r
Nosalty Logó

Medvehagymás tepsis hús

0,0

0 ÉRTÉKELÉS10 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Éva-Anyóca
Medvehagymás tepsis hús
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

1342
Kalória
62.1g
Fehérje
98.3g
Szénhidrátok
77.3g
Zsír
621.4g
Víz
257.2g
Koleszterin
10.1g
Rost
10.6g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1342 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 8046 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 117 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62.1 g

Zsír

  • Összesen
    77.3 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    257 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2279.7 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    73 mg
  • Kálcium
    434 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    160 mg
  • Foszfor
    894 mg
  • Nátrium
    702 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    98.3 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    621.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    207 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    91 mg
  • D vitamin:
    154 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    97 micro
  • Kolin:
    219 mg
  • Retinol - A vitamin:
    204 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 1342 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    372.3 g

Zsír

  • Összesen
    463.7 g
  • Telített zsírsav
    189 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    179 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    45 g
  • Koleszterin
    1543 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13678.1 g
  • Cink
    52 mg
  • Szelén
    437 mg
  • Kálcium
    2606 mg
  • Vas
    37 mg
  • Magnézium
    957 mg
  • Foszfor
    5365 mg
  • Nátrium
    4213 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    589.7 g
  • Cukor
    63 mg
  • Élelmi rost
    61 mg

Víz

  • Összesen
    3728.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1242 micro
  • B6 vitamin:
    14 mg
  • B12 Vitamin:
    14 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    543 mg
  • D vitamin:
    926 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    12 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    83 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    582 micro
  • Kolin:
    1316 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1224 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    206 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    267 micro
Összesen 8046 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    198.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    54.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 117 kcal

Elkészítés

  1. A húst vékonyan felszeleteljük, sózzuk és borsozzuk, állni hagyjuk egy tálban.
  2. Egy lábasban a kacsazsíron a lereszelt vöröshagymákat, az áttört fokhagymákat, az apróra tépkedett, előtte mosott, medvehagymát (szárai nem kellenek) , és a kk sót, fedő alatt megpároljuk, néha megkeverjük.
  3. A burgonyákat, pucoljuk, és nagyon-nagyon vékonyan felszeleteljük, vízben hagjyuk állni, hogy ne barnuljon (kézzel nagyon éles késsel, vagy nagyon vékonyan szeletelő géppel vágjuk fel karikákra).
  4. Egy nagy tepsit kacsazsírral vékonyan kikenünk, oldalát is, majd az aljába helyezünk el nyolc szelet bacont.
  5. Ráteszünk 3-4 sor vékonyra felkarikázott burgonyát, minden sort kicsit sózunk (óvatosan!).
  6. Erre tesszük a sózott és borsozott hússzeleteket.
  7. Erre jön a medvehagymás-hagymás keverék fele, elsimítjuk a hús tetején.
  8. Erre jön a következő 3 sornyi vékony karika burgonya, kicsit sózzuk a sorokat.
  9. Erre jön a lecsó, elsimítjuk, hogy befedje mindenütt.
  10. Erre jön még 3-4 sornyi vékonyan felkarikázott burgonya (soronként picit sózzuk!).
  11. Erre jön a másik fele a medvehagymás-hagymás keveréknek.
  12. Legtetejére még 2 sor krumplikarika, rátesszük a 8 szelet bacont.
  13. A tepsi másik részével lefedjük, sütőbe tesszük, és kb. 170 fokon (gázsütő), 70-80 perc alatt sütjük meg.
  14. Ha kész, a tepsitetejét leveszük, a megpirult bacont leszedjük, kóstoljuk burgonyát és húst, ha puha, tetejére tejfölt simítunk, megszórjuk sajttal, és visszatesszük a sütőbe addig, amíg aranybarna nem lesz.
  15. Tálaláskor rátesszük a megpirult baconszeleteket.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 35 perc
  • Sütés ideje: 75 perc
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 46x28x 10

Tavaly kerültem ismerettségbe közelebbről a NoSaltyn a medvehagymával, majd teljesen közeli ismeretséget kötöttem vele, mert a nagybátyám (apukám öccse), meglepett vele minket, kaptam én is, és készíthettem belőle csodás recepteket, amik már fenn voltak, vagy én találtam ki. Nagyon finom, érdekes, karakteres finomság.:-))) Idén is kaptam medvehagymát: sőt, a nagynéném Marika, meglepett ezzel a recepttel. Az övé abban különbözik, hogy legalulra nem tesz bacont .Középre viszont igen. A medvehagymás-hagymás pároltat összekeveri a lecsóval, és tesz bele pár friss paradicsomot és paprikát is. A hús nála tarja volt.Tetején tejföl volt, sajt nem :-)) Így is lehet próbálni.:-)) Attól függnek a hozzávalók mennyiségei, a rétegek száma, hogy hány emberre készül az étel. :-)) A tepsi, amiben készítettem nagy és egymásra lehet tenni a kettőt (peremes), fogója is van mindkettőnek, még anno 1988-ban Csehszlovákiában vettük. Ezt az óriás méretűt és egy kisebb testvérpárost is. Így hasznos, mert mind a két tepsit tudom használni külön is, de ha ilyen fedett és rakott ételt kell készíteni, akkor is jó, gyorsan és zamatosan puha a két tepsi alatt párolódó benne lévő hús, és egyéb alapanyagok.:-)) Nem kell alufólia. Akinek nincs ilyen tepsije, az a tepsire sütés előtt,  tegyen rá alufóliát. Nem nehéz elkészíteni, minden külön is finomság, de együtt fenséges lett: látvány-illat-íz.:-))) Én sok burgonyát tettem  bele, mert nagyon szeretjük, és a köret így együtt van a hússal. Tudom, a tálalás szebben mutatott volna tányéron, megkomponálva, de mire kikészítettem, hoztam a fényképezőt, addigra az éhes család a tepsit letámadta, és már nem volt mentség, csak gyorsaság, hogy minél előbb, az ételt lefényképezhessem, mielőtt elfogyna.:-)) Sikerült, remélem, elkészíteni is sikerülni fog. Sok szerencsét hozzá, finom, gyorsan összerakható, és az eredmény illatos és laktató.:-)) Köszönöm szépen a receptet nagynénémnek: Marikának! :-))))))) El is fogyott. :-))

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Töltött kínai kel

Imádjuk a töltött káposztát, de nyáron sosem jut eszünkbe elkészíteni, mert olyan nehéz fogás, hát ez itt most pont nem az, a téli slankított, zöldséges párja, próbáljátok ki!

Gréti

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Vadas mártás sertéshússal

Bizony, nem mindenki szereti a vadhúsokat... De nem is teheti meg, hogy megvegye... Sokan örülnének, ha csak mártásos tésztát ehetnének... Személy szerint, a családomat is ideértve, nem ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!