r
Nosalty Logó

Málnás szívek

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Málnás szívek
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 874 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 3489 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 251 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    12.3 g

Zsír

  • Összesen
    56.8 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    550.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    151 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    199 mg
  • Nátrium
    146 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.6 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    137.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    590 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    60 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    157 mg
  • Retinol - A vitamin:
    557 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    384 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    284 micro
Összesen 874 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    49.1 g

Zsír

  • Összesen
    227.3 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    104 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    65 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2202.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    113 mg
  • Kálcium
    606 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    795 mg
  • Nátrium
    585 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    310.5 g
  • Cukor
    117 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    548.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2359 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    241 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    153 micro
  • Kolin:
    628 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2230 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    1537 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1137 micro
Összesen 3489 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    16.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    157.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.2 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    169 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    159 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    110 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 251 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A margarint főzzük fel 250 ml vízben. Adjuk hozzáalisztet és a keményítőt, majd folyamatosan kevergetve főzzük kb. 2 percig. Ha összeállt, és már nem ragad az edény falához, vegyük le a tűzről, és hagyjuk kihűlni a masszát.
  2. A kihűlt tésztába egyenként keverjük bele a tojásokat, majd a sütőport.
  3. Az egészet kanalazzuk csillagcsöves habzsákba, és nyomjunk 30 db szívet a margarinnal kikent tepsibe. (sütőpapír nem jó, mert odaragad hozzá - ez tapasztalat :-).
  4. Süssük sütőben úgy, hogy közben nem nyitjuk ki az ajtaját. Ha kész, hagyjuk kihűlni a tésztaszíveket.
  5. A tejből és a pudingporból főzzünk sűrű krémet.
  6. A margarint keverjük habosra a cukorral, és adjuk a langyos pudinghoz.
  7. A végén óvatosan forgassuk bele a kiolvasztott, lecsöpögtetett málnát is vagy a málnalekvárt.
  8. A krémet kanalazzuk habzsákba, nyomjuk a tésztaszívekre. Végül szórjuk meg a szíveket porcukorral.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 9
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3449
  • Feltöltés dátuma: 2011. február 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az eredeti recept szerint ezeket a málnás szíveket vízszintesen ketté kellene vágni, és úgy megtölteni a málnás krémmel. Ez nekem nem sikerült, nem volt olyan vastag a tészta, hogy normálisan ketté lehetett volna vágni, ezért úgy oldottam meg, hogy az egész szív tetejére nyomtam a krémet.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...