Mandulás-sárgabarackos datolyagolyó (gluténmentes, nyers vegán)
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Pöttyösch
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
- 13% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 28% Zsír
-
100g datolya254 kcal
-
121 kcal
-
100g mandula590 kcal
-
50g mandulapehely295 kcal
Összesen
1260
kcal
- 13% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 28% Zsír
-
200g datolya508 kcal
-
100g aszalt sárgabarack241 kcal
-
200g mandula1180 kcal
-
100g mandulapehely590 kcal
Összesen
2519
kcal
- 13% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 28% Zsír
-
33.3g datolya85 kcal
-
16.7g aszalt sárgabarack40 kcal
-
33.3g mandula197 kcal
-
16.7g mandulapehely98 kcal
Összesen
420
kcal
- 13% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 14% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 36 g
Zsír
-
Összesen 79.4 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 50 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 19 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1747.1 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 417 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 457 mg
-
Foszfor 813 mg
-
Nátrium 35 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 126.9 g
-
Cukor 91 mg
-
Élelmi rost 26 mg
VÍZ
-
Összesen 40.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 90 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 38 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 96 micro
-
Kolin: 91 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1093 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 69 micro
Összesen
1260
kcal
- 13% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 14% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 72 g
Zsír
-
Összesen 158.8 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 100 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 37 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3494.2 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 833 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 913 mg
-
Foszfor 1626 mg
-
Nátrium 71 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 253.7 g
-
Cukor 181 mg
-
Élelmi rost 51 mg
VÍZ
-
Összesen 81.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 180 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 76 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 191 micro
-
Kolin: 182 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2186 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 138 micro
Összesen
2519
kcal
- 13% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 14% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 12 g
Zsír
-
Összesen 26.5 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 582.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 139 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 152 mg
-
Foszfor 271 mg
-
Nátrium 12 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 42.3 g
-
Cukor 30 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 13.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 30 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 32 micro
-
Kolin: 30 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 364 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 23 micro
Összesen
420
kcal
Hozzávalók
-
200 g datolya
-
100 g aszalt sárgabarack
-
100 g mandulapehely
Elkészítés
- Kimagozzuk a datolyákat, ha magosan vesszük. Az aszalt sárgabarackot és a datolyákat beáztatjuk egy edénybe 4-5 órára, majd jól kinyomogatjuk belőle a vizet és egy aprítógépben masszává aprítjuk.
- Hozzákeverjük a masszához a darált mandulát és betesszük a hűtőbe pár órára (vagy akár egy egész éjszakára) összeállni. Nedves kézzel golyókat formálunk belőle, és meghempergetjük a szeletelt mandulában.
- Receptkönyvben: 10
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 8
- Össznézettség: 404
- Feltöltés dátuma: 2021. december 28.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
-
Speciális étrendek:
- gluténmentes ,
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
Pöttyösch
8 recept