r
Nosalty Logó

Mazsolás bableves

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Angie-30
Mazsolás bableves
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

560
Kalória
31.9g
Fehérje
112.1g
Szénhidrátok
1.5g
Zsír
157.2g
Víz
-
Koleszterin
21.6g
Rost
31.2g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 560 kcal
  • 11% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 2244 kcal
  • 11% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 180 kcal
  • 11% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.9 g

Zsír

  • Összesen
    1.5 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1141 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    344 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    267 mg
  • Foszfor
    446 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    112.1 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

Víz

  • Összesen
    157.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    91 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    516 micro
  • Kolin:
    97 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    338 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    11296 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 560 kcal
  • 11% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    127.4 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4563.9 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    1376 mg
  • Vas
    57 mg
  • Magnézium
    1069 mg
  • Foszfor
    1783 mg
  • Nátrium
    174 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    448.3 g
  • Cukor
    125 mg
  • Élelmi rost
    86 mg

Víz

  • Összesen
    628.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    115 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    363 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2063 micro
  • Kolin:
    389 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1351 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    45185 micro
  • Lut-zea
    305 micro
Összesen 2244 kcal
  • 11% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    0.5 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    365.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    110 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    143 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.9 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    50.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    165 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    108 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3618 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 180 kcal

Elkészítés

  1. A babot beáztatjuk egy éjszakára, másnap odatesszük, hogy forrjon egyet, majd leszűrjük.
  2. A hagymát apróra vágjuk, olajon kissé megpirítjuk, rádobjuk a darabokra vágott fokhagymát, elkeverjük, majd a babot. Felöntjük vízzel, és puhára főzzük.
  3. Amikor a bab megpuhult, belerakjuk a mazsolát, ráöntjük a paradicsomlevet, és sózzuk ízlés szerint, még pár percet főzzük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 30 perc

A receptet az interneten találtam egy oldalon. Nekünk ízlett, szeretjük a mazsolát különböző ételekben, ezért is figyeltem fel erre a receptre, kissé átalakítottam a saját ízlésemhez.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Parmezánalaplé

Alaplevet bizony nemcsak csontokból és zöldségekből főzhetünk, hanem például parmezánból is! Biztos mindenki számára ismerős a helyzet, amikor a parmezán széle annyira kemény, hogy ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!