r
Nosalty Logó

Mákpite

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
NS
Mákpite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 430 kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 1716 kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 168 kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.3 g

Zsír

  • Összesen
    31.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1671.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    779 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    197 mg
  • Foszfor
    568 mg
  • Nátrium
    95 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.1 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    153.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    140 micro
Összesen 430 kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    53.1 g

Zsír

  • Összesen
    125.2 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    60 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6686.7 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    3115 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    789 mg
  • Foszfor
    2274 mg
  • Nátrium
    381 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    15 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    120.4 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    54 mg

VÍZ

  • Összesen
    612.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    163 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    239 micro
  • Kolin:
    329 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    74 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    560 micro
Összesen 1716 kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    12.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    655.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    306 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    223 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 168 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A darált mákot összekeverjük a kókuszreszelékkel, a sütőporral, a xylittel és kaparunk bele vaníliát is.
  2. Beleütjük a tojásokat, beleöntjük a vizet és elkeverjük (sűrű, de folyós tésztát kell kapjunk).
  3. Hozzáadjuk a reszelt almát és eldolgozzuk.
  4. Elsimítjuk tepsiben, és felkarikázott banánt teszünk a tetejére.
  5. 25-30 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 20x30
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 193
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 20041
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A Paleo hedonistáknak c. blogon olvastam ennek a receptnek az "eredetijét", és kicsit módosítgatva elkészítettem a saját verziómat. :) Az volt az első benyomásom, hogy ez olyan, mint a mákos bejgli, csak bejgli nélkül.:D Nagyon finom egy kis savanykás gyümölcsszósszal, például eperrel vagy málnával, esetleg lekvárral is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...