Mini isler
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Pancsika
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 27% Zsír
-
25g finomliszt91 kcal
-
17g vaj120 kcal
-
10g porcukor39 kcal
-
2g tojássárgája5 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
3g dió22 kcal
-
0 kcal
-
17g lekvár/ dzsem46 kcal
-
2 kcal
-
3g porcukor10 kcal
-
8g vaj60 kcal
Összesen
395
kcal
- 5% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 27% Zsír
-
300g finomliszt1092 kcal
-
200g vaj1434 kcal
-
120g porcukor464 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
1g vanília0 kcal
-
40g dió262 kcal
-
0 kcal
-
200g lekvár/ dzsem556 kcal
-
27 kcal
-
30g porcukor116 kcal
-
100g vaj717 kcal
Összesen
4732
kcal
- 5% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 27% Zsír
-
29.3g finomliszt107 kcal
-
19.6g vaj140 kcal
-
11.7g porcukor45 kcal
-
2g tojássárgája6 kcal
-
0.1g vanília0 kcal
-
3.9g dió26 kcal
-
0 kcal
-
19.6g lekvár/ dzsem54 kcal
-
1.2g cukrozatlan kakaópor3 kcal
-
2.9g porcukor11 kcal
-
9.8g vaj70 kcal
Összesen
462
kcal
- 5% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 15% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 3.8 g
Zsír
-
Összesen 23.3 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 72 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 120.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 20 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 62 mg
-
Nátrium 10 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 44.2 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 13.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 177 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 24 mg
-
Retinol - A vitamin: 174 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 41 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 23 micro
Összesen
395
kcal
- 5% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 15% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 45.9 g
Zsír
-
Összesen 279.4 g
-
Telített zsírsav 157 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 77 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 30 g
-
Koleszterin 862 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1442.1 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 124 mg
-
Kálcium 239 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 204 mg
-
Foszfor 738 mg
-
Nátrium 117 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 530 g
-
Cukor 249 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 157.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2129 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 44 micro
-
K vitamin: 23 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 181 micro
-
Kolin: 289 mg
-
Retinol - A vitamin: 2087 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 496 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 281 micro
Összesen
4732
kcal
- 5% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 15% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4.5 g
Zsír
-
Összesen 27.3 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 84 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 141 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 23 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 72 mg
-
Nátrium 11 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 51.8 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 15.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 208 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 204 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 49 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 27 micro
Összesen
462
kcal
Hozzávalók
-
30 dkg finomliszt
-
20 dkg vaj
-
12 dkg porcukor
-
1 db tojássárgája
-
4 dkg dió
-
3 csapott ek cukrozatlan kakaópor
-
3 dkg porcukor
-
10 dkg vaj
Elkészítés
- A lisztet és a vajat egymással gyors mozdulatokkal, rövid idő alatt elmorzsoljuk. A vajat nem puhítjuk, hűtőből, összekockázva tesszük a liszthez.
- Belekeverjük a porcukrot, a vaníliaőrleményt, jól elkeverjük, majd beletesszük a tojássárgáját és a darált diót, és alaposan összegyúrjuk. Utána gombócot formázunk belőle, folpackkal fedjük, és legalább fél órára hűtőbe tesszük.
- Közben a sütőt 180°C-ra előmelegítjük. A pihentetett tésztát egyenletes 3-4 mm vastagra nyújtjuk, 5 cm átmérőjű kiszúróval kiszúrjuk (páros számú korongot kell, hogy kapjunk).
- Sütőpapírral bélelt sütőlemezre helyezzük a korongokat, és készre sütjük (kb. 10-15 perc). Amíg sül a linzer, a lekvárt simára keverjük. A kihűlt korongokat sütőlemezen hagyjuk kihűlni (kb. 15-20 perc).
- Utána a sütőlemezzel érintkező felületeket ragasztjuk egymáshoz úgy, hogy az egyik közepére kb. 1-2 teáskanálnyi lekvárt teszünk, és rárakjuk a másik korongot (hagyjuk, hogy a saját súlya terítse szét a lekvárt). Ha az összes koronggal kész vagyunk, akkor tálcára rakjuk, és hűtőbe tesszük 15-20 percre dermedni.
- Közben elkészítjük a csokit a korongok bevonásához: a vajat egy lábasban felolvasztjuk, a kakaóport elkeverjük a porcukorral, és beleöntjük a vajba, folyamatos keverés közben felforraljuk, majd lehúzom a tűzről, és 40°C körüli hőmérsékletre hagyjuk kihűlni.
- A hűtőből kivett félkész islereket belemártjuk a csokiba úgy, hogy minden oldalát bevonja (tetejét kanállal berácsozhatjuk), és sütőpapírral bélelt tálcára helyezzük. Igény szerint durvára tört mandulával vagy pisztáciával is megszórhatjuk a tetejét. Ha az összes mártásával elkészültünk, akkor ismét visszatesszük a hűtőbe legalább fél órára, hogy a csokoládé is megdermedjen.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 30 alkalommal
- Receptkönyvben: 55
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 25
- Össznézettség: 5296
- Feltöltés dátuma: 2020. június 26.
Ajánló
Reggelire is szuper, de igazán egy csésze tejszínhabos kávéhoz vagy kakaóhoz a délután folyamán, amikor az ember egy kicsit lazítana.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Pancsika
101 recept
Én a lekváros változatra esküszöm, de mivel Szolnokon éltem több évig, meg tudom érteni, ha valaki a "habos islerért" rajong. Egy biztos, hogy csak szeretni vagy utálni lehet. ;) Ő most egy mini változat, és csokifondán helyett házi csokiba van mártva, a tetejére vásárolt mandulaszemek, mire felhasználásra kerültek volna, elfogytak, így csak kanállal mintáztam.