Mézes brownie
- 6% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 20% Zsír
-
25g étcsokoládé137 kcal
-
25g finomliszt91 kcal
-
21g tojás26 kcal
-
13g vaj90 kcal
-
19g méz57 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
3 kcal
- 6% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 20% Zsír
-
200g étcsokoládé1092 kcal
-
200g finomliszt728 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
150g méz456 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
23 kcal
- 6% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 20% Zsír
-
24.2g étcsokoládé132 kcal
-
24.2g finomliszt88 kcal
-
20g tojás25 kcal
-
12.1g vaj87 kcal
-
18.2g méz55 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
1.2g cukrozatlan kakaópor3 kcal
- 6% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 6.5 g
Zsír
-
Összesen 20.1 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 96 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 266.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 34 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 51 mg
-
Foszfor 127 mg
-
Nátrium 35 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 50.7 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 22.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 115 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 59 mg
-
Retinol - A vitamin: 113 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 26 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 104 micro
- 6% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 51.9 g
Zsír
-
Összesen 160.8 g
-
Telített zsírsav 93 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 48 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 771 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2134.6 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 122 mg
-
Kálcium 269 mg
-
Vas 23 mg
-
Magnézium 408 mg
-
Foszfor 1019 mg
-
Nátrium 277 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 405.5 g
-
Cukor 220 mg
-
Élelmi rost 23 mg
VÍZ
-
Összesen 178.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 920 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 24 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 129 micro
-
Kolin: 471 mg
-
Retinol - A vitamin: 903 micro
-
α-karotin 14 micro
-
β-karotin 210 micro
-
β-crypt 15 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 832 micro
- 6% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 6.3 g
Zsír
-
Összesen 19.5 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 93 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 258.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 33 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 49 mg
-
Foszfor 124 mg
-
Nátrium 34 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 49.1 g
-
Cukor 27 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 21.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 112 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 57 mg
-
Retinol - A vitamin: 109 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 25 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 101 micro
Hozzávalók
-
3 db tojás
-
100 g vaj
-
1 kávéskanál sütőpor
-
1 ek cukrozatlan kakaópor
Elkészítés
- Olvasszuk fel a csokit gőz fölött egy edényben a vajjal, és öntsük melléjük a mézet.
- Keverjük össze egy másik edényzetben a száraz összetevőket és egy csipet sót.
- A tojásokat villával verjük fel egy kissé, és keverjük a lisztes keverékhez, majd keverjük hozzájuk az olvasztott mézes csokit. Ha összeállt kóstoljuk meg, és ha nem találjuk elég édesnek, tegyünk még bele mézet. (Minden igazi méz egyéniség, és nem mindig egyforma az édességük. Az enyém a mézontó méz, meglehetősen édes.)
- Sütőpapírral bélelt formában süssük előmelegített sütőben addig, amíg a szélein elkezd megrepedni a kéreg. Ne süssük tovább, mert elpiskótásodik. Az a lényeg, hogy a közepe lágy, fondantos jellegű maradjon. Egyébként nem ragad le.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 25X15
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 15 alkalommal
- Receptkönyvben: 105
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 8159
- Feltöltés dátuma: 2013. december 09.
Ajánló
Nagyon gyors, tényleg kész van 15 perc alatt. Az előkészület max. 10 perc. Akkor is jó, ha hirtelen beállít valaki, vagy ha valami forró, gyors finomságra vágysz. Hidegen kissé tömör, de nagyon-nagyon finom. Kis kockákra szelve tea vagy kávé mellé nagyon finom, és ha úgy tartja kedved, megmelegítheted újra.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
A Brownie szerintem mézzel az igazi, így az állaga még krémesebb, dúsabb, az íze gazdagabb. Természetesen mindenekelőtt egészségesebb is, hiszen a méz felszívódásához sokkal jobban alkalmazkodott a szervezetünk, és nem dobja meg a vércukrot annyira, mint a cukrok. Nem minden receptben tudunk mézet alkalmazni, mert kicsit elnehezíti a tésztát, de ennél kifejezetten jó. Ha hozzájutunk édesítetlen csokihoz, akkor természetesen használjunk több mézet. A blogomon pedig megtaláljátok a paleo-szénhidrátmentes verzió receptjét is. Én nem vagyok a híve a mesterséges ételédesítőknek, ezért a fruktózt és a mézet részesítem előnyben, valamint ha valaki bírja, akkor a nyírfacukrot, és a számomra leginkább bevált eritritet. NE FELEDJÉTEK A VANÍLIA FAGYIT!!!!