r
Nosalty Logó

Medvehagymás gombával töltött csirkecomb

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Zoli
Medvehagymás gombával töltött csirkecomb
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 601 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2407 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 100 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.3 g

Zsír

  • Összesen
    40.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    208 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    977.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    584 mg
  • Nátrium
    190 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.3 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    436.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    123 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    72 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    147 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    767 micro
  • β-crypt
    231 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    257 micro
Összesen 601 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    177.1 g

Zsír

  • Összesen
    161.4 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    71 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    833 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3909.8 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    260 mg
  • Kálcium
    233 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    287 mg
  • Foszfor
    2336 mg
  • Nátrium
    759 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73.2 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    1744.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    492 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    287 mg
  • D vitamin:
    93 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    77 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    295 micro
  • Kolin:
    586 mg
  • Retinol - A vitamin:
    196 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    3067 micro
  • β-crypt
    924 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1027 micro
Összesen 2407 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    162.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    128 micro
  • β-crypt
    38 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 100 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkecombokat kicsontozzuk, kívül-belül besózzuk, borsozzuk, és egy kis időre visszatesszük a hűtőszekrénybe. A húsos csontok egy finom húsleves alapjait képezik. Mivel nem vagyok profi, azért maradt rajta.
  2. A gombákat a piacon vettem, ezért vegyes nagyságban válogattam. Fejenként 3-3 nagyobbat félreteszünk. A mosás után a tönköket kivesszük, és az apróbbakhoz tesszük.
  3. A többi gombát megmossuk, a tönkök végéből levágunk egy darabkát, és a maradékot apróra vágjuk.
  4. A vöröshagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk.
  5. A kaliforniai paprikát megmossuk, kicsumázzuk, és apróra felkockázzuk.
  6. Az olívaolajon a vöröshagymát megpirítjuk, hozzáadjuk a gombát, és addig pároljuk, amíg a gomba levet ereszt.
  7. Hozzáadjuk a kaliforniai paprikát, a kakukkfüvet és ízlés szerint sózzuk. Belekeverjük az apróra vágott medvehagymát, és pár percig együtt pirítjuk. Szitára rakjuk lecsöpögtetni, és hagyjuk hűlni. A ragu levére a sütés során még szükség lesz, ezért azt fel kell fogni.
  8. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral.
  9. Kivesszük a combokat a hűtőből, és a csontok helyére betöltjük a gombás ragut. A húst visszahajtjuk, és hústűkkel összetűzzük. Beletesszük a tepsibe. A félretett gombafejeket is megtöljük, és kalapjukkal lefele szintén a tepsibe tesszük.
  10. A tepsit alufóliával lefedjük, és előmelegített sütőben (180 fokon) kb. negyven percig pároljuk.
  11. Levesszük a fóliát, a gombákat megfordítjuk, és mindent meglocsolunk a felfogott ragulével.
  12. A sütőt erősebbre kapcsoljuk (190 fok), és addig sütjük, amíg aranybarnára nem pirulnak a combok.
  13. Tálaláskor a hústűket kivesszük, és leltározzuk, hogy meg van-e mindegyik. Jelen esetben rizssel tálaltam, de sült újkrumplival nagyon finom.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 40
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2211
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 01.

Ajánló

Akinek a gomba és a húsos összeállítás nem ellensége, annak teljes szívemből ajánlom.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A medvehagyma idény végén készítettem el ezt a változatot. A gombás-ragus töltelékkel már többször is töltöttem különféle húst. Nagyon szeretek a piacon vásárolni, mert lehet válogatni, és így egyszerre többféle felhasználáshoz is találok megfelelő alapanyagot. A csirkecomb kicsontozásában még nem vagyok profi, de egyre jobban sikerül. Fontos hozzá a kellő önbizalom, és a jó éles, kézreálló kés. Szerencsére mindkettővel rendelkezem. El nem ítélhető módon, a szárnyas húsokon mindig rajta szoktam hagyni a bőrt, mert sütéskor sokkal ízletesebb, és könyebb ellenőrizni a sütési folyamatot. Viszont a bőrt nem kötelező megenni, csak nagyon finom!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...