r
Nosalty Logó

Mandulás mámor

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
halkonyat
Mandulás mámor
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 9% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 31% Zsír

Tésztához:

Második réteghez:

Krémhez:

Tetejére:

Összesen 933 kcal
  • 9% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 31% Zsír

Tésztához:

Második réteghez:

Krémhez:

Tetejére:

Összesen 7452 kcal
  • 9% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 31% Zsír

Tésztához:

Második réteghez:

Krémhez:

Tetejére:

Összesen 442 kcal
  • 9% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    17.8 g

Zsír

  • Összesen
    64.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    163 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    701.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    143 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    142 mg
  • Foszfor
    320 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.1 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    47 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    405 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    156 mg
  • Retinol - A vitamin:
    382 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    274 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    167 micro
Összesen 933 kcal
  • 9% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    142.7 g

Zsír

  • Összesen
    517.8 g
  • Telített zsírsav
    79 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    280 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    138 g
  • Koleszterin
    1302 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5610.7 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    168 mg
  • Kálcium
    1147 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    1139 mg
  • Foszfor
    2564 mg
  • Nátrium
    546 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    617 g
  • Cukor
    470 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

VÍZ

  • Összesen
    376.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3242 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    129 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    262 micro
  • K vitamin:
    317 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    413 micro
  • Kolin:
    1249 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3056 micro
  • α-karotin
    46 micro
  • β-karotin
    2196 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1337 micro
Összesen 7452 kcal
  • 9% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    30.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    334.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    153 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.8 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    193 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    182 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    131 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 442 kcal

Hozzávalók

Tésztához:

Második réteghez:

Krémhez:

Tetejére:

Elkészítés

Tésztához:

  1. A margarint kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a darált mandula és a liszt keverékét, végül a csipet sóval felvert tojásfehérjét óvatosan beleforgatjuk.
  2. Sütőpapírral bélelt tepsibe egyenletesen elkenjük a sűrű masszát.
  3. 170 °C-on 15 percig sütjük.

Második réteghez:

  1. A tojássárgáját habosra keverjük a cukorral.
  2. 15 perc után kivesszük a tepsit a sütőből, és lekenjük a tojássárgájás keverékkel.
  3. 10 percig sütjük, majd kivesszük a sütit, és teljesen kihűtjük.

Krémhez:

  1. A margarint kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a mandulát és a vizet.
  2. A meghűlt süteményre rákenjük a krémet.

Tetejére:

  1. A mandulát elkeverjük a vaníliás cukorral, és rászórjuk a süteményre.
  2. Egy napot állni hagyjuk, utána vékony stanglikra szeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x30
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 42
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2549
  • Feltöltés dátuma: 2016. december 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
halkonyat 10 recept

Ez a sütemény még a nagymama kézzel írt receptes füzetéből származik. Minden évben a beigli és a mézeskalács mellett ez az elmaradhatatlan édesség karácsonykor, enélkül elképzelni sem lehet az ünnepet. Rendkívül tömör, de annál finomabb sütemény, igazi csemege.

Hozzávalók

Tésztához:

Második réteghez:

Krémhez:

Tetejére:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...