adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 13% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 3% Zsír
Összesen
479
kcal
- 13% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 3% Zsír
Összesen
958
kcal
- 13% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 3% Zsír
Összesen
107
kcal
- 13% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 55.2 g
Zsír
-
Összesen 13.9 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 153 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 971.2 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 82 mg
-
Kálcium 47 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 81 mg
-
Foszfor 580 mg
-
Nátrium 163 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.6 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 342.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 11 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 16 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 32 micro
-
Kolin: 230 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 10 micro
Összesen
479
kcal
- 13% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 110.4 g
Zsír
-
Összesen 27.9 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 305 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1942.3 g
-
Cink 20 mg
-
Szelén 164 mg
-
Kálcium 93 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 162 mg
-
Foszfor 1161 mg
-
Nátrium 326 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.2 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 684.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 22 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 33 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 63 micro
-
Kolin: 460 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 20 micro
Összesen
958
kcal
- 13% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.4 g
Zsír
-
Összesen 3.1 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 34 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 218.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 10 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 131 mg
-
Nátrium 37 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 77 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 52 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2 micro
Összesen
107
kcal
Hozzávalók
-
50 dkg marhahús
-
2 közepes fej vöröshagyma
-
3 gerezd fokhagyma
-
fűszerpaprika ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
kakukkfű ízlés szerint
-
rozmaring ízlés szerint
-
1 csipet fahéj
Elkészítés
- A húst megmossuk, hártyáitól megtisztítjuk, és falatnyi kockákra aprítjuk, majd edénybe téve fűszerezzük: sóval, chilivel, kakukkfűvel, rozmaringgal, és állni hagyjuk, míg a hagyma elkészül.
- A hagymát, a fokhagymát megtisztítjuk, kockákra vágjuk. Felforrósítjuk az olajt, és megdinszteljük benne a hagymákat.
- Rászórjuk a pirospaprikát a hagymákra, majd 1 percig, folyamatos keverés mellett - vigyázva oda ne égjen - tovább dinszteljük.
- Hozzáadjuk a fűszeres húst, és kissé megpirítjuk. Majd felöntjük a borral, kevés vízzel, és egy csipetnyi fahéjt szórunk rá.
- Fedő nélkül pároljuk. Egyszerre csak kevés vizet adunk hozzá, sűrű lében párolódjon.
- Receptkönyvben: 241
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 16
- Össznézettség: 61950
- Feltöltés dátuma: 2008. december 23.
Ajánló
Köretnek tehetünk mellé galuskát, tarhonyát, főtt burgonyát vagy tésztát. A receptben használt vörösbort fogyaszthatjuk mellé.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Dave
17 recept
Jó magyar ember szereti a pörköltet. Én magam jópár fajta pörköltet készítettem már el. Ez a pörkölt, kísérleteim egyik szellemi terméke, ami igazán sikeresnek mondható. Az alap marhapörkölt van megcsavarva egy kis plusszal, ami hihetetlen kombinációt alkot. Jó étvágyat kívánok hozzá!