r
Nosalty Logó

Mogyorós tekercs

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Angie-30
Mogyorós tekercs
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A krémhez

A töltelékhez

Összesen 940 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A krémhez

A töltelékhez

Összesen 4696 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A krémhez

A töltelékhez

Összesen 346 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.9 g

Zsír

  • Összesen
    63.5 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    324 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    689 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    255 mg
  • Nátrium
    248 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.6 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    97.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    549 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    71 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    264 mg
  • Retinol - A vitamin:
    523 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    310 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    441 micro
Összesen 940 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    94.7 g

Zsír

  • Összesen
    317.3 g
  • Telített zsírsav
    62 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    161 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    75 g
  • Koleszterin
    1620 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3444.8 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    164 mg
  • Kálcium
    415 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    316 mg
  • Foszfor
    1273 mg
  • Nátrium
    1240 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    377.8 g
  • Cukor
    180 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    485.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2746 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    45 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    357 micro
  • K vitamin:
    234 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    306 micro
  • Kolin:
    1321 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2617 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    1548 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2205 micro
Összesen 4696 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    23.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    119 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    253.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    91 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.8 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    202 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    97 mg
  • Retinol - A vitamin:
    193 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    114 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    162 micro
Összesen 346 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a tojásokat habosra keverjük a cukorral, olajjal kikent, liszttel meghintett nagyobb tepsibe öntjük, és 200 fokon 15-20 percet sütjük, majd konyharuhára borítjuk, és fölcsavarjuk.
  2. A krémhez a tojásokat gőz fölött habosra keverjük 8 ek cukorral, míg sűrüsödni nem kezd, a margarint habosra keverjük 5 ek cukorral, és apránként hozzákeverjük a tojáskrémet majd a mogyorót.
  3. A piskótát kicsavarjuk, teszünk az egyik felére krémet, majd a teakekszeket a capuchinóba mártjuk, és sorbarakjuk a piskóta szélén a krémmel összeragasztva, rákenjük a megmaradt krémet, és fölcsavarjuk.
  4. Hidegre tesszük 1-2 órára, majd porcukorral megszórjuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 13
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 5821
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Angie-30 355 recept

Volt itthon maradék mogyoró, és anyukámnak ez a recept megtetszett egy régebbi receptes könyvből. Egyszer véletlenül tovább pirítottuk a mogyorót, és azóta így szeretjük, egészen jól megpirítjuk.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...