r
Nosalty Logó

Málnás frangipane pite

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Zsuzsamama56
Málnás frangipane pite
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Linzerhez

Rétegezéshez

Mandulakrém

Tetejére

744
Kalória
10.2g
Fehérje
111.1g
Szénhidrátok
29.5g
Zsír
66.4g
Víz
114.9g
Koleszterin
7.1g
Rost
66.1g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Linzerhez

Rétegezéshez

Mandulakrém

Tetejére

Összesen 744 kcal
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Linzerhez

Rétegezéshez

Mandulakrém

Tetejére

Összesen 2984 kcal
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Linzerhez

Rétegezéshez

Mandulakrém

Tetejére

Összesen 331 kcal
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    29.5 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    115 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    220.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    111.1 g
  • Cukor
    66 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    66.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    242 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    237 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    101 micro
Összesen 744 kcal
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    40.9 g

Zsír

  • Összesen
    118.2 g
  • Telített zsírsav
    67 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    460 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    883 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    173 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    361 mg
  • Nátrium
    199 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    444.5 g
  • Cukor
    265 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

Víz

  • Összesen
    265.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    969 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    57 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    119 micro
  • Kolin:
    228 mg
  • Retinol - A vitamin:
    950 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    217 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    402 micro
Összesen 2984 kcal
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    13.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    97.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    40 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.2 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    29.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    107 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    105 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 331 kcal

Elkészítés

Linzerhez

  1. Először linzertésztát készítünk. A lisztet, porcukrot és a hideg vajat összegyúrjuk.
  2. Az elkészült linzertésztát egy kerek, 16 cm átmérőjű sütőforma aljában egyenletesen elterítjük, majd 180 C-os sütőben aranybarnára sütjük kb. 10 perc alatt.
  3. Kisütés, kihűtés után elkenjük rajta a sárgabaracklekvárt.
  4. Elkezdjük a frangipane-t készíteni. Egy tálban összemérjük a mandulalisztet és a búzalisztet. A robotgép üstjébe mérjük a vajat és a cukrot, valamint a sót.
  5. A vajat a cukorral és a sóval kihabosítjuk, majd folyamatos habosítás mellett hozzácsurgatjuk a tojást is. Legvégül a lisztes mandulalisztet keverjük hozzá, míg egynemű, laza, krémszerű masszát nem kapunk.
  6. Az elkészült frangipane-t a lekvárral megkent linzerlapra szedjük a 16 cm átmérőjű sütőformába. Egyenletesen elkenjük benne. Telepakoljuk mirelit vagy friss gyümölccsel.
  7. Ha rákerültek a gyümölcsök, 180 C-on kb. 40 perc alatt készre sütjük a frangipane-t.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 perc
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 16

Nem bonyolult sütemény, de aki szereti a málnát, az nem fog csalódni.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Áfonyás pite

A házi pitéknek nincsen párja, pláne, ha vesszük a fáradságot, és a vajas tésztát is két kézzel készítjük el hozzá. Bármilyen bogyós gyümölcsből mennyei pitét készíthetünk, ...

Rosanics Petra

Marhahúsos empanada

Spanyolországban és a dél-amerikai országokan honos finomság az empanada, amelynek tradicionális verziója szaftos marhahúsraguval készül. Az omlós tészta és a fűszeres belső kettőse ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

4 növényféle, aminek ártasz, ha tavasszal metszed

Hamarosan belevághatunk a kerti munkálatokba, hogy minél virágzóbb, színesebb kertben gyönyörködhessünk. A tavaszi metszés remek ötlet, azonban vannak bizonyos fajta növények, amiknél nem hasznos ilyenkor megtenni. Mutatunk, 4 növényfélét, amihez semmiképp ne közelíts metszőollóval!

Amire eddig nem gondoltunk: ezek lehetnek az árrésstop negatív hatásai

Hamarosan életbe lép az árréstop, mely minden olyan kereskedelmi egységre vonatkozik, amelynek éves bevétele meghaladja a nettó egymilliárd forintot. Ezután a boltokban barátságosabb árakat tapasztalhatnak a vásárlók (legalábbis nem egyre növekvő árakat), de az új rendelkezésnek lehetnek negatív következményei.

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!