r
Nosalty Logó

Málnarózsás rizspuding mogyoróvajas talpon

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Málnarózsás rizspuding mogyoróvajas talpon
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

​A pudinghoz

A krémhez

Összesen 1249 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

​A pudinghoz

A krémhez

Összesen 4996 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

​A pudinghoz

A krémhez

Összesen 211 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.3 g

Zsír

  • Összesen
    60.1 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    739.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    336 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    255 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    151.7 g
  • Cukor
    94 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    91.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    172 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    106 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    168 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 1249 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    85.2 g

Zsír

  • Összesen
    240.4 g
  • Telített zsírsav
    78 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    215 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2956.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    1344 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    165 mg
  • Foszfor
    382 mg
  • Nátrium
    1021 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    606.7 g
  • Cukor
    378 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    366.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    687 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    426 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    671 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    176 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    204 micro
Összesen 4996 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    124.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    16 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.6 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 211 kcal

Hozzávalók

A tésztához

​A pudinghoz

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A darált kekszet a mogyoróvajjal és a cukorral összedolgozzuk, egy pici tejjel lazítjuk, hogy formázható masszát kapjunk.
  2. A rizst párszor átmossuk, majd annyi vízben, amennyi ellepi, félpuhára főzzük.
  3. Beletesszüka vajat és a cukrot. Egy másik edényben a tejet felforraljuka vaníliával.
  4. Mikor a rizsről elfőtt a víz, félig megpuhult, akkor óvatosan hozzáadagoljuka felforralt tejet, és lassú tűzön, gyakori kevergetés mellett sűrűre főzzük,majd kihűtjük.
  5. A málnát villával összetörjük, a mascarpone-t habosra keverjüka porcukorral, majd hozzáadjukaz összetört málnát, és jól összekeverjük.
  6. Az összeállításkor egy magasabb falú tál aljára szórunk egy kis darált kekszet, hogy ne ragadjon le a sütemény. Majd egyenletesen belenyomkodjuk a tésztát, erre rákanalazunk ízlés szerint egy réteg rizspudingot.
  7. A málnás mascarponét beletöltjük habnyomózsákba, és ennek segítségévelrózsákat nyomunk a rizspuding tetejére. Majd az egészet jól lehűtjük, majd szeleteljük, és friss málnával, menta-vagy citromfű levélkével díszítjük.
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 39
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 1963
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Forró nyári napokon, jól esik az embernek egy hideg gyümölcsös édesség. Ez az egyszerű, mutatós desszert, biztos sikert arat a  gyerekek körében is, mert nemcsak finom, de az elkészítésébe is bevonhatjuk őket.

Hozzávalók

A tésztához

​A pudinghoz

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...