r
Nosalty Logó

Mozzarellás csirkemell kelbimbóval

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
edan
Mozzarellás csirkemell kelbimbóval
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Csirkemellhez

Kelbimbóhoz

Összesen 659 kcal
  • 7% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Csirkemellhez

Kelbimbóhoz

Összesen 2636 kcal
  • 7% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Csirkemellhez

Kelbimbóhoz

Összesen 58 kcal
  • 7% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    71.6 g

Zsír

  • Összesen
    31.3 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    214 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2233.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    507 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    138 mg
  • Foszfor
    886 mg
  • Nátrium
    628 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.9 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    955 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    271 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    202 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    408 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    172 micro
  • Kolin:
    230 mg
  • Retinol - A vitamin:
    150 micro
  • α-karotin
    89 micro
  • β-karotin
    1392 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1930 micro
  • Lut-zea
    3670 micro
Összesen 659 kcal
  • 7% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    286.4 g

Zsír

  • Összesen
    125.2 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    854 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8932.5 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    258 mg
  • Kálcium
    2026 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    551 mg
  • Foszfor
    3542 mg
  • Nátrium
    2514 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    99.4 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    3820.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1083 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    806 mg
  • D vitamin:
    64 micro
  • K vitamin:
    1633 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    88 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    687 micro
  • Kolin:
    919 mg
  • Retinol - A vitamin:
    600 micro
  • α-karotin
    357 micro
  • β-karotin
    5568 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    7719 micro
  • Lut-zea
    14679 micro
Összesen 2636 kcal
  • 7% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    2.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    200 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    85.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    125 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    173 micro
  • Lut-zea
    329 micro
Összesen 58 kcal

Hozzávalók

Csirkemellhez

Kelbimbóhoz

Elkészítés

Csirkemellhez

  1. A sütőt melegítsük elő 200 fokra, a 2 liter vizet tegyük fel melegedni.
  2. A csirkemellet szeleteljük fel, sózzuk meg, és gyengéden klopfoljuk ki.
  3. Melegítsünk fel egy serpenyőt, öntsük bele az olajat, és hirtelen (fehéredésig) süssük ki a hússzeleteket. Szedjük őket egy tepsire.
  4. Karikázzuk fel a paradicsomot és a mozzarellát, majd felváltva mindkettőből tegyünk a hússzeletek tetejére. A halmokat szórjuk meg olasz fűszerkeverékkel (ennek híján bazsalikommal), majd 15 perc alatt sütőben süssük készre.
  5. Csíkozzuk fel a bacont, és pirítsuk ropogósra ugyanabban a serpenyőben, amelyikben a csirkét sütöttük, majd húzzuk le a tűzről.
  6. Ha felforrt a víz, szórjuk bele az ételízesítőt, és 10 perc alatt főzzük puhára benne a kelbimbókat.
  7. Majd szűrjük le, és adjuk a baconhöz a zöldséget, forgassuk össze őket, és a csirkemell köreteként tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 30x30
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 66
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4052
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ízletes, színes és szénhidrátszegény főfogás ez a két étel együtt.

Hozzávalók

Csirkemellhez

Kelbimbóhoz

Címlapról ajánljuk

A legfinomabb halas receptek 2024-ben

A magyar nem egy halas nemzet, pedig lehetősége és alkalma is lenne rá, hogy megannyi, akár hazai halból válogasson. Ennek ellenére azért van, amit szeretünk: lazac jöhet minden mennyiségben, de a rántott pontypatkó és természetesen a halászlé is trónbitorló, idén is. Lássuk a legfinomabb halrecepteket 2024-ben.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...