r
Nosalty Logó

Marcipános-körtés pite

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Gizi
Marcipános-körtés pite
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

862
Kalória
13.1g
Fehérje
99.2g
Szénhidrátok
46.4g
Zsír
92.7g
Víz
83.8g
Koleszterin
7g
Rost
58g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 862 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 5175 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 313 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    13.1 g

Zsír

  • Összesen
    46.4 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    264.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    135 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    99.2 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    92.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    185 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    181 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 862 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    78.4 g

Zsír

  • Összesen
    278.7 g
  • Telített zsírsav
    88 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    54 g
  • Koleszterin
    503 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1588.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    107 mg
  • Kálcium
    248 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    260 mg
  • Foszfor
    813 mg
  • Nátrium
    139 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    595.1 g
  • Cukor
    348 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

Víz

  • Összesen
    556.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1110 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    228 micro
  • Kolin:
    263 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1084 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    325 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    535 micro
Összesen 5175 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    17 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    96.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    8 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.2 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    33.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 313 kcal

Elkészítés

  1. A lisztet keverjük össze egy csipet sóval, majd szitáljuk át.
  2. Ezután adjuk hozzá a felkockázott hideg vajat, és kezdjük el összemorzsolni.
  3. Amikor már kellően morzsalékos, keverjük hozzá a porcukrot, és a darált diót, majd adjuk hozzá az egész tojást, és gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát. (amennyiben szükséges 1 ek hideg vizet adjunk hozzá, hogy egy könnyen nyújtható tésztát kapjunk)
  4. Az összegyúrt tésztának csippentsük le az 1/3 részét, csomagoljuk be folpack fóliába, és tegyük be a hűtőbe felhasználásig.
  5. A nagyobb tésztagombócot nyújtsuk ki piteforma méretűre, és béleljük ki vele a formát.
  6. A marcipánt egy nagyobb lyukú reszelőn, egyenletesen reszeljük rá a piteformában lévő tésztára.
  7. A körtét hámozzuk meg, vágjuk ketté, vájjuk ki a magházat, majd vágjuk fel vastagabb cikkekre.
  8. Ezután a körtecikkeket helyezzük rá a marcipán tetejére úgy, hogy mindenhol befedje, majd szórjuk meg a vaníliás cukor, és az őrölt fahéj keverékével.
  9. Ezután vegyük ki a hűtőből a félretett tésztát, nyújtsuk ki, majd helyezzük rá a formára, tenyérrel kissé lapogassuk le, és villával több helyen böködjük meg mielőtt betennénk a sütőbe.
  10. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 40-45 perc alatt süssük készre.
  11. A sütőből kivéve a formában hagyjuk teljesen kihűlni.
  12. Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg porcukorral, majd szeleteljük fel, és úgy kínáljuk. A tészta finom omlós, a marcipánhoz pedig nagyon jól illik a vaníliás-fahéjas körte.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 24

Az őszi gyümölcsök közül az egyik kedvencem a körte, így szívesen sütök vele pitét. A pite tésztája finom omlós, a marcipánhoz pedig nagyon jól illik a vaníliás-fahéjas körte.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Áfonyás pite

A házi pitéknek nincsen párja, pláne, ha vesszük a fáradságot, és a vajas tésztát is két kézzel készítjük el hozzá. Bármilyen bogyós gyümölcsből mennyei pitét készíthetünk, ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!