r
Nosalty Logó

Málnás frangipane pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Zsuzsamama56
Málnás frangipane pite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Linzerhez

Rétegezéshez

Mandulakrém

Tetejére

Összesen 744 kcal
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Linzerhez

Rétegezéshez

Mandulakrém

Tetejére

Összesen 2984 kcal
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Linzerhez

Rétegezéshez

Mandulakrém

Tetejére

Összesen 331 kcal
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    29.5 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    115 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    220.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    111.1 g
  • Cukor
    66 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    242 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    237 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    101 micro
Összesen 744 kcal
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    40.9 g

Zsír

  • Összesen
    118.2 g
  • Telített zsírsav
    67 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    460 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    883 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    173 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    361 mg
  • Nátrium
    199 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    444.5 g
  • Cukor
    265 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    265.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    969 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    57 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    119 micro
  • Kolin:
    228 mg
  • Retinol - A vitamin:
    950 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    217 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    402 micro
Összesen 2984 kcal
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    13.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    97.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    40 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.2 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    107 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    105 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 331 kcal

Hozzávalók

Linzerhez

Rétegezéshez

Mandulakrém

Tetejére

Elkészítés

Linzerhez

  1. Először linzertésztát készítünk. A lisztet, porcukrot és a hideg vajat összegyúrjuk.
  2. Az elkészült linzertésztát egy kerek, 16 cm átmérőjű sütőforma aljában egyenletesen elterítjük, majd 180 C-os sütőben aranybarnára sütjük kb. 10 perc alatt.
  3. Kisütés, kihűtés után elkenjük rajta a sárgabaracklekvárt.
  4. Elkezdjük a frangipane-t készíteni. Egy tálban összemérjük a mandulalisztet és a búzalisztet. A robotgép üstjébe mérjük a vajat és a cukrot, valamint a sót.
  5. A vajat a cukorral és a sóval kihabosítjuk, majd folyamatos habosítás mellett hozzácsurgatjuk a tojást is. Legvégül a lisztes mandulalisztet keverjük hozzá, míg egynemű, laza, krémszerű masszát nem kapunk.
  6. Az elkészült frangipane-t a lekvárral megkent linzerlapra szedjük a 16 cm átmérőjű sütőformába. Egyenletesen elkenjük benne. Telepakoljuk mirelit vagy friss gyümölccsel.
  7. Ha rákerültek a gyümölcsök, 180 C-on kb. 40 perc alatt készre sütjük a frangipane-t.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 16
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 17
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 21
  • Össznézettség: 2200
  • Feltöltés dátuma: 2014. július 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Málnás frangipane pite
Zsuzsamama56 321 recept

Nem bonyolult sütemény, de aki szereti a málnát, az nem fog csalódni.

Hozzávalók

Linzerhez

Rétegezéshez

Mandulakrém

Tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...