Mustárban sült hús
- 14% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 21% Zsír
-
125g sertéstarja233 kcal
-
18g mustár11 kcal
-
21g napraforgó olaj188 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
- 14% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 21% Zsír
-
500g sertéstarja930 kcal
-
70g mustár42 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
-
60g finomliszt218 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
- 14% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 21% Zsír
-
69.9g sertéstarja130 kcal
-
9.8g mustár6 kcal
-
11.9g napraforgó olaj105 kcal
-
8.4g finomliszt31 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
- 14% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 24 g
Zsír
-
Összesen 37.4 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 78 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 662.3 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 44 mg
-
Kálcium 33 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 37 mg
-
Foszfor 273 mg
-
Nátrium 270 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.5 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 102.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 38 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 97 mg
-
Retinol - A vitamin: 3 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 9 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 22 micro
- 14% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 95.9 g
Zsír
-
Összesen 149.7 g
-
Telített zsírsav 33 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 67 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 40 g
-
Koleszterin 310 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2649.2 g
-
Cink 16 mg
-
Szelén 175 mg
-
Kálcium 133 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 147 mg
-
Foszfor 1090 mg
-
Nátrium 1079 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 49.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 411.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 14 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 36 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 150 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 22 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 388 mg
-
Retinol - A vitamin: 10 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 36 micro
-
β-crypt 19 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 90 micro
- 14% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.4 g
Zsír
-
Összesen 20.9 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 43 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 370.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 24 mg
-
Kálcium 19 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 153 mg
-
Nátrium 151 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 57.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3 micro
-
Kolin: 54 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 13 micro
Hozzávalók
-
50 dkg sertéstarja
-
3 púpozott ek finomliszt
-
1 teáskanál fűszerpaprika
-
só ízlés szerint
Elkészítés
- A húst kb. 1-1,5 cm-es vastagságúra felszeleteljük, besózzuk.
- A lisztet a pirospaprikával összekeverjük. Közben az olajat felhevítjük.
- A húst beleforgatjuk a paprikás lisztbe, és a forró olajban hirtelen megsütjük mindkét oldalát, hogy enyhén megpiruljon. Ez kb. 1-1 perc vagy még annyi sem. Vigyázzunk, hogy meg ne égjen!
- Ha a hús kicsit kifehéredett, és halványan megpirult, akkor felöntjük vízzel, hogy éppen ellepje, és minden hússzeletre kanalazunk 1 bő evőkanál mustárt, majd lazán végigsimítjuk a kikanalazott mustárt a hússzeletek tetején úgy, hogy ne kaparjuk le egy hússzeletről sem.
- Felforraljuk, majd takarékon főzzük. Időnként megmozgatjuk őket, hogy le ne ragadjanak.
- Ha a hús megpuhult, akkor készen van.
- Elkészítettem: 34 alkalommal
- Receptkönyvben: 141
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 7
- Össznézettség: 18792
- Feltöltés dátuma: 2011. április 15.
Ajánló
Sült krumplival ízlik a legjobban, és nagyon finom hozzá a rizs is köretnek. MEGJEGYZÉS: régebben úgy készítettem, hogy a hússzeletek teljes felületét sózás után bekentem mustárral, és azután forgattam bele a lisztbe. Ezután minden ugyanúgy megy, mint ahogy fentebb írtam, azzal a kivétellel, hogy ilyenkor nem kell rá annyi mustár, miután felöntjük vízzel a szeleteket. De így nincs olyan jó sok mustáros szaftja, ezért változtattam egy kicsit a kiinduló recepten, bár így meg bundásabb a hús. Mindkét verzió finom! :)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Ezt a receptet is nagyon gyorsan el lehet készíteni, és igazán finom főétel van belőle. Nekem kisbaba mellett nagyon fontos az idő, és nem mindegy, hogy mennyi idő alatt tudok egy ételt elkészíteni. Ennek az előkészülete pedig rövid.