Mazsolás répasaláta (Sárgarépa saláta 3.)
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Durcsó
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
- 1% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 6% Zsír
Összesen
180
kcal
- 1% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 6% Zsír
Összesen
717
kcal
- 1% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
β-karotin
-
C vitamin:
-
α-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.3 g
Zsír
-
Összesen 10.5 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 18 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 307.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 78 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 76 mg
-
Nátrium 131 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.6 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 123.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 968 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 17 mg
-
Retinol - A vitamin: 38 micro
-
α-karotin 3868 micro
-
β-karotin 9225 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 286 micro
Összesen
180
kcal
- 1% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
β-karotin
-
C vitamin:
-
α-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.3 g
Zsír
-
Összesen 41.9 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 74 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1229.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 310 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 83 mg
-
Foszfor 302 mg
-
Nátrium 523 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 86.5 g
-
Cukor 55 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 494.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3871 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 30 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 62 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 94 micro
-
Kolin: 69 mg
-
Retinol - A vitamin: 151 micro
-
α-karotin 15473 micro
-
β-karotin 36900 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 4 micro
-
Lut-zea 1145 micro
Összesen
717
kcal
- 1% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
β-karotin
-
C vitamin:
-
α-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.3 g
Zsír
-
Összesen 6 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 10 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 175.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 44 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 43 mg
-
Nátrium 74 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.3 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 70.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 551 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 22 micro
-
α-karotin 2203 micro
-
β-karotin 5253 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 163 micro
Összesen
102
kcal
Elkészítés
- A sárgarépákat megpucoljuk, megmossuk és nagylyukú reszelőn lereszeljük.
- Összekeverjük a mazsolával.
- A tejfölhöz hozzákeverjük a majonézt és a lereszelt fokhagymát.
- Az öntetet összeforgatjuk a szilárd anyagokkal, s fóliával és tállal gondosan lefedve pár órán át hűtőben pihentetjük, hogy az ízek összeérjenek.
- Receptkönyvben: 168
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 22104
- Feltöltés dátuma: 2009. szeptember 18.
Ajánló
Céklával vegyesen is lehet próbálkozni.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Durcsó
160 recept
Az eredetileg a cékla-répa formáció égisze alatt futó mazsolás saláta ötletét édesanyám jópár éve gyűjtötte be a templomi örmény nap alkamával. (Sajnos örmény kategória még nem választható, de remélem, ami késik, nem múlik!) Azóta nemcsak a családban nagyon népszerű, hanem nagy vendégségek hamar elfogyó kelléke is - ahhoz a mennyiséghez viszont már kell karizom, ami a répareszelést illeti... A lényeg, hogy céklával is készíthető, de mivel otthon egyikünk sem rajong a nevezett zöldségért, hamar elhagytuk belőle. Az ízvilág roppant pikáns, akkor jó, ha minden falatra jut egy édes mazsola, érződik a fokhagyma ereje, de a majonéz íze is. Tipikusan kóstolgatós művelet az elkészítése.