Medvehagymás rizottó
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Hering András
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 8% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
26g medvehagyma37 kcal
-
100g rizs358 kcal
-
20g vaj143 kcal
-
10g vöröshagyma4 kcal
-
200g alaplé14 kcal
-
30g fehérbor25 kcal
-
20g parmezán sajt78 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
2g olívaolaj14 kcal
Összesen
673
kcal
- 8% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
130g medvehagyma184 kcal
-
500g rizs1790 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
1000g alaplé70 kcal
-
150g fehérbor123 kcal
-
100g parmezán sajt392 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
Összesen
3365
kcal
- 8% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
6.4g medvehagyma9 kcal
-
24.5g rizs88 kcal
-
4.9g vaj35 kcal
-
2.5g vöröshagyma1 kcal
-
49.1g alaplé3 kcal
-
7.4g fehérbor6 kcal
-
4.9g parmezán sajt19 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0.4g olívaolaj3 kcal
Összesen
164
kcal
- 8% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.5 g
Zsír
-
Összesen 23.5 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 57 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1537.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 23 mg
-
Kálcium 294 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 42 mg
-
Foszfor 284 mg
-
Nátrium 884 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 89.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 71.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 178 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 236 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 174 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 46 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4 micro
Összesen
673
kcal
- 8% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 77.6 g
Zsír
-
Összesen 117.4 g
-
Telített zsírsav 67 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 38 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 283 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7686.2 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 117 mg
-
Kálcium 1471 mg
-
Vas 25 mg
-
Magnézium 211 mg
-
Foszfor 1422 mg
-
Nátrium 4421 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 448 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 355.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 891 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 42 mg
-
D vitamin: 19 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 22 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1179 micro
-
Kolin: 72 mg
-
Retinol - A vitamin: 872 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 231 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 22 micro
Összesen
3365
kcal
- 8% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.8 g
Zsír
-
Összesen 5.8 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 14 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 377.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 72 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 70 mg
-
Nátrium 217 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 17.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 44 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 58 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 43 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 11 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
164
kcal
Hozzávalók
-
10 dkg parmezán sajt
-
só ízlés szerint
-
fekete bors ízlés szerint
-
1 ek olívaolaj
Elkészítés
- Melegítsük fel az alaplevet, és tartsuk melegen, pucoljuk meg, és aprítsuk fel a vöröshagymát. A medvehagymát mossuk meg, vágjuk finomra (vagy tegyük késes aprítóba), reszeljük le a parmezánt.
- Melegítsük fel az olívaolajat és a vaj felét, adjuk hozzá a felaprított vöröshagymát, majd nagyjából 2-3 perc alatt, folyamatosan kevergetve pároljuk meg.
- Ezután adjuk hozzá a rizottórizst, és folyamatosan kevergetve pirítsuk további 2 percig.
- Öntsük fel a száraz fehérborral, keverjük össze, majd hagyjuk elforrni (szintén 2-3 perc alatt).
- Jöhet az alaplé adagolása a rizshez! A melegen tartott alapléből mindig csak egy merőkanálnyit merjünk a rizshez, majd amikor az elfőtt, és magába szívta, akkor öntsük hozzá a következő merőkanálnyit. Fontos, hogy mindeközben tartsuk alacsonyabb hőfokon, és közben egyenletesen kevergessük egészen addig, amíg az összes alaplevet hozzá nem merjük.
- Amikor a rizs megpuhult, de még fogkemény, adjuk hozzá a maradék vajat és parmezánt, és keverjük addig, míg elolvad. Adjuk hozzá a finomra vágott medvehagymát, alaposan keverjük hozzá azt is. Akkor tökéletes a rizottó, ha az állaga krémes és szaftos, kissé leveses.
- Ízlés szerint sózzuk, és szórjuk meg frissen őrölt borssal és a maradék parmezánnal. Azonnal, forrón tálaljuk.
- Receptkönyvben: 31
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1211
- Feltöltés dátuma: 2024. március 21.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Hering András
182 recept
A medvehagymás rizottó az egyik legjobb választás, amit tavasszal elkészíthetünk: a harsogóan zöld medvehagyma csípős frissessége és az olasz rizottók lágy krémessége esik szerelembe egymással, aminek végeredménye abbahagyhatatlan kanalazást ígér.