r
Nosalty Logó

Mentás zöldborsókrémleves sonkával

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Mentás zöldborsókrémleves sonkával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 331 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1322 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 149 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.2 g

Zsír

  • Összesen
    20.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    744.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    171 mg
  • Nátrium
    436 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.4 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    135.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    87 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    99 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    583 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3097 micro
Összesen 331 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    60.7 g

Zsír

  • Összesen
    82.4 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    170 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2977.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    324 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    192 mg
  • Foszfor
    686 mg
  • Nátrium
    1744 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.6 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    540.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    618 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    205 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    143 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    349 micro
  • Kolin:
    178 mg
  • Retinol - A vitamin:
    395 micro
  • α-karotin
    105 micro
  • β-karotin
    2330 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12389 micro
Összesen 1322 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    336.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    197 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    61 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    263 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1398 micro
Összesen 149 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Forrósítsunk fel előre egy nagy serpenyőt, és az olívaolajon süssük ropogósra a sonkát. A sonka és a durvára őrölt bors jó barátok, fűszerezzünk alaposan! Só ízlés szerint, szerintem felesleges. Ha elkészült, itassuk le a felesleges zsiradékot egy konyhai papírtörlővel, majd vágjuk a sonkaszeleteket gyufaszálvastagságú csíkokra.
  2. A mentaleveleket vessük kevés, forrásban lévő, sós vízbe, utána, ha újra felforrt, adjuk hozzá a zöldborsót is. Ne főzzük sokáig! 3-4 perc elég, függően attól, hogy mennyire fiatal a borsó. Amint elkészült szűrjük le, de a levét tegyük félre.
  3. A borsót és a mentát tegyük mixerbe, adjunk hozzá egy keveset a főzővizéből, mehet bele a tejföl és a tejszín, kevés olívaolaj, valamint só és bors is. A mennyiségeket nehéz meghatározni, célunk egy kellemes, homogén, kanalazható állagú leves legyen. Célszerű a folyadékokból egyszerre csak keveset hozzáadni és így beállítani a leves állagát. (Én át is szoktam szűrni a kész levest, hogy még selymesebb ízű legyen!)
  4. Pirított sonkával tálaljuk, és locsoljuk meg egy kicsit az olívaolajjal.
  • Receptkönyvben: 92
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 10153
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A krémleveseknél jobban szeretem az "átlátszó" leveseket, de valahogy ez a recept az egyszerűsége, frissessége miatt nagyon hozzám nőtt. Pillanatok alatt el lehet készíteni, és még nem találkoztam olyan emberrel, akinek ne ízlett volna. Van valami nagyon különleges a menta és zöldborsó kapcsolatában, a sonka füstölt íze pedig kerekké teszi az egészet.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...