r
Nosalty Logó

Mézeskalács ízű créme brulée

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Süti MáMohr
Mézeskalács ízű créme brulée
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
165 °C
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 31% Zsír
Összesen 1983 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 31% Zsír
Összesen 3965 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 31% Zsír
Összesen 451 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.6 g

Zsír

  • Összesen
    134.8 g
  • Telített zsírsav
    80 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    522 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1732 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    672 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    677 mg
  • Nátrium
    305 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    177.7 g
  • Cukor
    176 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    98.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    488 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    94 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    348 mg
  • Retinol - A vitamin:
    479 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    101 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    328 micro
Összesen 1983 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.2 g

Zsír

  • Összesen
    269.7 g
  • Telített zsírsav
    161 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    80 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1044 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3463.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    1345 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    1355 mg
  • Nátrium
    609 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    355.4 g
  • Cukor
    352 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    197.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    976 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    188 micro
  • K vitamin:
    57 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    136 micro
  • Kolin:
    696 mg
  • Retinol - A vitamin:
    957 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    203 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    656 micro
Összesen 3965 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    30.6 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    119 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    393.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    153 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    154 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.4 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    111 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    109 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 451 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csokit összefőzzük a tejszínnel.
  2. A tojások sárgáját kikeverjük a fűszerekkel (ha nem cukrozott habtejszínt használunk, akkor a cukorral is).
  3. Majd apránként beleöntjük a tejszínes csokit, és jól elkeverjük.
  4. A masszát a formákba öntjük, és a formákat egy nagyobb tepsibe helyezzük. Vizet forralunk, és a tepsibe öntjük úgy, hogy a víz addig érjen, ameddig a masszák töltve vannak.
  5. 160-170 °C-on 32 percig sütjük, majd hagyjuk kihűlni a sütőben a forró vízben. Megszórjuk cukorral a tetejüket, és zsebsárkánnyal karamellizáljuk. (Alternatíva zsebsárkány nélkül: egy serpenyőben 1 ek. vízzel megolvasztjuk a cukrot, és a már kihűlt créme brulée-re öntjük.)
  • Sütés hőfoka: 165 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 32 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 43
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 937
  • Feltöltés dátuma: 2017. december 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Süti MáMohr 31 recept

Eljött a karácsonyi hangulat hozzánk.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...