Marhasült vörösboros pecsenyelével
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Dave
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 12% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 9% Zsír
A húshoz
-
200g marha hátszín428 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
3g olívaolaj24 kcal
A pecsenyeléhez
-
1g kakukkfű1 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
17g lilahagyma6 kcal
-
67g paradicsom12 kcal
-
58g vörösbor50 kcal
-
200g marha alaplé0 kcal
Összesen
524
kcal
- 12% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 9% Zsír
A húshoz
-
1200g marha hátszín2568 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
A pecsenyeléhez
-
6g kakukkfű6 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
100g lilahagyma36 kcal
-
400g paradicsom72 kcal
-
350g vörösbor298 kcal
-
1200g marha alaplé0 kcal
Összesen
3137
kcal
- 12% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 9% Zsír
A húshoz
-
36.5g marha hátszín78 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.5g olívaolaj4 kcal
A pecsenyeléhez
-
0.2g kakukkfű0 kcal
-
0.4g fokhagyma0 kcal
-
3g lilahagyma1 kcal
-
12.2g paradicsom2 kcal
-
10.7g vörösbor9 kcal
-
36.5g marha alaplé0 kcal
Összesen
94
kcal
- 12% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 40.8 g
Zsír
-
Összesen 31.4 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 156 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 693.9 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 44 mg
-
Kálcium 72 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 58 mg
-
Foszfor 400 mg
-
Nátrium 109 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.4 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 258.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 30 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 36 micro
-
Kolin: 176 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 67 micro
-
β-karotin 329 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1715 micro
-
Lut-zea 86 micro
Összesen
524
kcal
- 12% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 244.8 g
Zsír
-
Összesen 188.4 g
-
Telített zsírsav 72 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 85 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 936 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4163.5 g
-
Cink 44 mg
-
Szelén 264 mg
-
Kálcium 433 mg
-
Vas 22 mg
-
Magnézium 347 mg
-
Foszfor 2398 mg
-
Nátrium 652 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 38.2 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 1550.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 182 micro
-
B6 vitamin: 7 mg
-
B12 Vitamin: 13 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 75 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 61 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 81 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 216 micro
-
Kolin: 1053 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 404 micro
-
β-karotin 1972 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 10292 micro
-
Lut-zea 518 micro
Összesen
3137
kcal
- 12% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.5 g
Zsír
-
Összesen 5.7 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 29 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 126.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 13 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 73 mg
-
Nátrium 20 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 47.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 6 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 32 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 12 micro
-
β-karotin 60 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 313 micro
-
Lut-zea 16 micro
Összesen
94
kcal
Hozzávalók
A húshoz
-
2 ek olívaolaj
A pecsenyeléhez
-
2 szál kakukkfű
-
4 gerezd fokhagyma
-
2 kis fej lilahagyma
-
4 db paradicsom
-
3.5 dl vörösbor
-
1.2 l marha alaplé
Elkészítés
A húshoz
- A sütőt előmelegítjük 200°C-ra.
- A húst sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.Ezután forró serpenyőben az olívaolajon oldalanként aranybarnára pirítjuk.Betesszük a sütőbe.
- Amikor a hús elkészült (ízlés szerint angolosan/félig vagy jól átsülve), kivesszük, és hagyjuk lefedve kicsit pihenni.
- A tepsiben visszamaradt felesleges zsiradékot leöntjük, majd közepes lángon hozzáadjuk a kakukkfüvet, a vékonyra vágott lila hagymát, a hámozatlan fokhagymát és a paradicsomokat.
- 4-5 perc pirítás után felöntjük a borral, és felforraljuk. A paradicsomokat szétnyomkodjuk benne, majd felöntjük az alaplével.
- Addig forraljuk, míg a felére besűrűsödik, majd szűrőn átpasszírozzuk. Ezután pecsenyelé állagúra sűrítjük.
- A húst felszeleteljük, majd körettel és a pecsenyelével meglocsolva tálaljuk.
- Sütés ideje: 50 perc
- Receptkönyvben: 317
- Tegnapi nézettség: 41
- 7 napos nézettség: 218
- Össznézettség: 78079
- Feltöltés dátuma: 2009. november 10.
Ajánló
Köretként glasszírozott répát, sült burgonyát, és yorkshire pudingot készítettem. Ajánlom mindenkinek, hogy feltétlenül készítse el hozzá az utóbbit, mert fenséges köret a hús mellé, főleg jól nyakon öntve a pecsenyelével.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Dave
17 recept
Gordon Ramsay Vasárnapi ebéd című könyvében találtam ezt a fenséges receptet. Nem a leggyorsabban elkészíthető ételek közé tartozik, főleg ha az összes köretet elkészítjük hozzá, de fenséges íze megéri a befektetett energiát. Én a húst nem egyben készítettem el, hanem vastagabb szeletekre vágtam fel, majd így pirítottam, sütöttem meg (gyorsabban megsül).