r
Nosalty Logó

Narancskrém rummal és étcsokoládéval

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Narancskrém rummal és étcsokoládéval
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 379 kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 2269 kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 131 kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    11.7 g

Zsír

  • Összesen
    15 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    255 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    551.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    246 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    150 mg
  • Nátrium
    99 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.2 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    196 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    45 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    309 micro
Összesen 379 kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    70 g

Zsír

  • Összesen
    89.8 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1527 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3311.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    118 mg
  • Kálcium
    1473 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    199 mg
  • Foszfor
    903 mg
  • Nátrium
    595 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    211 g
  • Cukor
    108 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    335.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    557 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    106 mg
  • D vitamin:
    305 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    293 micro
  • Kolin:
    1178 mg
  • Retinol - A vitamin:
    519 micro
  • α-karotin
    84 micro
  • β-karotin
    286 micro
  • β-crypt
    267 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1854 micro
Összesen 2269 kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    192 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.2 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    107 micro
Összesen 131 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Verjük fel a 7 tojássárgáját a cukorral, amíg krémes állagot nem kapunk. Ízlés szerint vaníliás cukrot is adhatunk hozzá.
  2. Mikor kész, adjuk hozzá a lisztet, s fakanállal keverjük össze.
  3. Vegyünk elő egy lábost, és forraljuk fel a tejet.
  4. Amikor felforrt, vegyük le a gázról, és egy szűrő segítségével öntsük a tojásos krémbe a tejet.
  5. Habverőgéppelverjük habosra a krémet. Nekem nem lett nagyon krémes az elején,de aztán a hűtőben szépen besűrűsödött.
  6. Amíg még meleg a krém, adjuk hozzá a rumot, a narancs leszűrt levétés a lereszelt héját.
  7. Keverjük jól össze ezt az egyveleget, tegyük pohárkákba, és várjuk meg, míg szobahőmérsékletű nem lesz.
  8. Majd rakjuk be a hűtőbe legalább 1 órára.
  9. Mikor lehűlt, díszítsük csokidarabkákkal és málnával.
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 11
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1054
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a narancskrémet egy ebéd alkalmával készítettem a barátnőmnek, aki nagyon finnyás, ami az édességeket illeti (nem úgy mint én). Könnyű édesség, amit varázslatossá tesz a narancs frissítő illata. Citrommal készítve is ugyanolyan finom. Mindig vegyszermentes, azaz nem kezelt citromot, narancsot vegyetek, nehogy megmérgezzétek magatokat vagy rosszabb esetben a vacsora vendégeket:).

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...