r
Nosalty Logó

Nagybaracskai halászlé

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Szilvi84
Nagybaracskai halászlé
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
bográcsos
  • 6% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 450 kcal
  • 6% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 2700 kcal
  • 6% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 40 kcal
  • 6% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • D vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    59.6 g

Zsír

  • Összesen
    17.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    197 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1991.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    155 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    106 mg
  • Foszfor
    1140 mg
  • Nátrium
    544 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    841.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    2033 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    223 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    384 micro
  • β-crypt
    84 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    312 micro
Összesen 450 kcal
  • 6% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • D vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    357.6 g

Zsír

  • Összesen
    107.2 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    1184 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11946.7 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    233 mg
  • Kálcium
    928 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    636 mg
  • Foszfor
    6839 mg
  • Nátrium
    3262 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.8 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    5051.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    386 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    39 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    144 mg
  • D vitamin:
    12198 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    39 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    377 micro
  • Kolin:
    1338 mg
  • Retinol - A vitamin:
    171 micro
  • α-karotin
    68 micro
  • β-karotin
    2302 micro
  • β-crypt
    502 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1870 micro
Összesen 2700 kcal
  • 6% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • D vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    1.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    179.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.8 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    183 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 40 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Belerakjuk a bográcsba a hagymát és a halakat is, felöntjük a vízzel.
  2. Feltesszük főni a legnagyobb lángra, amit be tudunk állítani, beledobjuk a cseresznyepaprikákat és a halászlékockákat.
  3. Amikor felforrt, és már nem habzik, beletesszük a sót és a pirospaprikát is, majd tovább forraljuk.
  4. 30 perc elteltével megkóstoljuk, ha kell még alakítani az ízeket, akkor beletesszük, amit kell, és forraljuk még 2-3 percig, majd levesszük a tűzről.
  5. Szűrőn átöntve megszűrjük a hagymától, a halat külön kiszedjük egy tálra. Friss gyufatésztával tálaljuk.
  6. Jó étvágyat hozzá!
  • Receptkönyvben: 18
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 9295
  • Feltöltés dátuma: 2015. január 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagybaracskai halászlé
Szilvi84 1 recept

Anyósoméknál kóstoltam először ezt a verziót, előtte már 1000 félét ettem, de azóta ez a HALÁSZLÉ számomra. Szerintem ez mindent elmond... :) Készíthetjük bográcsban (ez a tuti befutó nálunk), vagy akár gázon is, ha jó nagyra tudjuk állítani.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...