r
Nosalty Logó

Mézes brownie

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mayura
Mézes brownie
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 404 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 3224 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 390 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    20.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    96 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    266.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    127 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.7 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    115 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    113 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 404 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    51.9 g

Zsír

  • Összesen
    160.8 g
  • Telített zsírsav
    93 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    771 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2134.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    122 mg
  • Kálcium
    269 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    408 mg
  • Foszfor
    1019 mg
  • Nátrium
    277 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    405.5 g
  • Cukor
    220 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    178.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    920 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    129 micro
  • Kolin:
    471 mg
  • Retinol - A vitamin:
    903 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    210 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    832 micro
Összesen 3224 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    19.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    93 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    258.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    124 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.1 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    112 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    109 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    101 micro
Összesen 390 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Olvasszuk fel a csokit gőz fölött egy edényben a vajjal, és öntsük melléjük a mézet.
  2. Keverjük össze egy másik edényzetben a száraz összetevőket és egy csipet sót.
  3. A tojásokat villával verjük fel egy kissé, és keverjük a lisztes keverékhez, majd keverjük hozzájuk az olvasztott mézes csokit. Ha összeállt kóstoljuk meg, és ha nem találjuk elég édesnek, tegyünk még bele mézet. (Minden igazi méz egyéniség, és nem mindig egyforma az édességük. Az enyém a mézontó méz, meglehetősen édes.)
  4. Sütőpapírral bélelt formában süssük előmelegített sütőben addig, amíg a szélein elkezd megrepedni a kéreg. Ne süssük tovább, mert elpiskótásodik. Az a lényeg, hogy a közepe lágy, fondantos jellegű maradjon. Egyébként nem ragad le.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25X15
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 105
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 8159
  • Feltöltés dátuma: 2013. december 09.

Ajánló

Nagyon gyors, tényleg kész van 15 perc alatt. Az előkészület max. 10 perc. Akkor is jó, ha hirtelen beállít valaki, vagy ha valami forró, gyors finomságra vágysz. Hidegen kissé tömör, de nagyon-nagyon finom. Kis kockákra szelve tea vagy kávé mellé nagyon finom, és ha úgy tartja kedved, megmelegítheted újra.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A Brownie szerintem mézzel az igazi, így az állaga még krémesebb, dúsabb, az íze gazdagabb. Természetesen mindenekelőtt egészségesebb is, hiszen a méz felszívódásához sokkal jobban alkalmazkodott a szervezetünk, és nem dobja meg a vércukrot annyira, mint a cukrok. Nem minden receptben tudunk mézet alkalmazni, mert kicsit elnehezíti a tésztát, de ennél kifejezetten jó. Ha hozzájutunk édesítetlen csokihoz, akkor természetesen használjunk több mézet. A blogomon pedig megtaláljátok a paleo-szénhidrátmentes verzió receptjét is. Én nem vagyok a híve a mesterséges ételédesítőknek, ezért a fruktózt és a mézet részesítem előnyben, valamint ha valaki bírja, akkor a nyírfacukrot, és a számomra leginkább bevált eritritet. NE FELEDJÉTEK A VANÍLIA FAGYIT!!!!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk