r
Nosalty Logó

Mandulás mámor

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
halkonyat
Mandulás mámor
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 9% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 31% Zsír

Tésztához:

Második réteghez:

Krémhez:

Tetejére:

Összesen 933 kcal
  • 9% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 31% Zsír

Tésztához:

Második réteghez:

Krémhez:

Tetejére:

Összesen 7452 kcal
  • 9% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 31% Zsír

Tésztához:

Második réteghez:

Krémhez:

Tetejére:

Összesen 442 kcal
  • 9% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    17.8 g

Zsír

  • Összesen
    64.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    163 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    701.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    143 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    142 mg
  • Foszfor
    320 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.1 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    47 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    405 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    156 mg
  • Retinol - A vitamin:
    382 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    274 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    167 micro
Összesen 933 kcal
  • 9% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    142.7 g

Zsír

  • Összesen
    517.8 g
  • Telített zsírsav
    79 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    280 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    138 g
  • Koleszterin
    1302 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5610.7 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    168 mg
  • Kálcium
    1147 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    1139 mg
  • Foszfor
    2564 mg
  • Nátrium
    546 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    617 g
  • Cukor
    470 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

VÍZ

  • Összesen
    376.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3242 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    129 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    262 micro
  • K vitamin:
    317 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    413 micro
  • Kolin:
    1249 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3056 micro
  • α-karotin
    46 micro
  • β-karotin
    2196 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1337 micro
Összesen 7452 kcal
  • 9% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    30.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    334.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    153 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.8 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    193 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    182 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    131 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 442 kcal

Hozzávalók

Tésztához:

Második réteghez:

Krémhez:

Tetejére:

Elkészítés

Tésztához:

  1. A margarint kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a darált mandula és a liszt keverékét, végül a csipet sóval felvert tojásfehérjét óvatosan beleforgatjuk.
  2. Sütőpapírral bélelt tepsibe egyenletesen elkenjük a sűrű masszát.
  3. 170 °C-on 15 percig sütjük.

Második réteghez:

  1. A tojássárgáját habosra keverjük a cukorral.
  2. 15 perc után kivesszük a tepsit a sütőből, és lekenjük a tojássárgájás keverékkel.
  3. 10 percig sütjük, majd kivesszük a sütit, és teljesen kihűtjük.

Krémhez:

  1. A margarint kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a mandulát és a vizet.
  2. A meghűlt süteményre rákenjük a krémet.

Tetejére:

  1. A mandulát elkeverjük a vaníliás cukorral, és rászórjuk a süteményre.
  2. Egy napot állni hagyjuk, utána vékony stanglikra szeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x30
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 42
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 24
  • Össznézettség: 2584
  • Feltöltés dátuma: 2016. december 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
halkonyat 10 recept

Ez a sütemény még a nagymama kézzel írt receptes füzetéből származik. Minden évben a beigli és a mézeskalács mellett ez az elmaradhatatlan édesség karácsonykor, enélkül elképzelni sem lehet az ünnepet. Rendkívül tömör, de annál finomabb sütemény, igazi csemege.

Hozzávalók

Tésztához:

Második réteghez:

Krémhez:

Tetejére:

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...