adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 10% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 8% Zsír
Lazac
Köret
Összesen
585
kcal
- 10% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 8% Zsír
Lazac
Köret
Összesen
1171
kcal
- 10% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 8% Zsír
Lazac
Köret
Összesen
160
kcal
- 10% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 35.5 g
Zsír
-
Összesen 28.3 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 69 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 754.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 55 mg
-
Kálcium 27 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 63 mg
-
Foszfor 472 mg
-
Nátrium 131 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 44.9 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 255.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 211 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 653 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 141 micro
-
Kolin: 151 mg
-
Retinol - A vitamin: 53 micro
-
α-karotin 624 micro
-
β-karotin 1587 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 665 micro
Összesen
585
kcal
- 10% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 71 g
Zsír
-
Összesen 56.5 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 35 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 138 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1509.3 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 110 mg
-
Kálcium 55 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 127 mg
-
Foszfor 944 mg
-
Nátrium 262 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 89.8 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 510.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 421 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 12 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 22 mg
-
D vitamin: 1305 micro
-
K vitamin: 44 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 29 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 282 micro
-
Kolin: 301 mg
-
Retinol - A vitamin: 105 micro
-
α-karotin 1248 micro
-
β-karotin 3174 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1330 micro
Összesen
1171
kcal
- 10% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 9.7 g
Zsír
-
Összesen 7.7 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 19 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 206.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 7 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 129 mg
-
Nátrium 36 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 69.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 58 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 178 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 39 micro
-
Kolin: 41 mg
-
Retinol - A vitamin: 14 micro
-
α-karotin 170 micro
-
β-karotin 433 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 182 micro
Összesen
160
kcal
Hozzávalók
Lazac
-
2 teáskanál dijoni mustár
-
só ízlés szerint
-
négyszínű bors ízlés szerint
-
0.5 dl olívaolaj
Köret
Elkészítés
Lazac
- A lazacot leöblítjük, leszárítjuk egy papírtörlővel. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, majd jól bekenegetjük dijoni mustárral. Hagyjuk egy kicsit pihenni addig, míg a körettel bajlódunk.
- Felforrósítjuk az olajat, majd beletesszük a lazacot. Minden oldalát kb. 1 percig pirítjuk, majd felére vesszük a hőfokot és fedő alatt sütöm 2-2 percig a vastagabb oldalain. Így nem szárad ki.
- Ha jó az időzítésünk, akkor egyszerre készül el a rizzsel és már tálaljuk is egy kis citrommal.
Köret
- Míg a lazac pihenget, addig szépen elkészítjük a rizst a szokásos módon. Én szeretem a hagyományos 20 perces rizst, a gyors változatok helyett.
- Amikor a rizs már 10 perce fődögél a levében, belehajigáljuk a zöldséget és hagyjuk, hogy szépen megpárolódjon.
- Sütés ideje: 8 perc
- Elkészítettem: 100 alkalommal
- Receptkönyvben: 34
- Tegnapi nézettség: 5
- 7 napos nézettség: 27
- Össznézettség: 6136
- Feltöltés dátuma: 2014. október 26.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
sajtimádó
18 recept
Na ez az a recept, amit még fagyasztott halból is jól meg lehet csinálni. Én ha tehetem, akkor frissen veszem, ami nem jelent nagy gondot itt a tengerparton. De a recept elbírja a fagyasztott verziót is.