r
Nosalty Logó

Marhalábszárpörkölt bográcsban Kozma módra

5,0

1 ÉRTÉKELÉS13 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Marhalábszárpörkölt bográcsban Kozma módra
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

571
Kalória
83g
Fehérje
9.2g
Szénhidrátok
20.3g
Zsír
389.4g
Víz
151.6g
Koleszterin
2.3g
Rost
4.2g
Cukor
  • 17% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 571 kcal
  • 17% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 4568 kcal
  • 17% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 109 kcal
  • 17% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    83 g

Zsír

  • Összesen
    20.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    152 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1311 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    99 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    800 mg
  • Nátrium
    242 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    389.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    35 micro
  • β-karotin
    385 micro
  • β-crypt
    50 micro
  • Likopin
    515 micro
  • Lut-zea
    331 micro
Összesen 571 kcal
  • 17% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    663.7 g

Zsír

  • Összesen
    162.8 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    73 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1213 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10487.9 g
  • Cink
    210 mg
  • Szelén
    535 mg
  • Kálcium
    793 mg
  • Vas
    74 mg
  • Magnézium
    536 mg
  • Foszfor
    6401 mg
  • Nátrium
    1934 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73.6 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    3115.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    283 micro
  • B6 vitamin:
    16 mg
  • B12 Vitamin:
    100 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    362 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    176 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    393 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    277 micro
  • β-karotin
    3081 micro
  • β-crypt
    398 micro
  • Likopin
    4117 micro
  • Lut-zea
    2644 micro
Összesen 4568 kcal
  • 17% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.8 g

Zsír

  • Összesen
    3.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    250.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    153 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    74.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    74 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    98 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 109 kcal

Elkészítés

  1. A húst összevágjuk 2-2,5 cm-es kockákra, hideg vízbe áztatjuk. (A frissen vágott húst nem mosom csak a bolti fagyasztottat, 10 kg felett már ezt is csak nagy darabokban mosom meg. Ha nem így készül akkor sok lesz a lé rajta!)
  2. Most begyújtjuk a tüzet ha fával tüzelünk.
  3. A hagymát apróra vágjuk. Egy edénybe félretesszük. A kimagozott paprikát és a meghámozott paradicsomot szintén apróra vágjuk, ezt megint egy külön edénybe tesszük.
  4. A tűz fölé rakjuk a bográcsállványt bográcsostól.
  5. Belerakjuk a bográcsba a zsírt, és amikor felolvadt, rátesszük a fél ek sót meg a hagymát, és kb. 8-10 perc kavargatás után ráöntjük az összevágott paprikát és paradicsomot, addig pároljuk, míg jó kis lecsószerű nem lesz. (3 kg felett már nem pároljuk a paprikát meg a paradicsomot azt a hús közé keverjük.)
  6. Most levesszük a tűzről a bográcsot, gyorsan megszórjuk házi őrölt paprikával, kevergetjük egy kis ideig. Most már mehet rá a kissé lecsorgatott hús. Jól összekeverjük, és mehet vissza a tűz fölé. Tetejére mehet rá fél kanál só és a többi fűszer. Mikor levet engedett összekeverjük. (még a hús hideg nagy tűzön hamar le kozmál kevergetni mozgatni!)
  7. Lassú tűzön forraljuk, és ha kell, vízzel pótoljuk a levét, és ízlés szerint még sózzuk.
  8. Ha már kb. 95%-ig megfőtt, levesszük a tűzről. Mire tálaljuk, teljesen kész.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 perc
  • Főzés ideje: 180 perc
  • Főzés módja: bográcsos

Ha este főzünk, vigyázzunk a tűz körül ugrándozó szöcskékre! :-) A fotón 23 kg van a bográcsban. Ja, és kettővel készült 40° melegben. Nem lehet igazit főzni 3 kg-alatt. Ez egy kipróbált recept. Kezdőknek is ajánlott.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Maradékmentő sonkás-sajtos krokett

Soha, de soha ne dobjátok ki a maradék burgonyapürét! Megmutatjuk a legjobb felhasználási módját egy gyors és egyszerű recepttel. Mindenképp próbáljátok ki, akár sima törtburgonyás ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!