Mandulás-meggyes muffin liszt nélkül
- 11% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 11% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 11% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.2 g
Zsír
-
Összesen 13.4 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 65 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 377 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 91 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 43 mg
-
Foszfor 164 mg
-
Nátrium 72 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.7 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 24.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 66 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 52 mg
-
Retinol - A vitamin: 57 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 112 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 85 micro
- 11% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 52.1 g
Zsír
-
Összesen 133.5 g
-
Telített zsírsav 36 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 67 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 23 g
-
Koleszterin 648 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3769.5 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 50 mg
-
Kálcium 911 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 435 mg
-
Foszfor 1636 mg
-
Nátrium 718 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 47 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 241.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 661 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 38 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 154 micro
-
Kolin: 522 mg
-
Retinol - A vitamin: 568 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1125 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 847 micro
- 11% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10 g
Zsír
-
Összesen 25.6 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 124 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 723.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 175 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 83 mg
-
Foszfor 314 mg
-
Nátrium 138 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 46.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 127 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 23 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 100 mg
-
Retinol - A vitamin: 109 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 216 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 162 micro
Hozzávalók
Elkészítés
- A vajat, a tojások sárgájával, az édesítővel, a darált mandulával összekevertem, majd óvatosan hozzáadtam a tojások fehérjéből vert kemény habot.
- A muffinformákba minyonpapírt tettem, és mindegyikbe egy evőkanál tésztát csurgattam, a tetejére meggyet szórtam, és 180 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütöttem. (10 darab lett. 1 db: Energia: 161 KCal Szénhidrát 5,8 gr)
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 275
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 9
- Össznézettség: 62068
- Feltöltés dátuma: 2008. május 09.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Ezt a tésztát gyakran szoktam tortának sütni, mandulakrémmel, vagy kávékrémmel töltve nagyon finom. Amikor sok évvel ezelőtt először készítettem, vendégek jöttek, és valami nagyon különlegeset akartam csinálni nekik. Ez a liszt nélküli mandulatorta jó ötletnek látszott. Fogalmam sincs róla, hogy miért, de nem tudtam kiszedni a formából. Az íze jó volt, de csak kanállal jött ki, kis darabokban. Teljesen magamba zuhantam, másikat sütni már nem volt idő, meg alapanyag se volt hozzá. Menteni a menthetőt, a darabokat egy tálba szórtam, ráöntöttem a közben már elkészült kávékrémet, a tetejét tejszínhabbal díszítettem. Nagyon finom lett, mindenki a receptet követelte. Ekkor a lányom, aki akkor kb. 6-7 éves lehetett, elérkezettnek látta az időt, hogy bekapcsolódjon a társalgásba, és elkezdte a recept közlését, régi szakácskönyvek stílusában: „Végy egy teljesen elszúrt mandulatortát ……” Nagy siker volt :-) Ennek ellenére később többször is megsütöttem, és mindig jól sikerült. Most muffinformában sütöttem meggyel, és így is remek.