r
Nosalty Logó

Mintás piskótatekercs

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Mintás piskótatekercs
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A piskótatésztához

A minta tésztához

Összesen 126 kcal
  • 10% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A piskótatésztához

A minta tésztához

Összesen 1502 kcal
  • 10% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A piskótatésztához

A minta tésztához

Összesen 235 kcal
  • 10% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    400 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    166 mg
  • Nátrium
    120 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    124 micro
Összesen 126 kcal
  • 10% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    56.5 g

Zsír

  • Összesen
    54.7 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    1145 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4800 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    144 mg
  • Kálcium
    1090 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    123 mg
  • Foszfor
    1992 mg
  • Nátrium
    1435 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    200.3 g
  • Cukor
    92 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    277.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    670 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    176 micro
  • Kolin:
    874 mg
  • Retinol - A vitamin:
    666 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1488 micro
Összesen 1502 kcal
  • 10% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    178 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    747.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    170 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    310 mg
  • Nátrium
    223 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.2 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    104 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    136 mg
  • Retinol - A vitamin:
    104 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    232 micro
Összesen 235 kcal

Hozzávalók

A piskótatésztához

A minta tésztához

Elkészítés

A piskótatésztához

  1. Elkészítjük a minta tésztáját: 1 tojásfehérjét kemény habbá verünk 3 dkg cukorral, hozzáöntünk 3 dkg olvasztott vajat és 4 dkg lisztet. Színezhetjük kakaóporral vagy ételfestékkel. Kis időre hűtőbe tesszük, hogy kemény legyen, ezután használhatjuk a sablonhoz.
  2. A tepsi aljára sütőpapírt helyezünk. Ráhelyezzük a díszítő sablont, jól rányomjuk a kezünket, és egy spatula segítségével áthúzzuk rajta a minta tésztáját. Felemeljük a sablont, és a sütőpapíron maradt mintát a hűtőbe helyezzük, hogy jól megkeményedjen (praktika itt olvasható).
  3. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  4. Elkészítjük a piskótát: felverjük a tojások fehérjét, egy tálban kikeverjük a sárgákat a cukorral, egy másikban pedig a lisztet a sütőporral. Kanalanként váltogatva keverjük bele a kétféle masszát a fehérjébe, vigyázva, hogy ne törjön össze a hab.
  5. Kivesszük a hűtőből a tepsit, és a mintára öntjük a tésztát.
  6. Betesszük a sütőbe, 5 perc múlva 150 fokra levesszük.
  7. Miután megpirult a tészta, kivesszük, átfordítjuk, így a sütőpapír lesz felül. Lehúzzuk a sütőpapírt és előbukkan a minta.
  8. Feltekerve hűtjük ki a a piskótalapot. Tölthetjük lekvárral vagy karamellel, gesztenyemasszával is. Biztosan nagy sikere lesz, a jelenség, hogy fel van tekerve egy mintás tészta, mindenkit elbűvöl.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x30
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 29
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6935
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 27.

Ajánló

Ha tetszik a minta, a blogomon tudhatsz meg róla többet.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A mintásra sütött piskótának nagyon érdekes, különleges, szokatlan hatása van, ráadásul strapabíró, könnyen szállítható. Megéri a munkát!

Hozzávalók

A piskótatésztához

A minta tésztához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...