r
Nosalty Logó

Mandulás körtetorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lezsik
Mandulás körtetorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 1060 kcal
  • 3% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 4241 kcal
  • 3% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 217 kcal
  • 3% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    15.9 g

Zsír

  • Összesen
    55.9 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    153 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    549 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    111 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    103 mg
  • Foszfor
    265 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    131.9 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    254.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    364 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    355 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    112 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    174 micro
Összesen 1060 kcal
  • 3% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    63.6 g

Zsír

  • Összesen
    223.6 g
  • Telített zsírsav
    107 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    83 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    610 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2196.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    124 mg
  • Kálcium
    446 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    410 mg
  • Foszfor
    1060 mg
  • Nátrium
    133 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    527.4 g
  • Cukor
    235 mg
  • Élelmi rost
    46 mg

VÍZ

  • Összesen
    1018.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1454 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    223 micro
  • Kolin:
    311 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1419 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    446 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    697 micro
Összesen 4241 kcal
  • 3% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    11.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    112 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    7 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.9 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 217 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A liszet a porcukorral, vajjal és tojással összedolgozzuk. Nem ragadós tésztát kell kapjunk. Majd fél órára a hűtőbe tesszük.
  2. A körtéket meghámozzuk, négyfelé vágjuk, magházát kivágjuk.
  3. A vizet a mézzel, vaníliával és a citromlével felforraljuk, és félretesszük. Ebba a lébe tesszük bele a negyedelt körtéket 5-10 percre. Majd csepegtessük le őket.
  4. A tészta 2/3-át nyújtsuk kerek formára, kb 3mm vastagra. Helyezzük egy 24 cm-es forma aljába úgy, hogy a széleken kb 3 cm magasan is legyen tészta.
  5. Szórjuk meg a tésztát a darált mandulával, majd tegyük rá a körtéket.
  6. A maradék tésztát nyújtsuk ki, és takarjuk be vele a körtéket. A széleket nyomkodjuk össze.
  7. 170 fokos sütőbe rakjuk, 20 perc elteltével vegyük ki, és a mézes-citromos szirupot locsoljuk rá a tésztára, majd szórjuk meg a korábban összevágott mandulákkal.
  8. Majd folytassuk a sütést további 20 percig.
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 61
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6720
  • Feltöltés dátuma: 2009. szeptember 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Idén rengeteg körténk termett, és a befőtt mellett másra is fel akartam használni. Egy újságosnál akadtam kimondottan körtés recepteket taralmazó lapra. Az eredeti recept fenyőmagot és diót tartalmaz, de itthon csak mandula volt. Nem bántam meg, hogy ezzel helyettesítettem.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...