r
Nosalty Logó

Moraviai cukor sütemény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nonoo
Moraviai cukor sütemény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Tészta

A tetejére

Összesen 1220 kcal
  • 5% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Tészta

A tetejére

Összesen 4877 kcal
  • 5% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Tészta

A tetejére

Összesen 333 kcal
  • 5% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.4 g

Zsír

  • Összesen
    36.7 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    176 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    937 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    139 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    235 mg
  • Nátrium
    465 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    207.6 g
  • Cukor
    115 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    312 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    143 micro
  • Kolin:
    98 mg
  • Retinol - A vitamin:
    307 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    65 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    146 micro
Összesen 1220 kcal
  • 5% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    69.8 g

Zsír

  • Összesen
    146.9 g
  • Telített zsírsav
    86 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    704 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3748.2 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    193 mg
  • Kálcium
    555 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    175 mg
  • Foszfor
    939 mg
  • Nátrium
    1861 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    830.3 g
  • Cukor
    460 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    250.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1250 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    574 micro
  • Kolin:
    392 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1228 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    259 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    585 micro
Összesen 4877 kcal
  • 5% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    257 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    128 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.9 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 333 kcal

Hozzávalók

Tészta

A tetejére

Elkészítés

Tészta

  1. Az élesztőt a 60 ml tejjel és az 1 ek-nyi cukorral futtassuk fel kb. 10 perc alatt.
  2. Egy nagy tálban keverjük el a cukrot, a liszt felét, a krumplit, a tojást, a sót, a tejet, a vaj egy részét és az élesztőt. Fakanállal dagasszuk, amíg összeáll.
  3. Adjuk hozzá a maradék lisztet, és dagasszuk tovább a tésztát kb. 5 percig.
  4. Ha megvagyunk, apránként gyúrjuk hozzá a maradék vajat, amíg puha, sima, könnyű tésztát nem kapunk.
  5. Tegyük tálba, takarjuk le, és meleg helyen kelesszük kb. kétszeresére (kb 1 óra).
  6. Béleljünk ki sütőpapírral (vagy vajazzuk ki) egy 33*23 cm-es tepsit (nem baj, ha kicsit kisebb a tepsi, maximum magasabbra jön fel a tésztánk a végén, ami csak jó :)). Nyomjuk ki a levegőt a tésztából, és tegyük a tepsibe, de még ne egyengessük el annyira, hogy teljesen kitöltse a tepsit, majd ismét kelesszük kb. 30 percet meleg helyen.
  7. Közben keverjük össze a fahéjat a cukorral, és olvasszuk meg a vajat.
  8. Ha letelt a fél óra, egyengessük el ujjainkkal a tésztát, kis krátereket hozva létre a tészta tetején, majd szórjuk meg a fahéjas cukorral, és locsolgassuk meg gondosan mindenhol a tetejét. Ujjainkkal egy kicsit bele is nyomkodhatjuk a fahéjas bevonatot a tésztába.
  9. Pihentessük még 30 percet, közben melegítsük elő a sütőt kb. 180-190°C-ra.
  10. A fél óra leteltével tegyük sütőbe, és süssük kb. 20 percet, amíg szép sötét aranybarna nem lesz, és tűpróbával ellenőrizve a tészta nem ragad a fogpiszkálóra.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 33x23
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1269
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 12.

Ajánló

Én magában is imádtam a könnyű tészta és az édes "feltét" miatt, de akinek szíve vágya, eheti lekvárral. Igazán finom hozzá egy jó fahéjas szilvalekvár vagy baracklekvár.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A minap érkezett meg egy régen vágyott receptes könyv az otthonomba, amiben különféle vidékek finomabbnál finomabb desszertjei vannak összegyűjtve. Reggelire ez a fahéjas finomság került kiválasztásra a tejeskávém mellé. Isteni finom, laza tésztája van, és ami a legjobb, még másnap, harmadnap is meg lehet kicsit melegíteni, ami semmit nem ront az állagán.

Hozzávalók

Tészta

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...