r
Nosalty Logó

Mini isler

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Pancsika
Mini isler
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

395
Kalória
3.8g
Fehérje
44.2g
Szénhidrátok
23.3g
Zsír
13.1g
Víz
71.8g
Koleszterin
1.5g
Rost
20.8g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 395 kcal
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 4732 kcal
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 462 kcal
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    23.3 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    120.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    10 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.2 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    13.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    177 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    174 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 395 kcal
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    45.9 g

Zsír

  • Összesen
    279.4 g
  • Telített zsírsav
    157 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    77 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    862 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1442.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    124 mg
  • Kálcium
    239 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    204 mg
  • Foszfor
    738 mg
  • Nátrium
    117 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    530 g
  • Cukor
    249 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    157.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2129 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    181 micro
  • Kolin:
    289 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2087 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    496 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    281 micro
Összesen 4732 kcal
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    27.3 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    141 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    11 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.8 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    15.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    208 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    204 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 462 kcal

Elkészítés

  1. A lisztet és a vajat egymással gyors mozdulatokkal, rövid idő alatt elmorzsoljuk. A vajat nem puhítjuk, hűtőből, összekockázva tesszük a liszthez.
  2. Belekeverjük a porcukrot, a vaníliaőrleményt, jól elkeverjük, majd beletesszük a tojássárgáját és a darált diót, és alaposan összegyúrjuk. Utána gombócot formázunk belőle, folpackkal fedjük, és legalább fél órára hűtőbe tesszük.
  3. Közben a sütőt 180°C-ra előmelegítjük. A pihentetett tésztát egyenletes 3-4 mm vastagra nyújtjuk, 5 cm átmérőjű kiszúróval kiszúrjuk (páros számú korongot kell, hogy kapjunk).
  4. Sütőpapírral bélelt sütőlemezre helyezzük a korongokat, és készre sütjük (kb. 10-15 perc). Amíg sül a linzer, a lekvárt simára keverjük. A kihűlt korongokat sütőlemezen hagyjuk kihűlni (kb. 15-20 perc).
  5. Utána a sütőlemezzel érintkező felületeket ragasztjuk egymáshoz úgy, hogy az egyik közepére kb. 1-2 teáskanálnyi lekvárt teszünk, és rárakjuk a másik korongot (hagyjuk, hogy a saját súlya terítse szét a lekvárt). Ha az összes koronggal kész vagyunk, akkor tálcára rakjuk, és hűtőbe tesszük 15-20 percre dermedni.
  6. Közben elkészítjük a csokit a korongok bevonásához: a vajat egy lábasban felolvasztjuk, a kakaóport elkeverjük a porcukorral, és beleöntjük a vajba, folyamatos keverés közben felforraljuk, majd lehúzom a tűzről, és 40°C körüli hőmérsékletre hagyjuk kihűlni.
  7. A hűtőből kivett félkész islereket belemártjuk a csokiba úgy, hogy minden oldalát bevonja (tetejét kanállal berácsozhatjuk), és sütőpapírral bélelt tálcára helyezzük. Igény szerint durvára tört mandulával vagy pisztáciával is megszórhatjuk a tetejét. Ha az összes mártásával elkészültünk, akkor ismét visszatesszük a hűtőbe legalább fél órára, hogy a csokoládé is megdermedjen.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Én a lekváros változatra esküszöm, de mivel Szolnokon éltem több évig, meg tudom érteni, ha valaki a "habos islerért" rajong. Egy biztos, hogy csak szeretni vagy utálni lehet. ;) Ő most egy mini változat, és csokifondán helyett házi csokiba van mártva, a tetejére vásárolt mandulaszemek, mire felhasználásra kerültek volna, elfogytak, így csak kanállal mintáztam.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Flódni scone

A flódni ízei megihlették az angol-amerikai édes pogácsát, a scone-t, hogy az rögtön magába is fogadta őket mind. Sűrű szilvalekvár és gazdag almavaj vonja be az omlós ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!