r
Nosalty Logó

Medvehagymás sajtos roló

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Nosalty
Medvehagymás sajtos roló
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

616
Kalória
14.9g
Fehérje
30.4g
Szénhidrátok
48g
Zsír
23.5g
Víz
61.8g
Koleszterin
1.1g
Rost
1.2g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 41% Zsír
Összesen 616 kcal
  • 13% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 41% Zsír
Összesen 4923 kcal
  • 13% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 41% Zsír
Összesen 344 kcal
  • 13% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 41% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.9 g

Zsír

  • Összesen
    48 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    603.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    183 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    279 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    23.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    115 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    114 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 616 kcal
  • 13% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 41% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    118.9 g

Zsír

  • Összesen
    383.8 g
  • Telített zsírsav
    127 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    494 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4827.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    1462 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    117 mg
  • Foszfor
    947 mg
  • Nátrium
    2232 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    242.9 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    188.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    918 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    76 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    201 mg
  • Retinol - A vitamin:
    908 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    120 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    255 micro
Összesen 4923 kcal
  • 13% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 41% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    26.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    336.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    156 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    13.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 344 kcal

Elkészítés

  1. A leveles tésztát kiterítjük, majd pizzavágó segítségével hosszában csíkokra vágjuk - egy csomag tésztából nagyjából 8-9 csík jön ki.
  2. A tésztacsíkokat feltekerjük egy-egy fémcsőre (sajtosroló-formára), vagy ha az nincs a háztartásunkba, akkor készítsünk alufóliából kb. 1 cm átmérőjű fémhengereket. A feltekert tekercseket sütőpapíros tepsire helyezzük, majd a tetejüket lekenjük a felvert tojással és megszórjuk szezámmaggal.
  3. 190 fokos sütőben nagyjából 12-15 perc alatt aranybarnákra sütjük őket. Amikor elkészültek, hagyjuk őket teljesen kihűlni, majd óvatosan szedjük le őket a formáról.
  4. Amíg sül a tészta, gyorsan elkészítjük a tölteléket. Ehhez először a megmosott medvehagymát krémesre aprítjuk a puha vajjal és a tejföllel.
  5. Egy nagyobb tálba kimérjük a mascarponét és a krémsajtot, alaposan megsózzuk, végül hozzákanalazzuk a medvehagymakrémet. Kézi habverővel csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a reszelt félkemény sajtot (pl. trappistát, goudát, edamit). A sajttal is átkeverjük a krémet, majd habzsákba tesszük és felhasználásig hűtőbe tesszük.
  6. A kihűlt tésztatekercseket megtöltjük a habzsákból a medvehagymás krémmel, majd a két végét reszelt sajtba nyomjuk.
  7. Fogyaszthatjuk azonnal is, de a legjobb pár óra hűtőbeli pihentetés után: ekkora a tészta picit puhul és az ízek finoman összeérnek.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Ki ne imádná a sajtos rolót, pláne ha egy nagy csokor medvehagymával üdévé és tavasziasra hangoljuk? A hagyományos besameles massza helyett egy pillanatok alatt elkészíthető mascarponés-krémsajtos töltelék került bele, ami így könnyedebbé és gyorsabban elkészíthetővé tette a tekercseket. Pláne ha kész leveles tésztát használunk, aminek segítségével villámgyorsan összepattinthatjuk ezt az izgalmas vendégvárót!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Sajtos perec omlósan

A legédesebb sós vendégváró receptjét találhatjuk itt: a klasszikus sajtos perecét. Omlós tésztából készül, kiszúrásához egy különleges forma kell, de ezt leszámítva ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!