r
Nosalty Logó

Mézeskalács színes mázzal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Rebeka's Home
Mézeskalács színes mázzal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 705 kcal
  • 6% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 8467 kcal
  • 6% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 367 kcal
  • 6% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.9 g

Zsír

  • Összesen
    22.3 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    255.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    116 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    190 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    187 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 705 kcal
  • 6% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    142.3 g

Zsír

  • Összesen
    267.2 g
  • Telített zsírsav
    158 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    76 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    1185 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3069.6 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    423 mg
  • Kálcium
    334 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    266 mg
  • Foszfor
    1473 mg
  • Nátrium
    539 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1391.4 g
  • Cukor
    629 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    461.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2284 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    349 micro
  • Kolin:
    594 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2245 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    474 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    910 micro
Összesen 8467 kcal
  • 6% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    11.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    132.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.3 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    20 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 367 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy nagy tálban keverjük össze a száraz hozzávalókat: lisztet, porcukrot, fűszerkeveréket és szódabikarbónát. Jól keverjük el, hogy egyenletesen legyen mindenhol fűszeres.
  2. Ezután adjuk hozzá az olvasztott vajat, tojásokat és a mézet. Először keverjük el egy fakanállal vagy villával, majd dolgozzuk össze a kezünkkel.
  3. Ha nagyon ragadósnak látjuk, hozzáadhatunk plusz két marék lisztet. Még ezt követően is ragadni fog, de ne ijedjünk meg ettől!
  4. Folpackkal takarjuk be és mehet a hűtőbe legalább két órára, de éjszakára is a hűtőben hagyható.
  5. A pihentetés után még gyúrjuk át kb. 2 percig lisztezett gyúródeszkán, tökéletesen egynemű tésztánk lesz.
  6. Ezután már csak kinyújtjuk és kiszaggatjuk tetszőleges formákkal. A tészta maximum 1 cm vastagságú legyen, de lehet vékonyabb is.
  7. 180C° sütőben 8-10 perc alatt kisütjük. Vigyázzunk ne égessük meg, ne süssük túl, mert kőkemény lesz! Inkább ellenőrizzük többször, ha már világos barna, ki lehet venni.
  8. A tojáshabot vízgőz felett készítsük el. A már forrásban lévő vizet kisebb lángra kapcsoljuk és elkezdhetjük felverni a tojásfehérjéket. Ha már félig felverődött adjuk hozzá a csipet sót és a porcukrot, majd amint elkeverődött adjuk hozzá a néhány csepp citromlevet. Ahogy szokták mondani, amint megáll benne a kanál, levehető a tűzről! Vigyázzunk, hogy a tál, amiben keverjük ne érjen a vízbe és vegyük le a hőfokot, mert a fehérje hamar kicsapódik.
  9. Tetszés szerint díszíthetők a mézeskalácsok, amint megszárad a díszítés, lehet dobozba pakolni. Érdemes továbbá kisebb adagonként díszíteni, mert sok helyet foglal el és több óra mire, megszárad a máz! Jó étvágyat hozzá!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x30
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 13
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 165
  • Feltöltés dátuma: 2022. január 10.

Ajánló

Tökéletes ízvilág a téli, hideg időkben. Amint rákerül a tojáshab máris puhább lesz. https://youtu.be/1wXvCLL2Lhc

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mézeskalács színes mázzal
Rebeka's Home 23 recept

Az 1 kg lisztből nekem 198 db mézeskalácsom lett, de ez függ a formák alakjától és méretétől. Teljes videó itt: https://youtu.be/1wXvCLL2Lhc

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...