Mézes-mustáros újburgonya vajban sült hagymával
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 2% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
250g újkrumpli154 kcal
-
25g vaj179 kcal
-
25g füstölt szalonna164 kcal
-
4g mustár2 kcal
-
9g méz29 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
Összesen
544
kcal
- 2% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
1000g újkrumpli616 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
100g füstölt szalonna655 kcal
-
15g mustár9 kcal
-
38g méz114 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
Összesen
2177
kcal
- 2% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 13% Zsír
Összesen
153
kcal
- 2% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.5 g
Zsír
-
Összesen 38 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 76 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 325.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 43 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 53 mg
-
Foszfor 158 mg
-
Nátrium 64 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 46.8 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 209.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 172 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 42 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 39 micro
-
Kolin: 32 mg
-
Retinol - A vitamin: 169 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 44 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 24 micro
Összesen
544
kcal
- 2% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 26.1 g
Zsír
-
Összesen 152.1 g
-
Telített zsírsav 76 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 57 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 305 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1301.4 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 173 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 213 mg
-
Foszfor 631 mg
-
Nátrium 258 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 187.1 g
-
Cukor 44 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 837.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 688 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 170 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 24 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 157 micro
-
Kolin: 130 mg
-
Retinol - A vitamin: 674 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 175 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 96 micro
Összesen
2177
kcal
- 2% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.8 g
Zsír
-
Összesen 10.6 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 21 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 90.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 12 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 44 mg
-
Nátrium 18 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.1 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 58.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 48 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 47 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 12 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 7 micro
Összesen
153
kcal
Hozzávalók
-
1 kg újkrumpli
-
10 dkg vaj
-
10 dkg füstölt szalonna
-
1.5 ek mustár
-
1.5 ek méz
-
só ízlés szerint
-
2 közepes fej vöröshagyma
Elkészítés
- A burgonyát alaposan megmossuk, egy fedeles serpenyőbe tesszük, hozzáadjuk a csíkokra szeletelt szalonnát, 5 dkg vajat, sózzuk-borsozzuk, és felöntjük kb. 1 dl vízzel.
- Fedő alatt elkezdjük párolni, közben a vizet pótoljuk.
- Amikor már majdnem puhára párolódott (kb. 10-15 perc), hozzákeverjük a mustárt és a mézet és együtt rotyogtatjuk tovább, amíg szép sűrű mázat nem kapunk (kb. 7-10 perc).
- A megtisztított és felszeletelt hagymát a maradék vajon megsütjük, közben sózzuk.
- Amikor a burgonya elkészült, tálra szedjük és megszórjuk a vajban sült hagymával. Ha a burgonyák között némelyik nagyobb, tálaláskor a már elkészült burgonyát keresztben félbevághatjuk, jól mutat az egészek között:).
- Receptkönyvben: 1084
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 13
- Össznézettség: 53253
- Feltöltés dátuma: 2010. augusztus 18.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Ez az étel egyszerűen csak megszületett a gondolataimban, majd végül el is készítettem. Fogyaszthatjuk önálló ételként is, hiszen kellőképpen laktató, de tálalhatjuk köretként is, főleg grillezett vagy natúr húsok mellé.