r
Nosalty Logó

Meyer citromkrém

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
bostina
Meyer citromkrém
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 374 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 1496 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 299 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    25.3 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    252 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    290.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    139 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.9 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    248 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    159 mg
  • Retinol - A vitamin:
    244 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    236 micro
Összesen 374 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.8 g

Zsír

  • Összesen
    101.2 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    1009 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1160.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    139 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    382 mg
  • Nátrium
    558 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    135.8 g
  • Cukor
    129 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    226.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    991 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    167 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    132 micro
  • Kolin:
    638 mg
  • Retinol - A vitamin:
    974 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    194 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    943 micro
Összesen 1496 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    20.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    201 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    231.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    111 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.1 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    198 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    127 mg
  • Retinol - A vitamin:
    194 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    188 micro
Összesen 299 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy citrom héját lereszeljük, két nagyobb citrom levét kifacsarjuk, ez kiadja kb. a kívánt mennyiséget, ha szükséges, facsarjunk még egy citromot.
  2. Keverjük össze egy lábosban kézi habverővel a tojásokat, tojássárgákat a cukorral, adjuk hozzá a citromlét, egy teáskanál citromhéjat, és először nagyobb lángon, majd takarékra véve, folyamatos, intenzív keverés mellett addig melegítjük a krémet, amíg besűrűsödik. Vigyázzunk, ne melegítsük túl, mert akkor citromos rántottát kapunk!
  3. A besűrűsödött krémet rögtön átszűrjük (akit nem zavar a citromhéj, ezt a lépést ki is hagyhatja), és a kockákra vágott, hideg vajat egyenként belekeverjük, amíg egy sima, bársonyos krémet nem kapunk.
  4. A citromkrémet üvegekbe töltjük, és hűtőszekrényben tároljuk, kb. 2 hétig áll el.
  • Receptkönyvben: 51
  • Tegnapi nézettség: 9
  • 7 napos nézettség: 40
  • Össznézettség: 4219
  • Feltöltés dátuma: 2016. január 17.

Ajánló

Ízlés szerint adhatunk hozzá több citromhéjat vagy akár el is hagyhatjuk, esetleg kevés plusz citromlét is tehetünk bele, vagy kevesebb cukrot, ha savanyúbban szeretjük. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Meyer citromkrém
bostina 17 recept

Pár éve fedeztem fel a Meyer citromot a boltokban, és rögtön a rajongója lettem. Imádom az illatát, és a hagyományos citromnál sokkal lágyabb ízét. Nem vagyok a citromos krémek/sütemények rajongója, de annyian dicsérték a lemon curd-öt, hogy muszáj volt kipróbálnom. Sok receptet elolvastam, végül a saját ízlésemre alakítottam, hogy ne legyen túl savanyú. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...