Muffin rózsa kelt tésztából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Csiki Piroska
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 8% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 18% Zsír
A tésztához
-
88g finomliszt319 kcal
-
15g vaj108 kcal
-
38g tej21 kcal
-
5g élesztő5 kcal
-
13g porcukor48 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
0g só0 kcal
-
18 kcal
A tetejére
Összesen
717
kcal
- 8% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.9 g
Zsír
-
Összesen 32.4 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 160 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 372.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 38 mg
-
Kálcium 78 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 167 mg
-
Nátrium 60 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 91.9 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 37.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 261 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 74 micro
-
Kolin: 88 mg
-
Retinol - A vitamin: 257 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 51 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 137 micro
Összesen
717
kcal
- 8% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 55.6 g
Zsír
-
Összesen 129.5 g
-
Telített zsírsav 72 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 38 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 640 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1488.8 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 152 mg
-
Kálcium 314 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 99 mg
-
Foszfor 668 mg
-
Nátrium 241 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 367.5 g
-
Cukor 97 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 150.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1044 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 297 micro
-
Kolin: 352 mg
-
Retinol - A vitamin: 1027 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 205 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 550 micro
Összesen
2869
kcal
- 8% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.5 g
Zsír
-
Összesen 15.1 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 75 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 173.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 37 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 78 mg
-
Nátrium 28 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 42.8 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 17.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 122 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 41 mg
-
Retinol - A vitamin: 120 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 24 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 64 micro
Összesen
333
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A tésztához
- 1 dl langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, rászórunk 1 tk porcukrot és 1 tk lisztet. Langyos helyen felfuttatjuk (15-20 perc).
- A tojást a maradék fél dl tejjel, a cukorral és csipet sóval felverjük, a vajat a liszttel elmorzsoljuk, közepébe mélyedést készítünk, beleöntjük a tojásos tejet és a felfuttatott élesztőt, jól összegyúrjuk. Kezdetben ragacsos, de rövid idő után elválik az edénytől, ha még ragad a kezünkhöz, tenyerünket egyszer-kétszer lisztbe mártjuk, és tovább gyúrjuk a tésztát, amíg elválik a kezünktől is. Letakarva langyos helyen duplájára kelesztjük.
- Ha megkelt, 3 mm vékonyra nyújtjuk, kb. 5 cm átmérőjű szaggatóval köröket szúrunk ki, ebből formázzuk a rózsát (5-7 szirom). Az első szirmot felcsavarjuk, a többit mindig eltolódva helyezzük a másikra, így alakítjuk ki a rózsát, kiolajozott muffin sütőbe rakjuk.
- Felvert tojással megkenjük. Újra kelesztjük, amíg a szirmok megduzzadnak, a vajat a porcukorral felolvasztjuk, és egy kanállal a szirmok közé öntögetjük.
- Előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük. 15 perc után sütőpapírral letakarjuk, hogy a cukor ne égjen meg rajta, és a hőfokot is csökkentjük.Tálaláskor még megszórhatjuk vaníliás porcukorral.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 202
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 12517
- Feltöltés dátuma: 2013. január 25.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
Csiki Piroska
230 recept
Nem baj, ha egy kicsit a vajas cukor karamellizálódik rajta, így finom ropogós lesz. Teához, kakaóhoz, kávéhoz ajánlom. Én szilikonos kapszlikba raktam, és úgy helyeztem a muffin sütő formába, így könnyű kiszedni és nem ég meg.