r
Nosalty Logó

Mézes brownie

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Mayura
Mézes brownie
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

404
Kalória
6.5g
Fehérje
50.7g
Szénhidrátok
20.1g
Zsír
22.3g
Víz
96.4g
Koleszterin
2.9g
Rost
27.5g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 404 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 3224 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 390 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    20.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    96 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    266.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    127 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.7 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    22.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    115 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    113 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 404 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    51.9 g

Zsír

  • Összesen
    160.8 g
  • Telített zsírsav
    93 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    771 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2134.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    122 mg
  • Kálcium
    269 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    408 mg
  • Foszfor
    1019 mg
  • Nátrium
    277 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    405.5 g
  • Cukor
    220 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

Víz

  • Összesen
    178.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    920 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    129 micro
  • Kolin:
    471 mg
  • Retinol - A vitamin:
    903 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    210 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    832 micro
Összesen 3224 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    19.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    93 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    258.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    124 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.1 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    21.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    112 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    109 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    101 micro
Összesen 390 kcal

Elkészítés

  1. Olvasszuk fel a csokit gőz fölött egy edényben a vajjal, és öntsük melléjük a mézet.
  2. Keverjük össze egy másik edényzetben a száraz összetevőket és egy csipet sót.
  3. A tojásokat villával verjük fel egy kissé, és keverjük a lisztes keverékhez, majd keverjük hozzájuk az olvasztott mézes csokit. Ha összeállt kóstoljuk meg, és ha nem találjuk elég édesnek, tegyünk még bele mézet. (Minden igazi méz egyéniség, és nem mindig egyforma az édességük. Az enyém a mézontó méz, meglehetősen édes.)
  4. Sütőpapírral bélelt formában süssük előmelegített sütőben addig, amíg a szélein elkezd megrepedni a kéreg. Ne süssük tovább, mert elpiskótásodik. Az a lényeg, hogy a közepe lágy, fondantos jellegű maradjon. Egyébként nem ragad le.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25X15

A Brownie szerintem mézzel az igazi, így az állaga még krémesebb, dúsabb, az íze gazdagabb. Természetesen mindenekelőtt egészségesebb is, hiszen a méz felszívódásához sokkal jobban alkalmazkodott a szervezetünk, és nem dobja meg a vércukrot annyira, mint a cukrok. Nem minden receptben tudunk mézet alkalmazni, mert kicsit elnehezíti a tésztát, de ennél kifejezetten jó. Ha hozzájutunk édesítetlen csokihoz, akkor természetesen használjunk több mézet. A blogomon pedig megtaláljátok a paleo-szénhidrátmentes verzió receptjét is. Én nem vagyok a híve a mesterséges ételédesítőknek, ezért a fruktózt és a mézet részesítem előnyben, valamint ha valaki bírja, akkor a nyírfacukrot, és a számomra leginkább bevált eritritet. NE FELEDJÉTEK A VANÍLIA FAGYIT!!!!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Tejbegrízgombóc

A legegyszerűbb és leggyorsabb gombócok bizony tejbegrízből készülnek: a sűrű masszából gurított labdacsok morzsában, mákban, dióban is megfürödhetnek, tálalásukhoz pedig sodót, ...

Lakos Benedek

Blondies

A blondies a brownies fehér csokis változata, aminek fő ízprofilját a karamellás, vaníliás jegyek adják. Pirított mandulával gazdagítva egy tökéletes választás, ha valami édesre, de ...

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

„A minőségből, csak azért, hogy a süti olcsóbb legyen, nem...

Balatonfüred előtt egy megállóval, Arácson tesz le bennünket a vonat, ahol egy mézeskalács-házikóra emlékeztető épületben működik Kara Zsuzsanna cukrászdája. Porcukorillat és igazi cukrászdahangulat vár bennünket, no meg finom és mindig friss sütemények. A cukrászdára cserélt mérnökdiplomáról, a minőségi alapanyagok nélkülözhetetlenségéről, és arról is beszélgettünk, hogy a vendéglátásba sem kell belehalni.

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!