Mandulás körtetorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Lezsik
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 3% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 12% Zsír
A tésztához
-
75g finomliszt273 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
25g porcukor97 kcal
-
14g tojás17 kcal
A töltelékhez
Összesen
1060
kcal
- 3% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 12% Zsír
A tésztához
-
300g finomliszt1092 kcal
-
200g vaj1434 kcal
-
100g porcukor387 kcal
-
55g tojás69 kcal
A töltelékhez
Összesen
4241
kcal
- 3% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 15.9 g
Zsír
-
Összesen 55.9 g
-
Telített zsírsav 27 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 153 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 549 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 31 mg
-
Kálcium 111 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 103 mg
-
Foszfor 265 mg
-
Nátrium 33 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 131.9 g
-
Cukor 59 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 254.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 364 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 56 micro
-
Kolin: 78 mg
-
Retinol - A vitamin: 355 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 112 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 174 micro
Összesen
1060
kcal
- 3% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 63.6 g
Zsír
-
Összesen 223.6 g
-
Telített zsírsav 107 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 83 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 21 g
-
Koleszterin 610 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2196.1 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 124 mg
-
Kálcium 446 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 410 mg
-
Foszfor 1060 mg
-
Nátrium 133 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 527.4 g
-
Cukor 235 mg
-
Élelmi rost 46 mg
VÍZ
-
Összesen 1018.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1454 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 30 mg
-
C vitamin: 45 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 55 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 223 micro
-
Kolin: 311 mg
-
Retinol - A vitamin: 1419 micro
-
α-karotin 9 micro
-
β-karotin 446 micro
-
β-crypt 23 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 697 micro
Összesen
4241
kcal
- 3% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 3.2 g
Zsír
-
Összesen 11.4 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 31 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 112 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 23 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 54 mg
-
Nátrium 7 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.9 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 51.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 74 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 72 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 23 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 36 micro
Összesen
217
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A tésztához
- A liszet a porcukorral, vajjal és tojással összedolgozzuk. Nem ragadós tésztát kell kapjunk. Majd fél órára a hűtőbe tesszük.
- A körtéket meghámozzuk, négyfelé vágjuk, magházát kivágjuk.
- A vizet a mézzel, vaníliával és a citromlével felforraljuk, és félretesszük. Ebba a lébe tesszük bele a negyedelt körtéket 5-10 percre. Majd csepegtessük le őket.
- A tészta 2/3-át nyújtsuk kerek formára, kb 3mm vastagra. Helyezzük egy 24 cm-es forma aljába úgy, hogy a széleken kb 3 cm magasan is legyen tészta.
- Szórjuk meg a tésztát a darált mandulával, majd tegyük rá a körtéket.
- A maradék tésztát nyújtsuk ki, és takarjuk be vele a körtéket. A széleket nyomkodjuk össze.
- 170 fokos sütőbe rakjuk, 20 perc elteltével vegyük ki, és a mézes-citromos szirupot locsoljuk rá a tésztára, majd szórjuk meg a korábban összevágott mandulákkal.
- Majd folytassuk a sütést további 20 percig.
- Sütés ideje: 40 perc
- Receptkönyvben: 61
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 6720
- Feltöltés dátuma: 2009. szeptember 28.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
Lezsik
27 recept
Idén rengeteg körténk termett, és a befőtt mellett másra is fel akartam használni. Egy újságosnál akadtam kimondottan körtés recepteket taralmazó lapra. Az eredeti recept fenyőmagot és diót tartalmaz, de itthon csak mandula volt. Nem bántam meg, hogy ezzel helyettesítettem.