Mokkás-csokis habcsóktorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
- 5% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 18% Zsír
Habcsók alap
-
20g tojásfehérje10 kcal
-
25g cukor97 kcal
-
3g őrölt kávé0 kcal
-
13g víz0 kcal
Kávés-csokis mousse
-
13g étcsokoládé68 kcal
-
8g tojássárgája24 kcal
-
5g tojásfehérje3 kcal
-
3g őrölt kávé0 kcal
-
13g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
Tejszínes-mascarponés krém
-
25g habtejszín73 kcal
-
31g mascarpone126 kcal
-
9g porcukor34 kcal
Összesen
435
kcal
- 5% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 18% Zsír
Habcsók alap
-
160g tojásfehérje83 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
20g őrölt kávé0 kcal
-
100g víz0 kcal
Kávés-csokis mousse
-
100g étcsokoládé546 kcal
-
60g tojássárgája193 kcal
-
40g tojásfehérje21 kcal
-
20g őrölt kávé0 kcal
-
100g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
Tejszínes-mascarponés krém
-
200g habtejszín584 kcal
-
250g mascarpone1010 kcal
-
70g porcukor271 kcal
Összesen
3482
kcal
- 5% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 18% Zsír
Habcsók alap
-
12.1g tojásfehérje6 kcal
-
15.2g cukor59 kcal
-
1.5g őrölt kávé0 kcal
-
7.6g víz0 kcal
Kávés-csokis mousse
-
7.6g étcsokoládé41 kcal
-
4.5g tojássárgája15 kcal
-
3g tojásfehérje2 kcal
-
1.5g őrölt kávé0 kcal
-
7.6g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
Tejszínes-mascarponés krém
-
15.2g habtejszín44 kcal
-
18.9g mascarpone77 kcal
-
5.3g porcukor21 kcal
Összesen
265
kcal
- 5% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.3 g
Zsír
-
Összesen 26.5 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 110 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 204.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 37 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 74 mg
-
Nátrium 58 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 42.6 g
-
Cukor 41 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 66.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 99 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 22 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 66 mg
-
Retinol - A vitamin: 96 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 25 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 86 micro
Összesen
435
kcal
- 5% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 58 g
Zsír
-
Összesen 211.9 g
-
Telített zsírsav 70 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 35 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 881 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1632.5 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 79 mg
-
Kálcium 294 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 187 mg
-
Foszfor 592 mg
-
Nátrium 464 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 340.7 g
-
Cukor 325 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 534.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 789 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 177 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 104 micro
-
Kolin: 528 mg
-
Retinol - A vitamin: 771 micro
-
α-karotin 30 micro
-
β-karotin 199 micro
-
β-crypt 21 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 687 micro
Összesen
3482
kcal
- 5% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.4 g
Zsír
-
Összesen 16.1 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 67 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 123.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 22 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 45 mg
-
Nátrium 35 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.8 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 40.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 60 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 40 mg
-
Retinol - A vitamin: 58 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 15 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 52 micro
Összesen
265
kcal
Hozzávalók
Habcsók alap
-
4 db tojásfehérje
-
200 g cukor
-
20 g őrölt kávé
-
1 dl víz
Kávés-csokis mousse
-
100 g étcsokoládé
-
3 db tojássárgája
-
1 db tojásfehérje
-
20 g őrölt kávé
-
1 dl víz
-
1 csipet só
Tejszínes-mascarponés krém
-
2 dl habtejszín
-
250 g mascarpone
-
70 g porcukor
Elkészítés
Habcsók alap
- A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük.
- Az őrölt kávéhoz adunk 1 dl vizet, és főzünk belőle egy erős kávét, majd leszűrjük.
- A felvert habba óvatosan beleforgatjuk a leszűrt kávét.
- Sütőpapírt teszünk 2 db sütőlapra, és 2-2 kupac habkrémet teszünk rá. Összesen 4 db, kb 20 centis kör alakú alapot kell kapnunk. A kör szélén egy kisit vastagabbra hagyhatjuk a habot.
- 150 fokra előmelegített sütőbe tesszük őket, 50 percig sütjük, majd bent hagyjuk a sütőben, és ott hagyjuk kb még 50 percig. Utána teljesen kihűtjük.
Kávés-csokis mousse
- A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk.
- Az olvadt csokit áttesszük egy hideg tálba, és hozzáadjuk egyesével a tojássárgáját. Gyorsan belekeverjük, hogy nehogy kicsapódjon.
- Közben a kávéból ismét főzünk egy erős kávét, és leszűrjük. A csokis masszához adjuk.
- A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd beleforgatjuk a csokis krémbe.
- Hűtőbe tesszük legalább 2 órára, így szép habos krém lesz belőle.
Tejszínes-mascarponés krém
- A tejszínhabot felverjük, hozzákeverjük a mascarponét és a cukrot.
- Az egyik lapot megkenjük a csokis krémmel, utána rátesszük a 2. lapot, ezt megkenjük a tejszínes-mascarponés krémmel, és így haladunk tovább. A tetejére a habos krém kerül, ezt tetszés szerint csokiforgáccsal díszítjük.
- Sütés hőfoka: 150 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 20
- Sütés ideje: 50 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 20
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 1420
- Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 05.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Nagyon finom habcsóktorta, a család egyik kedvence. Mindenképp érdemes elkészíteni, 1 napot jó, ha pihen a hűtőben, így jól összeérnek az ízek.