r
Nosalty Logó

Mediterrán paradicsomos lepény

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
SPAR
Mediterrán paradicsomos lepény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 13% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 32% Zsír
Összesen 404 kcal
  • 13% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 32% Zsír
Összesen 1615 kcal
  • 13% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 32% Zsír
Összesen 332 kcal
  • 13% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.2 g

Zsír

  • Összesen
    28.3 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    687.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    164 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    419 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    328 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 404 kcal
  • 13% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.9 g

Zsír

  • Összesen
    113.2 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2749.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    655 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    372 mg
  • Nátrium
    1675 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    103.6 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    93.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    336 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    313 micro
  • α-karotin
    52 micro
  • β-karotin
    258 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1312 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 1615 kcal
  • 13% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    23.3 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    565.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    135 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    345 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    270 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 332 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 190 fokra. A leveles tésztát lisztezett gyúródeszkán kb. 3-4 mm vastagságúra nyújtjuk. A tartletforma átmérőjénél kb. 2 centiméterrel nagyobb átmérőjű korongokat szaggatunk egy kör alakú tál vagy tányér segítségével.
  2. A korongokat belenyomkodjuk a formába, majd megkenjük 1-1 teáskanálnyi pesztóval.
  3. A paradicsomokat megmossuk, majd vékonyan felszeleteljük. A pesztós tartletek tetejére helyezünk annyi paradicsomot, hogy a tésztát betakarja.
  4. Megszórjuk kevés reszelt sajttal, majd egy sütőlemezre rendezzük a formákat, és kb. 15–20 perc alatt aranybarnára sütjük.
  5. Fogyasztás előtt langyosra hűtjük, és óvatosan kifordítjuk a formából.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 188
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 3387
  • Feltöltés dátuma: 2018. szeptember 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Zseniálisan finom buli-falatkák, elkészítésük pedig gyerekjáték!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...