r
Nosalty Logó

Medvehagymás rizottó

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Hering András
Medvehagymás rizottó
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 673 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 3365 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 164 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.5 g

Zsír

  • Összesen
    23.5 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1537.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    294 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    284 mg
  • Nátrium
    884 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    178 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    236 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    174 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 673 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    77.6 g

Zsír

  • Összesen
    117.4 g
  • Telített zsírsav
    67 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    283 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7686.2 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    117 mg
  • Kálcium
    1471 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    211 mg
  • Foszfor
    1422 mg
  • Nátrium
    4421 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    448 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    355.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    891 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1179 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    872 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    231 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 3365 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    377.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    217 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 164 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Melegítsük fel az alaplevet, és tartsuk melegen, pucoljuk meg, és aprítsuk fel a vöröshagymát. A medvehagymát mossuk meg, vágjuk finomra (vagy tegyük késes aprítóba), reszeljük le a parmezánt.
  2. Melegítsük fel az olívaolajat és a vaj felét, adjuk hozzá a felaprított vöröshagymát, majd nagyjából 2-3 perc alatt, folyamatosan kevergetve pároljuk meg.
  3. Ezután adjuk hozzá a rizottórizst, és folyamatosan kevergetve pirítsuk további 2 percig.
  4. Öntsük fel a száraz fehérborral, keverjük össze, majd hagyjuk elforrni (szintén 2-3 perc alatt).
  5. Jöhet az alaplé adagolása a rizshez! A melegen tartott alapléből mindig csak egy merőkanálnyit merjünk a rizshez, majd amikor az elfőtt, és magába szívta, akkor öntsük hozzá a következő merőkanálnyit. Fontos, hogy mindeközben tartsuk alacsonyabb hőfokon, és közben egyenletesen kevergessük egészen addig, amíg az összes alaplevet hozzá nem merjük.
  6. Amikor a rizs megpuhult, de még fogkemény, adjuk hozzá a maradék vajat és parmezánt, és keverjük addig, míg elolvad. Adjuk hozzá a finomra vágott medvehagymát, alaposan keverjük hozzá azt is. Akkor tökéletes a rizottó, ha az állaga krémes és szaftos, kissé leveses.
  7. Ízlés szerint sózzuk, és szórjuk meg frissen őrölt borssal és a maradék parmezánnal. Azonnal, forrón tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 31
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1211
  • Feltöltés dátuma: 2024. március 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Medvehagymás rizottó
Hering András 182 recept

A medvehagymás rizottó az egyik legjobb választás, amit tavasszal elkészíthetünk: a harsogóan zöld medvehagyma csípős frissessége és az olasz rizottók lágy krémessége esik szerelembe egymással, aminek végeredménye abbahagyhatatlan kanalazást ígér.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...