Mártott tönköly keksz
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Receptműves
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 8% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 26% Zsír
Összesen
906
kcal
- 8% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 26% Zsír
Összesen
3619
kcal
- 8% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 26% Zsír
Összesen
450
kcal
- 8% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 14% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.9 g
Zsír
-
Összesen 51.7 g
-
Telített zsírsav 31 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 155 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 854.6 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 57 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 158 mg
-
Foszfor 438 mg
-
Nátrium 173 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 101.8 g
-
Cukor 43 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 27.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 362 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 47 micro
-
Kolin: 45 mg
-
Retinol - A vitamin: 355 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 90 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 217 micro
Összesen
906
kcal
- 8% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 14% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 63.7 g
Zsír
-
Összesen 206.6 g
-
Telített zsírsav 122 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 60 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 618 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3418.5 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 61 mg
-
Kálcium 227 mg
-
Vas 25 mg
-
Magnézium 632 mg
-
Foszfor 1753 mg
-
Nátrium 691 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 12 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 407.4 g
-
Cukor 172 mg
-
Élelmi rost 45 mg
VÍZ
-
Összesen 109.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1447 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 35 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 25 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 186 micro
-
Kolin: 180 mg
-
Retinol - A vitamin: 1419 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 360 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 866 micro
Összesen
3619
kcal
- 8% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 14% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.9 g
Zsír
-
Összesen 25.6 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 77 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 423.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 28 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 78 mg
-
Foszfor 217 mg
-
Nátrium 86 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 50.4 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 13.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 179 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 176 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 45 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 107 micro
Összesen
450
kcal
Hozzávalók
-
20 dkg vaj
-
10 dkg cukor
-
1 kk szódabikarbóna
-
10 dkg csokoládé
-
1 db tojás
Elkészítés
- Gyújtsuk be a sütőt 170 fokra, (3-as fokozat) és béleljük ki a tepsit sütőpapírral.
- Az olvadt vajat habosra keverjük a cukorral, majd a tojással.
- A lisztet keverjük össze a szódabikarbónával, a citromhéjjal és öntsük hozzá a vajas keveréket.
- Gyúrjuk össze a tésztát és nyújtsuk ki 4-5 mm vékonyra.
- Szaggassuk ki a tetszőleges formákat, tegyük a kibélelt tepsire és süssük aranyszínűre 30-35 perc alatt az 1. pontban írt hőfokon.
- Ha kihűltek a kekszek, olvasszuk fel a csokoládét vízgőz fölött és mártsuk meg a süteményeket.
- Hideg sütőrácson hagyjuk megszilárdulni a csokoládét.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 173
- Tegnapi nézettség: 8
- 7 napos nézettség: 14
- Össznézettség: 13086
- Feltöltés dátuma: 2010. november 27.
Ajánló
A csokoládé elhagyható, lehet helyette porcukorból mázat készíteni.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
Receptműves
119 recept
Apukám nagyon szereti a mártott kekszeket egy bögre tea mellett rágcsálni. Születésnapja alkalmából gondoltam meglepni egy olyan változattal, ami egészségesebb összetevőkből készül, mint a bolti, így elkészült az alábbi mártott keksz. A keksz jellege miatt bármilyen teljes kiőrlésű gabonából készült liszttel kipróbálható.