r
Nosalty Logó

Melegszendvics kétféleképpen

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Marti48
Melegszendvics kétféleképpen
adag
Idő
perc
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Egyszerű sajtos

Camembertes, sonkás

787
Kalória
34g
Fehérje
56.6g
Szénhidrátok
48.3g
Zsír
239.8g
Víz
109g
Koleszterin
6.2g
Rost
8.6g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Egyszerű sajtos

Camembertes, sonkás

Összesen 787 kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Egyszerű sajtos

Camembertes, sonkás

Összesen 1573 kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Egyszerű sajtos

Camembertes, sonkás

Összesen 198 kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34 g

Zsír

  • Összesen
    48.3 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2073.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    635 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    486 mg
  • Nátrium
    817 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.6 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    239.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    422 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    122 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    341 micro
  • α-karotin
    182 micro
  • β-karotin
    876 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    4632 micro
  • Lut-zea
    282 micro
Összesen 787 kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    68 g

Zsír

  • Összesen
    96.5 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    218 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4146.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    96 mg
  • Kálcium
    1269 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    157 mg
  • Foszfor
    972 mg
  • Nátrium
    1633 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    113.1 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    479.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    844 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    244 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    682 micro
  • α-karotin
    364 micro
  • β-karotin
    1751 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    9264 micro
  • Lut-zea
    563 micro
Összesen 1573 kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    12.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    519.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    159 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    205 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    60.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    85 micro
  • α-karotin
    46 micro
  • β-karotin
    219 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1161 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 198 kcal

Elkészítés

Egyszerű sajtos

  1. A zsemléket élükre állítva felszeleteljük. Megkenjük vajjal, jól megszórjuk a reszelt sajttal.
  2. A paradicsomot vékonyan felszeleteljük, a bazsalikom leveleket öblítjük, leitatjuk. Egy-egy nagy levelet a sajtra helyezünk, majd befedjük egy szelet paradicsommal, melyet megsózunk-borsozunk.
  3. A zsemleszeleteket sütőrácsra helyezzük, és előmelegített sütőben majdnem készre (sajt olvadásig) sütjük. Ekkor minden paradicsom tetejét megszórjuk egy kis halom reszelt sajttal, és olvadásig tovább sütjük az egészet.
  4. Előmelegített tányéron tálaljuk.

Camembertes, sonkás

  1. Lehetőleg "rusztikus" barna kenyeret használjunk. A szeleteket megvajazzuk, majd elrendezzük rajtuk a feketeerdő sonkát zsírostól. A szeleteket kettévágjuk.
  2. Ízlés szerinti vastagságúra szeleteljük a camembert-t. Rátesszük a sonkára, a sajtra egy-egy nagy bazsalikom levet, és az egészet egy-egy nagy karikára szeletelt paradicsommal befedjük. Ezt sózzuk, borsozzuk.
  3. Előmelegített sütőben sütjük, míg a camembert meg nem olvad. Ekkor itt is megszórjuk egy-egy kis halom reszelt sajttal a paradicsomot, és olvadásig készre sütjük.
  4. Előmelegített tányéron tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Szeretjük a melegszendvicset, én csinálni is szeretem, mert a hűtőben éppen található dolgokból jókat lehet variálni.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!