Mentás zöldborsókrémleves sonkával
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 8% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 11% Zsír
Összesen
331
kcal
- 8% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 11% Zsír
Összesen
1322
kcal
- 8% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.2 g
Zsír
-
Összesen 20.6 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 43 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 744.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 81 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 48 mg
-
Foszfor 171 mg
-
Nátrium 436 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.4 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 135.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 155 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 51 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 36 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 87 micro
-
Kolin: 45 mg
-
Retinol - A vitamin: 99 micro
-
α-karotin 26 micro
-
β-karotin 583 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3097 micro
Összesen
331
kcal
- 8% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 60.7 g
Zsír
-
Összesen 82.4 g
-
Telített zsírsav 35 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 31 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 170 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2977.4 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 324 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 192 mg
-
Foszfor 686 mg
-
Nátrium 1744 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 81.6 g
-
Cukor 35 mg
-
Élelmi rost 29 mg
VÍZ
-
Összesen 540.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 618 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 205 mg
-
D vitamin: 23 micro
-
K vitamin: 143 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 349 micro
-
Kolin: 178 mg
-
Retinol - A vitamin: 395 micro
-
α-karotin 105 micro
-
β-karotin 2330 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 12389 micro
Összesen
1322
kcal
- 8% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.8 g
Zsír
-
Összesen 9.3 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 19 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 336.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 37 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 77 mg
-
Nátrium 197 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.2 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 61 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 70 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 23 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 39 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 45 micro
-
α-karotin 12 micro
-
β-karotin 263 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1398 micro
Összesen
149
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Forrósítsunk fel előre egy nagy serpenyőt, és az olívaolajon süssük ropogósra a sonkát. A sonka és a durvára őrölt bors jó barátok, fűszerezzünk alaposan! Só ízlés szerint, szerintem felesleges. Ha elkészült, itassuk le a felesleges zsiradékot egy konyhai papírtörlővel, majd vágjuk a sonkaszeleteket gyufaszálvastagságú csíkokra.
- A mentaleveleket vessük kevés, forrásban lévő, sós vízbe, utána, ha újra felforrt, adjuk hozzá a zöldborsót is. Ne főzzük sokáig! 3-4 perc elég, függően attól, hogy mennyire fiatal a borsó. Amint elkészült szűrjük le, de a levét tegyük félre.
- A borsót és a mentát tegyük mixerbe, adjunk hozzá egy keveset a főzővizéből, mehet bele a tejföl és a tejszín, kevés olívaolaj, valamint só és bors is. A mennyiségeket nehéz meghatározni, célunk egy kellemes, homogén, kanalazható állagú leves legyen. Célszerű a folyadékokból egyszerre csak keveset hozzáadni és így beállítani a leves állagát. (Én át is szoktam szűrni a kész levest, hogy még selymesebb ízű legyen!)
- Pirított sonkával tálaljuk, és locsoljuk meg egy kicsit az olívaolajjal.
- Receptkönyvben: 92
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 10156
- Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 06.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
A krémleveseknél jobban szeretem az "átlátszó" leveseket, de valahogy ez a recept az egyszerűsége, frissessége miatt nagyon hozzám nőtt. Pillanatok alatt el lehet készíteni, és még nem találkoztam olyan emberrel, akinek ne ízlett volna. Van valami nagyon különleges a menta és zöldborsó kapcsolatában, a sonka füstölt íze pedig kerekké teszi az egészet.