r
Nosalty Logó

Meyer citromos macaron

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
vikki
Meyer citromos macaron
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A macaronokhoz

A lemon curdhöz

A díszítéshez

Összesen 636 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A macaronokhoz

A lemon curdhöz

A díszítéshez

Összesen 2539 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A macaronokhoz

A lemon curdhöz

A díszítéshez

Összesen 299 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.8 g

Zsír

  • Összesen
    24.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    179 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    459.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    201 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    98 g
  • Cukor
    92 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    109 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    140 mg
  • Retinol - A vitamin:
    106 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    167 micro
Összesen 636 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.4 g

Zsír

  • Összesen
    98.5 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    716 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1836.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    380 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    319 mg
  • Foszfor
    803 mg
  • Nátrium
    258 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    391.9 g
  • Cukor
    368 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    226.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    435 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    157 micro
  • Kolin:
    561 mg
  • Retinol - A vitamin:
    424 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    107 micro
  • β-crypt
    38 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    667 micro
Összesen 2539 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    11.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    216.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.1 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 299 kcal

Hozzávalók

A macaronokhoz

A lemon curdhöz

A díszítéshez

Elkészítés

A macaronokhoz

  1. Előző nap:
  2. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket egy tálba tesszük, letakarjuk egy papírszalvétával, és szobahőmérsékleten legalább 24 órát pihentetjük.
  3. A mandulát ledaráljuk, papírral borított sütőlapon szétterítjük, és 100 fokos sütőben 15 percig szárítjuk.
  4. Mikor kihűlt, a porcukorral több részletben átdaráljuk újra.
  5. Ezután átszitáljuk, és az esetlegesen megmaradt nagyobb szemeket még egyszer ledaráljuk, és átszitáljuk.
  6. Elkészítjük a lemon curd-öt is: a meyer citrom héját lereszeljük, levét kifacsarjuk, majd egy tálba öntjük a cukorral.
  7. Gőz fölött addig melegítjük, míg a cukor teljesen el nem olvad. Ekkor hozzáadjuk a vajat, és megvárjuk míg elolvad, majd levesszük a gőzről és szobahőmérsékletűre hűtjük.
  8. Hozzáadjuk a tojássárgákat, visszatesszük a gőz főlé, és folyamatosan kevergetve sűrűsödésig főzzük (kb. 3-4 perc). Ezután megvárjuk míg kihűl, és betesszük a hűtőbe.
  9. Másnap elkészítjük a macaronokat:
  10. Az ételfestéket, ha használunk, a kristálycukorhoz keverjük.
  11. A pihentetett tojásfehérjékből lágy habot verünk, hozzáadjuk a kristálycukrot, majd addig verjük míg kemény hab nem lesz belőle (úgy nézzen ki, mint a borotva hab, és álljon meg a tálban, ha felfordítod).
  12. Ekkor hozzáadjuk a mandulás porcukros keveréket, amit egy lapát segítségével óvatosan, de határozott mozdulatokkal beleforgatunk a habba. Egy nagyon sűrű masszát kell kapnunk, ami ha kiemeljük a lapátot hozzátapad és nyúlik.
  13. Dupla réteg sütőpapírt teszünk a sütőlapra, és egyforma, nagyjából 3-4 cm átmérőjű pöttyöket készítünk nyomózsákkal (bevallom, hogy nekem ilyenem nincs, így egy evőkanállal és egy teáskanállal adagoltam ki, így is működik a dolog).
  14. És nagyon fontos: most 1 órát így pihentetjük őket, hogy száradjanak, és legyen a tetejükön egy vékony kis hártya, hogy majd szép talpuk nőjjön sütés közben.
  15. A pihenő után 150 fokra előmelegített sütőbe toljuk őket, és 10-12 perc alatt megsütjük.
  16. Miután kivettük a sütőből, megvárjuk míg teljesen kihűlnek, mert csak így lehet szépen levenni őket a papírról - saját tapasztalat, türelmetlen voltam és kettőt eltörtem.:)
  17. Ezután összeállítjuk a macaronjainkat: egy habcsók alsó felét megkenünk kb. 1 teáskanálnyi citromos krémmel, majd rányomunk egy másikat. Tetejét megszórhatjuk díszítőcukorral.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 382
  • Tegnapi nézettség: 13
  • 7 napos nézettség: 91
  • Össznézettség: 81640
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 11.

Ajánló

Nekem ebből a mennyiségből 14 macaron lett. (további képek a blogomon)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Életem első macaronjai. És tökéletesek lettek!:) Mindezt otthon aprítógéppel, darált mandulával és habzsák nélkül. Itt a bizonyíték, hogy nem kell tőle félni! :) A meyer citromot talán kevesen ismerik, én is többnyire angolszász blogokon láttam ebből készült süteményeket, és egyből kíváncsi lettem, milyen lehet. Hosszas keresgélés után teljesen véletlenül találtam egy szupermarketben. Természetesen "olcsócitrom" volt, valószínűleg selejtnek gondolták! :) Annyiban különbözik mezei pajtásától, hogy narancssárga és a héj illata mandarinos, és kevésbé savanyú a leve is. Aki véletlen belefut, nyugodtan próbálja ki, a felhasználása teljesen azonos a hagyományos citroméval.

Hozzávalók

A macaronokhoz

A lemon curdhöz

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...