r
Nosalty Logó

Mini isler

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Pancsika
Mini isler
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 395 kcal
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 4732 kcal
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 462 kcal
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    23.3 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    120.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    10 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.2 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    177 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    174 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 395 kcal
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    45.9 g

Zsír

  • Összesen
    279.4 g
  • Telített zsírsav
    157 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    77 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    862 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1442.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    124 mg
  • Kálcium
    239 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    204 mg
  • Foszfor
    738 mg
  • Nátrium
    117 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    530 g
  • Cukor
    249 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    157.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2129 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    181 micro
  • Kolin:
    289 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2087 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    496 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    281 micro
Összesen 4732 kcal
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    27.3 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    141 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    11 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.8 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    208 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    204 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 462 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet és a vajat egymással gyors mozdulatokkal, rövid idő alatt elmorzsoljuk. A vajat nem puhítjuk, hűtőből, összekockázva tesszük a liszthez.
  2. Belekeverjük a porcukrot, a vaníliaőrleményt, jól elkeverjük, majd beletesszük a tojássárgáját és a darált diót, és alaposan összegyúrjuk. Utána gombócot formázunk belőle, folpackkal fedjük, és legalább fél órára hűtőbe tesszük.
  3. Közben a sütőt 180°C-ra előmelegítjük. A pihentetett tésztát egyenletes 3-4 mm vastagra nyújtjuk, 5 cm átmérőjű kiszúróval kiszúrjuk (páros számú korongot kell, hogy kapjunk).
  4. Sütőpapírral bélelt sütőlemezre helyezzük a korongokat, és készre sütjük (kb. 10-15 perc). Amíg sül a linzer, a lekvárt simára keverjük. A kihűlt korongokat sütőlemezen hagyjuk kihűlni (kb. 15-20 perc).
  5. Utána a sütőlemezzel érintkező felületeket ragasztjuk egymáshoz úgy, hogy az egyik közepére kb. 1-2 teáskanálnyi lekvárt teszünk, és rárakjuk a másik korongot (hagyjuk, hogy a saját súlya terítse szét a lekvárt). Ha az összes koronggal kész vagyunk, akkor tálcára rakjuk, és hűtőbe tesszük 15-20 percre dermedni.
  6. Közben elkészítjük a csokit a korongok bevonásához: a vajat egy lábasban felolvasztjuk, a kakaóport elkeverjük a porcukorral, és beleöntjük a vajba, folyamatos keverés közben felforraljuk, majd lehúzom a tűzről, és 40°C körüli hőmérsékletre hagyjuk kihűlni.
  7. A hűtőből kivett félkész islereket belemártjuk a csokiba úgy, hogy minden oldalát bevonja (tetejét kanállal berácsozhatjuk), és sütőpapírral bélelt tálcára helyezzük. Igény szerint durvára tört mandulával vagy pisztáciával is megszórhatjuk a tetejét. Ha az összes mártásával elkészültünk, akkor ismét visszatesszük a hűtőbe legalább fél órára, hogy a csokoládé is megdermedjen.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 55
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 25
  • Össznézettség: 5296
  • Feltöltés dátuma: 2020. június 26.

Ajánló

Reggelire is szuper, de igazán egy csésze tejszínhabos kávéhoz vagy kakaóhoz a délután folyamán, amikor az ember egy kicsit lazítana.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mini isler
Pancsika 101 recept

Én a lekváros változatra esküszöm, de mivel Szolnokon éltem több évig, meg tudom érteni, ha valaki a "habos islerért" rajong. Egy biztos, hogy csak szeretni vagy utálni lehet. ;) Ő most egy mini változat, és csokifondán helyett házi csokiba van mártva, a tetejére vásárolt mandulaszemek, mire felhasználásra kerültek volna, elfogytak, így csak kanállal mintáztam.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...