
Elkészítés
- Minden hozzávaló szobahőmérsékletű. Robotgép táljába mérjük, és 10 percig dagasztjuk a tésztát, majd letakarva 40 percig kelesztjük.
- A megkelt tésztát átgyúrjuk, hat egyenlő részre (vagy tetszőlegesen) osztjuk, rudat sodrunk belőle, és összefonjuk.
- A tésztát tetővel rendelkező sütőtálba tesszük, letakarva fél órát kelesztjük.
- Lekenjük a maradék tojásfehérjével, és 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük hőlégkeverésen (vagy 200 fokon alul-felül sütésen), letakarva 30 percig sütjük, majd a fedőt levéve addig sütjük, míg a kívánt színt eléri.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 35x20
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 17
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 1399
- Feltöltés dátuma: 2016. július 08.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
Évi néni
1830 recept
Egy szép narancsom maradt otthon, amit valahogyan szerettem volna elhasználni. Így a reggeli is megoldódott, bár nem volt időm újra keleszteni a kalácsot, ami magasabb is lehetett volna, és a hatos fonás sem sikerült, de a végeredmény nagyon finom, lágy foszlós tésztájú kalács lett.