r
Nosalty Logó

Muffin rózsa kelt tésztából

0,0

0 ÉRTÉKELÉS34 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Csiki Piroska
Muffin rózsa kelt tésztából
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

717
Kalória
13.9g
Fehérje
91.9g
Szénhidrátok
32.4g
Zsír
37.6g
Víz
159.9g
Koleszterin
2.8g
Rost
24.3g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 717 kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 2869 kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 333 kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.9 g

Zsír

  • Összesen
    32.4 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    160 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    372.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    167 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    91.9 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    37.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    261 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    257 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    137 micro
Összesen 717 kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55.6 g

Zsír

  • Összesen
    129.5 g
  • Telített zsírsav
    72 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    640 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1488.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    152 mg
  • Kálcium
    314 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    99 mg
  • Foszfor
    668 mg
  • Nátrium
    241 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    367.5 g
  • Cukor
    97 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    150.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1044 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    297 micro
  • Kolin:
    352 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1027 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    205 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    550 micro
Összesen 2869 kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    15.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    173.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.8 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    17.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    122 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    120 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 333 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. 1 dl langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, rászórunk 1 tk porcukrot és 1 tk lisztet. Langyos helyen felfuttatjuk (15-20 perc).
  2. A tojást a maradék fél dl tejjel, a cukorral és csipet sóval felverjük, a vajat a liszttel elmorzsoljuk, közepébe mélyedést készítünk, beleöntjük a tojásos tejet és a felfuttatott élesztőt, jól összegyúrjuk. Kezdetben ragacsos, de rövid idő után elválik az edénytől, ha még ragad a kezünkhöz, tenyerünket egyszer-kétszer lisztbe mártjuk, és tovább gyúrjuk a tésztát, amíg elválik a kezünktől is. Letakarva langyos helyen duplájára kelesztjük.
  3. Ha megkelt, 3 mm vékonyra nyújtjuk, kb. 5 cm átmérőjű szaggatóval köröket szúrunk ki, ebből formázzuk a rózsát (5-7 szirom). Az első szirmot felcsavarjuk, a többit mindig eltolódva helyezzük a másikra, így alakítjuk ki a rózsát, kiolajozott muffin sütőbe rakjuk.
  4. Felvert tojással megkenjük. Újra kelesztjük, amíg a szirmok megduzzadnak, a vajat a porcukorral felolvasztjuk, és egy kanállal a szirmok közé öntögetjük.
  5. Előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük. 15 perc után sütőpapírral letakarjuk, hogy a cukor ne égjen meg rajta, és a hőfokot is csökkentjük.Tálaláskor még megszórhatjuk vaníliás porcukorral.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Nem baj, ha egy kicsit a vajas cukor karamellizálódik rajta, így finom ropogós lesz. Teához, kakaóhoz, kávéhoz ajánlom. Én szilikonos kapszlikba raktam, és úgy helyeztem a muffin sütő formába, így könnyű kiszedni és nem ég meg.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Diós-mákos bejgliszelet

A repedésmentes bejgli igenis létezik, az eltérés csupán annyi, hogy nem felcsavarva, hanem tepsiben rétegezve kell megsütnünk a karácsony kötelező ékét. A plusz jutalom, hogy nem kell ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Zsályás sült brokkoli

Nagyon jól érzi magát a zsálya hátul a kertben, na én meg jól megtéptem. :o) Az allrecipes oldalon találtam ezt a receptet, és mindenki ódákat zengett róla. Nekem meg azért tetszett ...

Maradékmentő sonkás-sajtos krokett

Soha, de soha ne dobjátok ki a maradék burgonyapürét! Megmutatjuk a legjobb felhasználási módját egy gyors és egyszerű recepttel. Mindenképp próbáljátok ki, akár sima törtburgonyás ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!