r
Nosalty Logó

Mogyorós tekercsek

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Mogyorós tekercsek
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 391 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 4683 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 388 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    22.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    212.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.2 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    126 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    124 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 391 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    84.2 g

Zsír

  • Összesen
    275.2 g
  • Telített zsírsav
    117 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    124 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    632 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2550.8 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    179 mg
  • Kálcium
    601 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    359 mg
  • Foszfor
    1162 mg
  • Nátrium
    205 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    22 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    482.9 g
  • Cukor
    112 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    194.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1517 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    32 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    475 micro
  • Kolin:
    233 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1487 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    366 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    325 micro
Összesen 4683 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    22.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    211 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.9 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    125 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    123 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 388 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tejet feltesszük egy lábasban melegedni. Majd még mielőtt forrni kezd, belekeverjük a vajat. Teljesen egyneműsítjük, majd félretesszük.
  2. Ekkor összekeverjük a száraz hozzávalókat; a lisztet, az élesztőt, a sót és a cukrot.
  3. Hozzáadjuk a lisztes keverékhez a vizet, a tojást, majd, ha már kissé kihűlt, a vajas keveréket is hozzáöntjük, és nyújtható tésztát gyúrunk.
  4. Konyharuhával letakarva 10 percig kelesztjük.
  5. Ha letelt a 10 perc, enyhén lisztezett felületen 35×25 cm-es téglalapot nyújtunk a tésztából.

A töltelékhez

  1. A mogyorót megpirítjuk, majd ledaráljuk. Összekeverjük a cukorral és a fahéjjal.
  2. Olvasztott vajjal megkenjük a kinyújtott tésztát, és mindenhol jól megszórjuk a töltelékkel. Hosszabbik oldalán feltekerjük, majd 12 részre vágjuk.
  3. Egy kivajazott formába helyezzük őket. Nem kell teljesen szorosan, hiszen még bőven nőni fognak.
  4. Míg a sütőt előmelegítjük 180 °C-ra, fél órán át kicsit pihentetjük a csigákat. Majd 20-30 perc alatt szépen megsütjük őket.
  5. Nekem nagyon puha lett, de ha esetleg a teljes kiőrlésű lisztből kicsit tömörebb lenne, érdemes még forrón meglocsolni egy kevés tejszínnel, így még szaftosabb lesz.
  6. Hedonistáknak pedig mehet rá egy kis olvasztott nutella, vagy csoki, és akkor talán már nem lehet tovább fokozni. :)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 23
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 49
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1558
  • Feltöltés dátuma: 2016. augusztus 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Néhány hónapja kaptunk egy óriási adag törökmogyorót, de valahogy még nem sikerült semmit kreálnom belőle eddig. Na de most nagyon megihletődtem, és tudtam, hogy bizony vasárnap reggel nem ehetünk mást, mint mogyorós csigát (esetleg egy kis nutellával felturbózva :P). Most ez nem diétás verzióban készült, mivel sajnos pont megmolyosodott az összes rendelkezésre álló liszt, de akkor már túlságosan elszánt voltam ahhoz, hogy emiatt meghiúsuljon a terv. Másrészt néha belefér egy-egy ilyen. Főleg nyáron én eléggé elengedem magam, aminek aztán ősszel meg is van a kevésbé jó eredménye, de sebaj. Ezt a csigát egy percig sem bántam meg.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...