Morzsás-tejfölös rakott zöldségek
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Felicia
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 5% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
8g vaj60 kcal
-
33g zsemlemorzsa132 kcal
-
85g karfiol9 kcal
-
83g brokkoli17 kcal
-
33g burgonya19 kcal
-
50g paradicsom9 kcal
-
17g sajt59 kcal
-
167g tejföl330 kcal
-
63 kcal
-
37g tojás46 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
744
kcal
- 5% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
50g vaj359 kcal
-
200g zsemlemorzsa790 kcal
-
510g karfiol51 kcal
-
500g brokkoli104 kcal
-
200g burgonya116 kcal
-
300g paradicsom54 kcal
-
100g sajt352 kcal
-
1000g tejföl1980 kcal
-
43g napraforgó olaj376 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
4459
kcal
- 5% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
1.6g vaj11 kcal
-
6.4g zsemlemorzsa25 kcal
-
16.3g karfiol2 kcal
-
16g brokkoli3 kcal
-
6.4g burgonya4 kcal
-
9.6g paradicsom2 kcal
-
3.2g sajt11 kcal
-
32g tejföl63 kcal
-
1.4g napraforgó olaj12 kcal
-
7g tojás9 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
142
kcal
- 5% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 19.6 g
Zsír
-
Összesen 56 g
-
Telített zsírsav 26 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 257 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1342.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 29 mg
-
Kálcium 397 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 66 mg
-
Foszfor 382 mg
-
Nátrium 462 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 43.4 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 301.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 405 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 75 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 68 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 127 micro
-
Kolin: 167 mg
-
Retinol - A vitamin: 361 micro
-
α-karotin 63 micro
-
β-karotin 468 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 1287 micro
-
Lut-zea 946 micro
Összesen
744
kcal
- 5% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 117.9 g
Zsír
-
Összesen 336.2 g
-
Telített zsírsav 158 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 96 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 34 g
-
Koleszterin 1541 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8056.9 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 171 mg
-
Kálcium 2383 mg
-
Vas 19 mg
-
Magnézium 396 mg
-
Foszfor 2294 mg
-
Nátrium 2774 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 260.5 g
-
Cukor 66 mg
-
Élelmi rost 28 mg
VÍZ
-
Összesen 1807.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2427 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 29 mg
-
C vitamin: 450 mg
-
D vitamin: 180 micro
-
K vitamin: 405 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 21 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 760 micro
-
Kolin: 1000 mg
-
Retinol - A vitamin: 2168 micro
-
α-karotin 379 micro
-
β-karotin 2808 micro
-
β-crypt 30 micro
-
Likopin 7719 micro
-
Lut-zea 5677 micro
Összesen
4459
kcal
- 5% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 3.8 g
Zsír
-
Összesen 10.8 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 49 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 258 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 76 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 73 mg
-
Nátrium 89 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.3 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 57.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 78 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 32 mg
-
Retinol - A vitamin: 69 micro
-
α-karotin 12 micro
-
β-karotin 90 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 247 micro
-
Lut-zea 182 micro
Összesen
142
kcal
Hozzávalók
-
5 dkg vaj
-
2 bögre zsemlemorzsa
-
1 kis db karfiol
-
1 közepes db brokkoli
-
2 közepes db burgonya
-
3 közepes db paradicsom
-
10 dkg sajt
-
10 dl tejföl
-
0.5 dl napraforgó olaj
-
4 db tojás
-
só ízlés szerint
Elkészítés
- Egy tűzálló tálat kikenünk egy kevés vajjal.
- Vízben félig megfőzzük a karfiolt, brokkolit és a krumplikat, a tojásokat keményre főzzük.
- A zsemlemorzsát kis olajon megpirítjuk.
- A vajjal kikent tál aljára egy kevés zsemlemorzsát szórunk, majd elosztjuk rajta a rózsáira szedett karfiolt, ahol lukak maradnak, oda belehelyezünk 1-1 darab tojást
- Megöntözzük 4 dl tejföllel, megsózzuk, majd meghintjük zsemlemorzsával, végül kb 6 kis kupac vajat teszünk rá, egyenletesen elosztva.
- A tetején egyenletesen elosztjuk a rózsáira szedett brokkolit, ahol luk marad, oda helyezzük a szeletekre vágott krumplikat.
- Ismét 4dl tejföl, só, zsemlemorzsa, vaj.
- A tetejére tesszük a szeletekre vágott friss paradicsomot, meghintjük reszelt sajttal, majd fóliával lefedjük, és mehet a 160 fokra előmelegített sütőbe.
- Kb 15 percenként ellenőrizzük, amikor az egész egynemű egyveleget alkot (sehol nem száraz és az egész bugyogva sül), és a tetején a sajt is jól megolvadt, levesszük a tetejéről a fóliát, a sütő hőmérsékletét pedig feltekerjük 200 fokra, és addig sütjük, míg a tetején a sajt meg nem pirul. Ekkor kivesszük, és a maradék hideg tejföllel tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 103
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 7619
- Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 02.
Ajánló
Ha nem vagy vega, megbolondíthatod kolbász darabkákkal is! Ha megvárod, amíg kihűl, szépen szelhető lesz.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Felicia
14 recept
Általában nem hiszek a régi, jól bevált kedvencek megreformálásában, de ez a morzsás karfiol-rakott krumpli ötvözet némi brokkolival és paradicsommal megbolondítva nagyon bevált. Talán izgalmasabb, mint az eredetiek.:)