r
Nosalty Logó

Mexikói egyveleg polentával

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Mexikói egyveleg polentával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A mexikói egyveleghez

A polentához

Összesen 832 kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A mexikói egyveleghez

A polentához

Összesen 3325 kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A mexikói egyveleghez

A polentához

Összesen 127 kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.5 g

Zsír

  • Összesen
    37.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1644.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    156 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    176 mg
  • Foszfor
    592 mg
  • Nátrium
    671 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    92.2 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    471.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    188 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    361 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    888 micro
  • β-crypt
    264 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    436 micro
Összesen 832 kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    149.9 g

Zsír

  • Összesen
    149 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    52 g
  • Koleszterin
    219 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6577.7 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    138 mg
  • Kálcium
    624 mg
  • Vas
    41 mg
  • Magnézium
    704 mg
  • Foszfor
    2366 mg
  • Nátrium
    2682 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    369 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    60 mg

VÍZ

  • Összesen
    1884.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    754 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    45 mg
  • C vitamin:
    192 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    73 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    63 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1445 micro
  • Kolin:
    452 mg
  • Retinol - A vitamin:
    411 micro
  • α-karotin
    72 micro
  • β-karotin
    3554 micro
  • β-crypt
    1056 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1745 micro
Összesen 3325 kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    251.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    103 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    136 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 127 kcal

Hozzávalók

A mexikói egyveleghez

A polentához

Elkészítés

A mexikói egyveleghez

  1. Mexikói egyveleg készítése:
  2. Egy lábosban forró olajon megfutattjuk a felkockázott hagymát és a pritamin paprikát.
  3. A csirkemellet apróra felkockázzuk, majd hozzáadjuk a hagymához és a pritamin paprikához. Fedő alatt puhára pároljuk.
  4. Hozzáadjuk a babérlevelet, a sót vagy vegetát és a chilis bab fűszerkeveréket, felöltjük 1 dl vízzel, hogy jó szaftos legyen.
  5. Utána hozzáadjuk a kukoricát és a gombát (a konzerv levét nem használjuk fel), majd hozzátesszük a babot (ennek a levét is). Kis lángon összerotyogtatjuk. Addig főzzük, amíg a szaftja sűrű nem lesz.
  6. Polenta elkészítése:
  7. Az 1 liter vizet feltesszük forrni, hozzáadjuk az egy kiskanál sót.
  8. A forrásban lévő vízbe apránként beleszórjuk a kukoricalisztet és folyamatos kavarás közben 7-10 percig főzzük, míg kukoricadara állagú, jó sűrű nem lesz.
  9. Legvégén elkavarjuk benne a margarint és az olajat.
  • Receptkönyvben: 63
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 15286
  • Feltöltés dátuma: 2009. november 26.

Ajánló

Szerintem nem nagy ördöngösség megcsinálni. Számomra a mexikói és közép-amerikai ételek az egzotikumot képviselik,   némi különleges ízt csempésznek a hétköznapokba.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez az egyik kedvenc ételem, képes vagyok akár minden héten megenni. A receptet eredetileg édesanyám kapta egyik ismerősétől. De mivel rengetegszer kértem, hogy csinálja meg nekem, célszerűbbnek találta, ha megtanítja, hogyan kell elkészíteni.

Hozzávalók

A mexikói egyveleghez

A polentához

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...