r
Nosalty Logó

Mozzarellás csirkemell kelbimbóval

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
edan
Mozzarellás csirkemell kelbimbóval
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Csirkemellhez

Kelbimbóhoz

Összesen 659 kcal
  • 7% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Csirkemellhez

Kelbimbóhoz

Összesen 2636 kcal
  • 7% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Csirkemellhez

Kelbimbóhoz

Összesen 58 kcal
  • 7% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    71.6 g

Zsír

  • Összesen
    31.3 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    214 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2233.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    507 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    138 mg
  • Foszfor
    886 mg
  • Nátrium
    628 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.9 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    955 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    271 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    202 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    408 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    172 micro
  • Kolin:
    230 mg
  • Retinol - A vitamin:
    150 micro
  • α-karotin
    89 micro
  • β-karotin
    1392 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1930 micro
  • Lut-zea
    3670 micro
Összesen 659 kcal
  • 7% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    286.4 g

Zsír

  • Összesen
    125.2 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    854 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8932.5 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    258 mg
  • Kálcium
    2026 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    551 mg
  • Foszfor
    3542 mg
  • Nátrium
    2514 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    99.4 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    3820.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1083 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    806 mg
  • D vitamin:
    64 micro
  • K vitamin:
    1633 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    88 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    687 micro
  • Kolin:
    919 mg
  • Retinol - A vitamin:
    600 micro
  • α-karotin
    357 micro
  • β-karotin
    5568 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    7719 micro
  • Lut-zea
    14679 micro
Összesen 2636 kcal
  • 7% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    2.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    200 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    85.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    125 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    173 micro
  • Lut-zea
    329 micro
Összesen 58 kcal

Hozzávalók

Csirkemellhez

Kelbimbóhoz

Elkészítés

Csirkemellhez

  1. A sütőt melegítsük elő 200 fokra, a 2 liter vizet tegyük fel melegedni.
  2. A csirkemellet szeleteljük fel, sózzuk meg, és gyengéden klopfoljuk ki.
  3. Melegítsünk fel egy serpenyőt, öntsük bele az olajat, és hirtelen (fehéredésig) süssük ki a hússzeleteket. Szedjük őket egy tepsire.
  4. Karikázzuk fel a paradicsomot és a mozzarellát, majd felváltva mindkettőből tegyünk a hússzeletek tetejére. A halmokat szórjuk meg olasz fűszerkeverékkel (ennek híján bazsalikommal), majd 15 perc alatt sütőben süssük készre.
  5. Csíkozzuk fel a bacont, és pirítsuk ropogósra ugyanabban a serpenyőben, amelyikben a csirkét sütöttük, majd húzzuk le a tűzről.
  6. Ha felforrt a víz, szórjuk bele az ételízesítőt, és 10 perc alatt főzzük puhára benne a kelbimbókat.
  7. Majd szűrjük le, és adjuk a baconhöz a zöldséget, forgassuk össze őket, és a csirkemell köreteként tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 30x30
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 66
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4048
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ízletes, színes és szénhidrátszegény főfogás ez a két étel együtt.

Hozzávalók

Csirkemellhez

Kelbimbóhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...