r
Nosalty Logó

Marhalábszárpörkölt bográcsban Kozma módra

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Marhalábszárpörkölt bográcsban Kozma módra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
bográcsos
  • 17% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 571 kcal
  • 17% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 4568 kcal
  • 17% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 109 kcal
  • 17% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    83 g

Zsír

  • Összesen
    20.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    152 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1311 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    99 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    800 mg
  • Nátrium
    242 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    389.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    35 micro
  • β-karotin
    385 micro
  • β-crypt
    50 micro
  • Likopin
    515 micro
  • Lut-zea
    331 micro
Összesen 571 kcal
  • 17% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    663.7 g

Zsír

  • Összesen
    162.8 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    73 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1213 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10487.9 g
  • Cink
    210 mg
  • Szelén
    535 mg
  • Kálcium
    793 mg
  • Vas
    74 mg
  • Magnézium
    536 mg
  • Foszfor
    6401 mg
  • Nátrium
    1934 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73.6 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    3115.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    283 micro
  • B6 vitamin:
    16 mg
  • B12 Vitamin:
    100 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    362 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    176 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    393 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    277 micro
  • β-karotin
    3081 micro
  • β-crypt
    398 micro
  • Likopin
    4117 micro
  • Lut-zea
    2644 micro
Összesen 4568 kcal
  • 17% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.8 g

Zsír

  • Összesen
    3.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    250.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    153 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    74 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    98 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 109 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst összevágjuk 2-2,5 cm-es kockákra, hideg vízbe áztatjuk. (A frissen vágott húst nem mosom csak a bolti fagyasztottat, 10 kg felett már ezt is csak nagy darabokban mosom meg. Ha nem így készül akkor sok lesz a lé rajta!)
  2. Most begyújtjuk a tüzet ha fával tüzelünk.
  3. A hagymát apróra vágjuk. Egy edénybe félretesszük. A kimagozott paprikát és a meghámozott paradicsomot szintén apróra vágjuk, ezt megint egy külön edénybe tesszük.
  4. A tűz fölé rakjuk a bográcsállványt bográcsostól.
  5. Belerakjuk a bográcsba a zsírt, és amikor felolvadt, rátesszük a fél ek sót meg a hagymát, és kb. 8-10 perc kavargatás után ráöntjük az összevágott paprikát és paradicsomot, addig pároljuk, míg jó kis lecsószerű nem lesz. (3 kg felett már nem pároljuk a paprikát meg a paradicsomot azt a hús közé keverjük.)
  6. Most levesszük a tűzről a bográcsot, gyorsan megszórjuk házi őrölt paprikával, kevergetjük egy kis ideig. Most már mehet rá a kissé lecsorgatott hús. Jól összekeverjük, és mehet vissza a tűz fölé. Tetejére mehet rá fél kanál só és a többi fűszer. Mikor levet engedett összekeverjük. (még a hús hideg nagy tűzön hamar le kozmál kevergetni mozgatni!)
  7. Lassú tűzön forraljuk, és ha kell, vízzel pótoljuk a levét, és ízlés szerint még sózzuk.
  8. Ha már kb. 95%-ig megfőtt, levesszük a tűzről. Mire tálaljuk, teljesen kész.
  • Receptkönyvben: 80
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 19
  • Össznézettség: 60701
  • Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 02.

Ajánló

Főtt krumplival vagy nokedlivel kínáljuk. Ha nincs lehetőség köretnek, puha kenyérrel is nagyon finom. Savanyú uborkát meg savanyúságnak. Megjegyzés: Ha akarunk beletenni vörösbort is, azt befejezés előtt 10 perccel tegyük bele 3 cl/1 kg Egri bikavért javaslok. (Én bor nélkül készítem.) Ha jó minőségű vörösbort teszünk bele, akkor a paradicsom mennyiséget csökkenteni kell! Én száraz akácfával csinálom, más fát nemigen tudok javasolni. Fenyőfával meg ne próbáljuk!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ha este főzünk, vigyázzunk a tűz körül ugrándozó szöcskékre! :-) A fotón 23 kg van a bográcsban. Ja, és kettővel készült 40° melegben. Nem lehet igazit főzni 3 kg-alatt. Ez egy kipróbált recept. Kezdőknek is ajánlott.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...