r
Nosalty Logó

Mazsolás répasaláta (Sárgarépa saláta 3.)

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Durcsó
Mazsolás répasaláta (Sárgarépa saláta 3.)
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

180
Kalória
2.3g
Fehérje
21.6g
Szénhidrátok
10.5g
Zsír
123.5g
Víz
18.4g
Koleszterin
3.6g
Rost
13.8g
Cukor
  • 1% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 180 kcal
  • 1% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 717 kcal
  • 1% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 102 kcal
  • 1% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.3 g

Zsír

  • Összesen
    10.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    307.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    131 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.6 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    123.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    968 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    3868 micro
  • β-karotin
    9225 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    286 micro
Összesen 180 kcal
  • 1% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    41.9 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1229.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    310 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    302 mg
  • Nátrium
    523 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    86.5 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    494.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3871 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    62 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    94 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    151 micro
  • α-karotin
    15473 micro
  • β-karotin
    36900 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    4 micro
  • Lut-zea
    1145 micro
Összesen 717 kcal
  • 1% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.3 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    175.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    43 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.3 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    70.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    551 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    2203 micro
  • β-karotin
    5253 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    163 micro
Összesen 102 kcal

Elkészítés

  1. A sárgarépákat megpucoljuk, megmossuk és nagylyukú reszelőn lereszeljük.
  2. Összekeverjük a mazsolával.
  3. A tejfölhöz hozzákeverjük a majonézt és a lereszelt fokhagymát.
  4. Az öntetet összeforgatjuk a szilárd anyagokkal, s fóliával és tállal gondosan lefedve pár órán át hűtőben pihentetjük, hogy az ízek összeérjenek.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 35 perc
  • Főzés módja: hidegkonyha

Az eredetileg a cékla-répa formáció égisze alatt futó mazsolás saláta ötletét édesanyám jópár éve gyűjtötte be a templomi örmény nap alkamával. (Sajnos örmény kategória még nem választható, de remélem, ami késik, nem múlik!) Azóta nemcsak a családban nagyon népszerű, hanem nagy vendégségek hamar elfogyó kelléke is - ahhoz a mennyiséghez viszont már kell karizom, ami a répareszelést illeti... A lényeg, hogy céklával is készíthető, de mivel otthon egyikünk sem rajong a nevezett zöldségért, hamar elhagytuk belőle. Az ízvilág roppant pikáns, akkor jó, ha minden falatra jut egy édes mazsola, érződik a fokhagyma ereje, de a majonéz íze is. Tipikusan kóstolgatós művelet az elkészítése.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Téli caprese saláta

A napfényes nyár zamatos, lédús paradicsomokkal és friss bazsalikommal teli caprese salátái jelenleg szinte elérhetetlenek: készítsünk inkább egy szezonális, téli verziót. Ehhez nem ...

Lakos Benedek

Zöldséges buddha bowl

Januárban sokan átállnak az egészségesebb étkezésre, a nehéz ételekkel teli december után. Most hoztunk egy szuper színes, nagyon finom és roppant egyszerű receptet, ami ráadásul ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Több oka is van, miért nem kellene nyitva hagyni a...

A mosógép majdnem minden háztartás része, hiszen jelentősen megkönnyíti az életet. Rendeltetésszerű használata azonban nemcsak a gép helyes beállítását jelenti, hanem azt is, hogy a mosás lejárta után az ajtaját becsukjuk-e. Mai Otthon Tippünkben eláruljuk, miért nem kellene nyitva hagyni a mosógép ajtaját hosszú órákra, napokra.

Top Receptek

Tejfölös-sonkás rakott tészta

Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy étel, úgy hívták, hogy Szofilli fusilli. Nevét alkotójáról, azaz rólam és a felhasznált tésztáról, a fusilliról kapta. Talán  ez volt az ...

Tökéletes paprikás krumpli

A magyar konyha egyik legfinomabb és legtöbbet készített fogása. A jó paprikás krumplihoz a legjobb alapanyagokat szükséges használni. Burgonyából válasszuk a nem szétfövő fajtákat, ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!