r
Nosalty Logó

Mákos guba Ottitól

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Mákos guba Ottitól
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 1072 kcal
  • 13% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 6418 kcal
  • 13% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 180 kcal
  • 13% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.9 g

Zsír

  • Összesen
    35.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3253 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    1308 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    244 mg
  • Foszfor
    653 mg
  • Nátrium
    969 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    147.5 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    183 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 1072 kcal
  • 13% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    221.1 g

Zsír

  • Összesen
    212.2 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    102 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    19518 g
  • Cink
    34 mg
  • Szelén
    331 mg
  • Kálcium
    7851 mg
  • Vas
    66 mg
  • Magnézium
    1463 mg
  • Foszfor
    3920 mg
  • Nátrium
    5816 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    31 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    885.1 g
  • Cukor
    349 mg
  • Élelmi rost
    99 mg

VÍZ

  • Összesen
    374.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    59 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1096 micro
  • Kolin:
    214 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    442 micro
Összesen 6418 kcal
  • 13% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    548.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    221 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    164 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.9 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    10.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 180 kcal

Elkészítés

  1. A bagetteket felkarikázzuk, és megszárítjuk, esetleg megpirítjuk. A tej egy részét meglangyosítjuk a porcukorral és a vanília aromával. Ezt a két összetevőt összekeverjük, és hagyjuk állni, hogy a bagettkorongok jól magukba szívják a vaníliás édes tejet.
  2. A pudingot a leírás szerint elkészítjük, kicsit több tej hozzáadásával, hogy egy vaníliaöntetet kapjunk, ne kemény pudingot.
  3. A mákot a cukorral kikeverjük.
  4. Formagyűrűbe helyezzük a vaníliás tejbe áztatott bagettet, majd ráhalmozzuk a mákot, és levesszük róla a gyűrűt, meglocsoljuk vaníliaöntettel és csokoládéforgáccsal. Máris kész az isteni finom mákos guba.
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 15
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 2934
  • Feltöltés dátuma: 2016. május 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyszerű és nagyszerű.

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...