r
Nosalty Logó

Mézes-mustáros újburgonya vajban sült hagymával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Mézes-mustáros újburgonya vajban sült hagymával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 544 kcal
  • 2% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 2177 kcal
  • 2% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 153 kcal
  • 2% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    38 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    325.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    158 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.8 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    209.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    172 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    169 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 544 kcal
  • 2% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.1 g

Zsír

  • Összesen
    152.1 g
  • Telített zsírsav
    76 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    305 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1301.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    173 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    213 mg
  • Foszfor
    631 mg
  • Nátrium
    258 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    187.1 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    837.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    688 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    170 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    157 micro
  • Kolin:
    130 mg
  • Retinol - A vitamin:
    674 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    175 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 2177 kcal
  • 2% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.8 g

Zsír

  • Összesen
    10.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    90.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 153 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyát alaposan megmossuk, egy fedeles serpenyőbe tesszük, hozzáadjuk a csíkokra szeletelt szalonnát, 5 dkg vajat, sózzuk-borsozzuk, és felöntjük kb. 1 dl vízzel.
  2. Fedő alatt elkezdjük párolni, közben a vizet pótoljuk.
  3. Amikor már majdnem puhára párolódott (kb. 10-15 perc), hozzákeverjük a mustárt és a mézet és együtt rotyogtatjuk tovább, amíg szép sűrű mázat nem kapunk (kb. 7-10 perc).
  4. A megtisztított és felszeletelt hagymát a maradék vajon megsütjük, közben sózzuk.
  5. Amikor a burgonya elkészült, tálra szedjük és megszórjuk a vajban sült hagymával. Ha a burgonyák között némelyik nagyobb, tálaláskor a már elkészült burgonyát keresztben félbevághatjuk, jól mutat az egészek között:).
  • Receptkönyvben: 1084
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 53253
  • Feltöltés dátuma: 2010. augusztus 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez az étel egyszerűen csak megszületett a gondolataimban, majd végül el is készítettem. Fogyaszthatjuk önálló ételként is, hiszen kellőképpen laktató, de tálalhatjuk köretként is, főleg grillezett vagy natúr húsok mellé.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...