Medvehagymás tepsis hús
0,0
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!

Hozzávalók
-
1 ek kacsazsír
-
16 szelet bacon
-
3 kg burgonya
-
4 nagy fej vöröshagyma
-
4 gerezd fokhagyma
-
2 csokor medvehagyma
-
900 g lecsó
- 7% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
3g kacsazsír0 kcal
-
45g bacon178 kcal
-
500g burgonya289 kcal
-
0g só0 kcal
-
200g sertéslapocka472 kcal
-
0 kcal
-
113g vöröshagyma41 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
22g medvehagyma31 kcal
-
150g lecsó62 kcal
-
75g tejföl149 kcal
-
33g trappista sajt117 kcal
-
5g kacsazsír0 kcal
- 7% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
15g kacsazsír0 kcal
-
272g bacon1069 kcal
-
3000g burgonya1733 kcal
-
0g só0 kcal
-
1200g sertéslapocka2832 kcal
-
0 kcal
-
680g vöröshagyma248 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
130g medvehagyma184 kcal
-
900g lecsó369 kcal
-
450g tejföl891 kcal
-
200g trappista sajt704 kcal
-
30g kacsazsír0 kcal
- 7% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
0.2g kacsazsír0 kcal
-
3.9g bacon16 kcal
-
43.5g burgonya25 kcal
-
0g só0 kcal
-
17.4g sertéslapocka41 kcal
-
0 kcal
-
9.9g vöröshagyma4 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
1.9g medvehagyma3 kcal
-
13.1g lecsó5 kcal
-
6.5g tejföl13 kcal
-
2.9g trappista sajt10 kcal
-
0.4g kacsazsír0 kcal
- 7% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 62.1 g
Zsír
-
Összesen 77.3 g
-
Telített zsírsav 32 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 30 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 257 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2279.7 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 73 mg
-
Kálcium 434 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 160 mg
-
Foszfor 894 mg
-
Nátrium 702 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 98.3 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 10 mg
Víz
-
Összesen 621.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 207 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 91 mg
-
D vitamin: 154 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 97 micro
-
Kolin: 219 mg
-
Retinol - A vitamin: 204 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 34 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 44 micro
- 7% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 372.3 g
Zsír
-
Összesen 463.7 g
-
Telített zsírsav 189 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 179 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 45 g
-
Koleszterin 1543 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 13678.1 g
-
Cink 52 mg
-
Szelén 437 mg
-
Kálcium 2606 mg
-
Vas 37 mg
-
Magnézium 957 mg
-
Foszfor 5365 mg
-
Nátrium 4213 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 589.7 g
-
Cukor 63 mg
-
Élelmi rost 61 mg
Víz
-
Összesen 3728.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1242 micro
-
B6 vitamin: 14 mg
-
B12 Vitamin: 14 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 543 mg
-
D vitamin: 926 micro
-
K vitamin: 61 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 12 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 6 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 83 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 582 micro
-
Kolin: 1316 mg
-
Retinol - A vitamin: 1224 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 206 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 267 micro
- 7% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.4 g
Zsír
-
Összesen 6.7 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 22 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 198.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 38 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 78 mg
-
Nátrium 61 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 54.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 18 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 19 mg
-
Retinol - A vitamin: 18 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4 micro
Elkészítés
- A húst vékonyan felszeleteljük, sózzuk és borsozzuk, állni hagyjuk egy tálban.
- Egy lábasban a kacsazsíron a lereszelt vöröshagymákat, az áttört fokhagymákat, az apróra tépkedett, előtte mosott, medvehagymát (szárai nem kellenek) , és a kk sót, fedő alatt megpároljuk, néha megkeverjük.
- A burgonyákat, pucoljuk, és nagyon-nagyon vékonyan felszeleteljük, vízben hagjyuk állni, hogy ne barnuljon (kézzel nagyon éles késsel, vagy nagyon vékonyan szeletelő géppel vágjuk fel karikákra).
- Egy nagy tepsit kacsazsírral vékonyan kikenünk, oldalát is, majd az aljába helyezünk el nyolc szelet bacont.
- Ráteszünk 3-4 sor vékonyra felkarikázott burgonyát, minden sort kicsit sózunk (óvatosan!).
- Erre tesszük a sózott és borsozott hússzeleteket.
- Erre jön a medvehagymás-hagymás keverék fele, elsimítjuk a hús tetején.
- Erre jön a következő 3 sornyi vékony karika burgonya, kicsit sózzuk a sorokat.
- Erre jön a lecsó, elsimítjuk, hogy befedje mindenütt.
- Erre jön még 3-4 sornyi vékonyan felkarikázott burgonya (soronként picit sózzuk!).
- Erre jön a másik fele a medvehagymás-hagymás keveréknek.
- Legtetejére még 2 sor krumplikarika, rátesszük a 8 szelet bacont.
- A tepsi másik részével lefedjük, sütőbe tesszük, és kb. 170 fokon (gázsütő), 70-80 perc alatt sütjük meg.
- Ha kész, a tepsitetejét leveszük, a megpirult bacont leszedjük, kóstoljuk burgonyát és húst, ha puha, tetejére tejfölt simítunk, megszórjuk sajttal, és visszatesszük a sütőbe addig, amíg aranybarna nem lesz.
- Tálaláskor rátesszük a megpirult baconszeleteket.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 35 perc
- Sütés ideje: 75 perc
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 46x28x 10
Tavaly kerültem ismerettségbe közelebbről a NoSaltyn a medvehagymával, majd teljesen közeli ismeretséget kötöttem vele, mert a nagybátyám (apukám öccse), meglepett vele minket, kaptam én is, és készíthettem belőle csodás recepteket, amik már fenn voltak, vagy én találtam ki. Nagyon finom, érdekes, karakteres finomság.:-))) Idén is kaptam medvehagymát: sőt, a nagynéném Marika, meglepett ezzel a recepttel. Az övé abban különbözik, hogy legalulra nem tesz bacont .Középre viszont igen. A medvehagymás-hagymás pároltat összekeveri a lecsóval, és tesz bele pár friss paradicsomot és paprikát is. A hús nála tarja volt.Tetején tejföl volt, sajt nem :-)) Így is lehet próbálni.:-)) Attól függnek a hozzávalók mennyiségei, a rétegek száma, hogy hány emberre készül az étel. :-)) A tepsi, amiben készítettem nagy és egymásra lehet tenni a kettőt (peremes), fogója is van mindkettőnek, még anno 1988-ban Csehszlovákiában vettük. Ezt az óriás méretűt és egy kisebb testvérpárost is. Így hasznos, mert mind a két tepsit tudom használni külön is, de ha ilyen fedett és rakott ételt kell készíteni, akkor is jó, gyorsan és zamatosan puha a két tepsi alatt párolódó benne lévő hús, és egyéb alapanyagok.:-)) Nem kell alufólia. Akinek nincs ilyen tepsije, az a tepsire sütés előtt, tegyen rá alufóliát. Nem nehéz elkészíteni, minden külön is finomság, de együtt fenséges lett: látvány-illat-íz.:-))) Én sok burgonyát tettem bele, mert nagyon szeretjük, és a köret így együtt van a hússal. Tudom, a tálalás szebben mutatott volna tányéron, megkomponálva, de mire kikészítettem, hoztam a fényképezőt, addigra az éhes család a tepsit letámadta, és már nem volt mentség, csak gyorsaság, hogy minél előbb, az ételt lefényképezhessem, mielőtt elfogyna.:-)) Sikerült, remélem, elkészíteni is sikerülni fog. Sok szerencsét hozzá, finom, gyorsan összerakható, és az eredmény illatos és laktató.:-)) Köszönöm szépen a receptet nagynénémnek: Marikának! :-))))))) El is fogyott. :-))
Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!