r
Nosalty Logó

Nagyi házi krémese

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Bruszliné
Nagyi házi krémese
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 457 kcal
  • 9% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 2742 kcal
  • 9% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 178 kcal
  • 9% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.4 g

Zsír

  • Összesen
    17.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    501 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    161 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    220 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.7 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    142 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    243 micro
Összesen 457 kcal
  • 9% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    74.1 g

Zsír

  • Összesen
    104.9 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    1080 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3006.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    92 mg
  • Kálcium
    964 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    584 mg
  • Nátrium
    1320 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    357.9 g
  • Cukor
    201 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    226.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    465 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    136 micro
  • Kolin:
    853 mg
  • Retinol - A vitamin:
    465 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1461 micro
Összesen 2742 kcal
  • 9% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    194.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    2 mg
  • Foszfor
    38 mg
  • Nátrium
    86 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.2 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 178 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A leveles tésztát kettévágjuk, kinyújtjuk kb. 3-4-mm vastagra, és megsütjük.
  2. Az egyik sült tésztát kiválasztjuk, az lesz az alja, a másikat pedig felvágjuk kockákra. (Én 4×5 db-ot szoktam vágni!)
  3. Míg a tészta hűl, megcsináljuk a krémet.
  4. Egy edénybe felteszünk vizet, ha forr, ráteszünk egy műanyag edényt, abba tesszük a 6 db tojásfehérjét, kis verés után teszünk bele 10 dkg cukrot és a 2 cs vaníliás cukrot.
  5. Ezzel egyidőben egy nagy edényben kikeverjük a pudingot a 6 darab tojássárgával az 5 dkg cukorral és a 7 dl tejjel. Felrakjuk főni.
  6. Ha ügyesek vagyunk, egyidőben kevergetjük a pudingos krémet habverővel, másik kezünkben a robotgéppel pedig a tojásfehérjéket.
  7. Ha a puding besűrűsödött (ha túl sűrűnek tűnik, vagy csomós még, a gázon higíthatjuk tejjel, míg nem "puffog"), elzárjuk, és a kemény tojáshabbal összekeverjük.
  8. Az így kapott krémet a tésztára rakjuk, rá a már felvágott tészta kockákat. Hűtjük.
  • Tepsi mérete: 30x20
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 390
  • Tegnapi nézettség: 14
  • 7 napos nézettség: 46
  • Össznézettség: 93905
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 09.

Ajánló

Az alsó tésztát tehetjük tepsibe, így a krém biztosan nem folyik ki.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Bruszliné 8 recept

Nagyitól kapott recept, amit szívesen sütök!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...