r
Nosalty Logó

Marhasült vörösboros pecsenyelével

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Dave
Marhasült vörösboros pecsenyelével
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A húshoz

A pecsenyeléhez

Összesen 524 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A húshoz

A pecsenyeléhez

Összesen 3137 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A húshoz

A pecsenyeléhez

Összesen 94 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.8 g

Zsír

  • Összesen
    31.4 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    156 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    693.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    400 mg
  • Nátrium
    109 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    258.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    176 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    67 micro
  • β-karotin
    329 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1715 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 524 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    244.8 g

Zsír

  • Összesen
    188.4 g
  • Telített zsírsav
    72 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    85 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    936 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4163.5 g
  • Cink
    44 mg
  • Szelén
    264 mg
  • Kálcium
    433 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    347 mg
  • Foszfor
    2398 mg
  • Nátrium
    652 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.2 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    1550.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    182 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    13 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    75 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    81 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    216 micro
  • Kolin:
    1053 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    404 micro
  • β-karotin
    1972 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    10292 micro
  • Lut-zea
    518 micro
Összesen 3137 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    126.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    313 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 94 kcal

Hozzávalók

A húshoz

A pecsenyeléhez

Elkészítés

A húshoz

  1. A sütőt előmelegítjük 200°C-ra.
  2. A húst sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.Ezután forró serpenyőben az olívaolajon oldalanként aranybarnára pirítjuk.Betesszük a sütőbe.
  3. Amikor a hús elkészült (ízlés szerint angolosan/félig vagy jól átsülve), kivesszük, és hagyjuk lefedve kicsit pihenni.
  4. A tepsiben visszamaradt felesleges zsiradékot leöntjük, majd közepes lángon hozzáadjuk a kakukkfüvet, a vékonyra vágott lila hagymát, a hámozatlan fokhagymát és a paradicsomokat.
  5. 4-5 perc pirítás után felöntjük a borral, és felforraljuk. A paradicsomokat szétnyomkodjuk benne, majd felöntjük az alaplével.
  6. Addig forraljuk, míg a felére besűrűsödik, majd szűrőn átpasszírozzuk. Ezután pecsenyelé állagúra sűrítjük.
  7. A húst felszeleteljük, majd körettel és a pecsenyelével meglocsolva tálaljuk.
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 317
  • Tegnapi nézettség: 8
  • 7 napos nézettség: 75
  • Össznézettség: 77630
  • Feltöltés dátuma: 2009. november 10.

Ajánló

Köretként glasszírozott répát, sült burgonyát, és yorkshire pudingot készítettem. Ajánlom mindenkinek, hogy feltétlenül készítse el hozzá az utóbbit, mert fenséges köret a hús mellé, főleg jól nyakon öntve a pecsenyelével.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gordon Ramsay Vasárnapi ebéd című könyvében találtam ezt a fenséges receptet. Nem a leggyorsabban elkészíthető ételek közé tartozik, főleg ha az összes köretet elkészítjük hozzá, de fenséges íze megéri a befektetett energiát. Én a húst nem egyben készítettem el, hanem vastagabb szeletekre vágtam fel, majd így pirítottam, sütöttem meg (gyorsabban megsül).

Hozzávalók

A húshoz

A pecsenyeléhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...