Medvehagymás gombával töltött csirkecomb
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Zoli
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 8% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
250g csirke felsőcomb470 kcal
-
250g csiperkegomba53 kcal
-
12 kcal
-
16g medvehagyma23 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
601
kcal
- 8% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
1000g csirke felsőcomb1879 kcal
-
1000g csiperkegomba213 kcal
-
49 kcal
-
65g medvehagyma92 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
2407
kcal
- 8% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
41.6g csirke felsőcomb78 kcal
-
41.6g csiperkegomba9 kcal
-
2 kcal
-
2.7g medvehagyma4 kcal
-
3.7g vöröshagyma1 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0.7g olívaolaj6 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
100
kcal
- 8% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 44.3 g
Zsír
-
Összesen 40.4 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 208 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 977.4 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 65 mg
-
Kálcium 58 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 72 mg
-
Foszfor 584 mg
-
Nátrium 190 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18.3 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 436.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 123 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 72 mg
-
D vitamin: 23 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 19 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 74 micro
-
Kolin: 147 mg
-
Retinol - A vitamin: 49 micro
-
α-karotin 9 micro
-
β-karotin 767 micro
-
β-crypt 231 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 257 micro
Összesen
601
kcal
- 8% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 177.1 g
Zsír
-
Összesen 161.4 g
-
Telített zsírsav 41 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 71 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 33 g
-
Koleszterin 833 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3909.8 g
-
Cink 17 mg
-
Szelén 260 mg
-
Kálcium 233 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 287 mg
-
Foszfor 2336 mg
-
Nátrium 759 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 73.2 g
-
Cukor 31 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 1744.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 492 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 287 mg
-
D vitamin: 93 micro
-
K vitamin: 38 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 77 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 295 micro
-
Kolin: 586 mg
-
Retinol - A vitamin: 196 micro
-
α-karotin 38 micro
-
β-karotin 3067 micro
-
β-crypt 924 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1027 micro
Összesen
2407
kcal
- 8% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.4 g
Zsír
-
Összesen 6.7 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 35 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 162.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 10 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 97 mg
-
Nátrium 32 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 72.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 20 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 24 mg
-
Retinol - A vitamin: 8 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 128 micro
-
β-crypt 38 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 43 micro
Összesen
100
kcal
Hozzávalók
-
8 db csirke felsőcomb
-
1 kg csiperkegomba
-
1 csokor medvehagyma
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
2 ek olívaolaj
-
bors ízlés szerint
-
só ízlés szerint
Elkészítés
- A csirkecombokat kicsontozzuk, kívül-belül besózzuk, borsozzuk, és egy kis időre visszatesszük a hűtőszekrénybe. A húsos csontok egy finom húsleves alapjait képezik. Mivel nem vagyok profi, azért maradt rajta.
- A gombákat a piacon vettem, ezért vegyes nagyságban válogattam. Fejenként 3-3 nagyobbat félreteszünk. A mosás után a tönköket kivesszük, és az apróbbakhoz tesszük.
- A többi gombát megmossuk, a tönkök végéből levágunk egy darabkát, és a maradékot apróra vágjuk.
- A vöröshagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk.
- A kaliforniai paprikát megmossuk, kicsumázzuk, és apróra felkockázzuk.
- Az olívaolajon a vöröshagymát megpirítjuk, hozzáadjuk a gombát, és addig pároljuk, amíg a gomba levet ereszt.
- Hozzáadjuk a kaliforniai paprikát, a kakukkfüvet és ízlés szerint sózzuk. Belekeverjük az apróra vágott medvehagymát, és pár percig együtt pirítjuk. Szitára rakjuk lecsöpögtetni, és hagyjuk hűlni. A ragu levére a sütés során még szükség lesz, ezért azt fel kell fogni.
- Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral.
- Kivesszük a combokat a hűtőből, és a csontok helyére betöltjük a gombás ragut. A húst visszahajtjuk, és hústűkkel összetűzzük. Beletesszük a tepsibe. A félretett gombafejeket is megtöljük, és kalapjukkal lefele szintén a tepsibe tesszük.
- A tepsit alufóliával lefedjük, és előmelegített sütőben (180 fokon) kb. negyven percig pároljuk.
- Levesszük a fóliát, a gombákat megfordítjuk, és mindent meglocsolunk a felfogott ragulével.
- A sütőt erősebbre kapcsoljuk (190 fok), és addig sütjük, amíg aranybarnára nem pirulnak a combok.
- Tálaláskor a hústűket kivesszük, és leltározzuk, hogy meg van-e mindegyik. Jelen esetben rizssel tálaltam, de sült újkrumplival nagyon finom.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 40
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 2211
- Feltöltés dátuma: 2012. június 01.
Ajánló
Akinek a gomba és a húsos összeállítás nem ellensége, annak teljes szívemből ajánlom.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Zoli
59 recept
A medvehagyma idény végén készítettem el ezt a változatot. A gombás-ragus töltelékkel már többször is töltöttem különféle húst. Nagyon szeretek a piacon vásárolni, mert lehet válogatni, és így egyszerre többféle felhasználáshoz is találok megfelelő alapanyagot. A csirkecomb kicsontozásában még nem vagyok profi, de egyre jobban sikerül. Fontos hozzá a kellő önbizalom, és a jó éles, kézreálló kés. Szerencsére mindkettővel rendelkezem. El nem ítélhető módon, a szárnyas húsokon mindig rajta szoktam hagyni a bőrt, mert sütéskor sokkal ízletesebb, és könyebb ellenőrizni a sütési folyamatot. Viszont a bőrt nem kötelező megenni, csak nagyon finom!