r
Nosalty Logó

Mézeskalács házikó

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Mézeskalács házikó
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
nehéz

Hozzávalók

A tésztához

A habhoz

1052
Kalória
16.7g
Fehérje
242.3g
Szénhidrátok
3.3g
Zsír
86.7g
Víz
90g
Koleszterin
2.7g
Rost
165.7g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 69% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A tésztához

A habhoz

Összesen 1052 kcal
  • 5% Fehérje
  • 69% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A tésztához

A habhoz

Összesen 4208 kcal
  • 5% Fehérje
  • 69% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A tésztához

A habhoz

Összesen 297 kcal
  • 5% Fehérje
  • 69% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.7 g

Zsír

  • Összesen
    3.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    366 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    161 mg
  • Nátrium
    89 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    242.3 g
  • Cukor
    166 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    86.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    140 micro
Összesen 1052 kcal
  • 5% Fehérje
  • 69% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    66.8 g

Zsír

  • Összesen
    13.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1464 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    194 mg
  • Kálcium
    137 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    116 mg
  • Foszfor
    645 mg
  • Nátrium
    358 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    969 g
  • Cukor
    663 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    346.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    157 micro
  • Kolin:
    329 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    560 micro
Összesen 4208 kcal
  • 5% Fehérje
  • 69% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    0.9 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    103.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    46 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.6 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    24.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 297 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojásokat a cukorral kikeverjük.
  2. Hozáadjuk a lisztet, citromhéjat, felmelegített mézet, fűszereket és a sütőport.
  3. Összegyúrjuk, és egy napig hideg helyen pihentetjük.
  4. Másnap vékonyra sodorjuk, és kivágjuk a tésztából a ház oldalait, tetejét.
  5. Kizsírozott sütőlemezre tesszük, és forró sütőben világos pirosra sütjük.
  6. A maradék tésztából fenyőfákat szaggatunk, és megsütjük.
  7. Amíg teljesen kihűl, elkészítjük a habot, és azzal ragasztjuk össze a házat.
  8. A kockacukorból és a vízből szirupot főzünk.
  9. A tojásfehérjét a citromlével és a porcukorral keményre verjük.
  10. Ha kemény a hab, belecsurgatjuk a foró szirupot és addig kevertetjük, amíg ki nem hűl, és meg nem keményedik.
  11. A tésztalapok oldalait megkenjük a habbal, és óvatosan összeállítjuk.
  12. A habot nyomózsákba töltjük és ajtót, ablakot rajzolunk a házra.
  13. A háztetőre cserépmintát. és lelógó jégcsapokat nyomunk.
  14. A fenyőfaformákat kettesével összeragasztjuk, és a ház sarkaira állítjuk.
  15. A maradék habból habcsókokat készítünk: karikákat rajzolunk a kizsírozott-lisztezett tepsire.
  16. Előmelegített sütőbe tesszük, és a sütő ajtajába fakanalat teszünk. Nem sütjük, csak jól megszárítjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 120 perc
  • Sütés ideje: 60 perc

Az egyik Praktika magazinban láttam először ilyen házikót. Azóta mindig elkészítem, mert nagyon látványos, finom, és csodás illat lengi be tőle a házat. A nappalink asztaláról ilyenkor már nem hiányozhat. Melléhintjük a mézeskalács fűszerkeveréket, narancshéjat, és összeközözött fahéjrudakat szoktam még mellétenni. Nagyon sokáig illatozik, és gyönyörködteti az embert. A tészta receptje az én "Ó mamám " receptkönyvéből való.  

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Hájas tészta

Nevezhetnénk a „legbűnösebb levelesnek” is, olyan mennyiségű sertéshájjal készül ez a lemezes, ropogós, foszlós sütemény. De el kell ettől tekinteni, hiszen tényleg felejthetetlen ...

Lakos Benedek

Házi cornflakes

Igazán kedvelt reggeli a cornflakes tejjel, de sok más felhasználási módja is létezik. Például isteni cornflakes bundás csirkét tudunk belőle sütni. Arra gondoltunk, hogy elkészítjük ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Több oka is van, miért nem kellene nyitva hagyni a...

A mosógép majdnem minden háztartás része, hiszen jelentősen megkönnyíti az életet. Rendeltetésszerű használata azonban nemcsak a gép helyes beállítását jelenti, hanem azt is, hogy a mosás lejárta után az ajtaját becsukjuk-e. Mai Otthon Tippünkben eláruljuk, miért nem kellene nyitva hagyni a mosógép ajtaját hosszú órákra, napokra.

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!