r
Nosalty Logó

Mézeskalács színes mázzal

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Rebeka's Home
Mézeskalács színes mázzal
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

705
Kalória
11.9g
Fehérje
116g
Szénhidrátok
22.3g
Zsír
38.4g
Víz
98.8g
Koleszterin
2.3g
Rost
52.4g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 705 kcal
  • 6% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 8467 kcal
  • 6% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 367 kcal
  • 6% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.9 g

Zsír

  • Összesen
    22.3 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    255.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    116 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    38.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    190 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    187 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 705 kcal
  • 6% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    142.3 g

Zsír

  • Összesen
    267.2 g
  • Telített zsírsav
    158 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    76 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    1185 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3069.6 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    423 mg
  • Kálcium
    334 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    266 mg
  • Foszfor
    1473 mg
  • Nátrium
    539 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1391.4 g
  • Cukor
    629 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

Víz

  • Összesen
    461.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2284 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    349 micro
  • Kolin:
    594 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2245 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    474 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    910 micro
Összesen 8467 kcal
  • 6% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    11.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    132.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.3 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    20 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 367 kcal

Elkészítés

  1. Egy nagy tálban keverjük össze a száraz hozzávalókat: lisztet, porcukrot, fűszerkeveréket és szódabikarbónát. Jól keverjük el, hogy egyenletesen legyen mindenhol fűszeres.
  2. Ezután adjuk hozzá az olvasztott vajat, tojásokat és a mézet. Először keverjük el egy fakanállal vagy villával, majd dolgozzuk össze a kezünkkel.
  3. Ha nagyon ragadósnak látjuk, hozzáadhatunk plusz két marék lisztet. Még ezt követően is ragadni fog, de ne ijedjünk meg ettől!
  4. Folpackkal takarjuk be és mehet a hűtőbe legalább két órára, de éjszakára is a hűtőben hagyható.
  5. A pihentetés után még gyúrjuk át kb. 2 percig lisztezett gyúródeszkán, tökéletesen egynemű tésztánk lesz.
  6. Ezután már csak kinyújtjuk és kiszaggatjuk tetszőleges formákkal. A tészta maximum 1 cm vastagságú legyen, de lehet vékonyabb is.
  7. 180C° sütőben 8-10 perc alatt kisütjük. Vigyázzunk ne égessük meg, ne süssük túl, mert kőkemény lesz! Inkább ellenőrizzük többször, ha már világos barna, ki lehet venni.
  8. A tojáshabot vízgőz felett készítsük el. A már forrásban lévő vizet kisebb lángra kapcsoljuk és elkezdhetjük felverni a tojásfehérjéket. Ha már félig felverődött adjuk hozzá a csipet sót és a porcukrot, majd amint elkeverődött adjuk hozzá a néhány csepp citromlevet. Ahogy szokták mondani, amint megáll benne a kanál, levehető a tűzről! Vigyázzunk, hogy a tál, amiben keverjük ne érjen a vízbe és vegyük le a hőfokot, mert a fehérje hamar kicsapódik.
  9. Tetszés szerint díszíthetők a mézeskalácsok, amint megszárad a díszítés, lehet dobozba pakolni. Érdemes továbbá kisebb adagonként díszíteni, mert sok helyet foglal el és több óra mire, megszárad a máz! Jó étvágyat hozzá!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 125 perc
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x30

Az 1 kg lisztből nekem 198 db mézeskalácsom lett, de ez függ a formák alakjától és méretétől. Teljes videó itt: https://youtu.be/1wXvCLL2Lhc

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Omlós gesztenyés kifli

Nem akármilyen hókiflibe botlott itt a kedves olvasó: narancsos-gesztenyés krémmel töltöttem meg az omlós, vajas tésztát, a sütemények megformázásához pedig egy lenyűgöző olasz ...

Lakos Benedek

Diós hókifli egyszerűen

Egy igazi klasszikus sütemény, amit nem csak karácsonykor érdemes sütni. Kevés hozzávaló, mégis ízletes végeredmény. A tésztája pedig szuper finom, a titok pedig a jó minőségű vaj. ...

Lurpak

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Habos mákos

Nagyon egyszerű, irtó hamar készen van, azonnal fogyasztható, és nem mellesleg nagyon szép és fincsiii:)

Sütőben sült rántott hús

Próbálok életmódot váltani, így a cukrot és a túl sok zsírt mellőzöm mostanában. Repceolajjall sütök, így azt végképp sajnáltam egy rántott húshoz :). Mivel a fasírtot is ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!