Mákos guba kicsit másként
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Norasz
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 9% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 8% Zsír
Összesen
359
kcal
- 9% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 8% Zsír
Összesen
2142
kcal
- 9% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
38.5g kenyér106 kcal
-
19.3g meggy9 kcal
-
4.3g vaníliás pudingpor17 kcal
-
0.3g rum1 kcal
-
9.6g mák51 kcal
-
2.9g xilit7 kcal
-
0 kcal
-
19.3g tej11 kcal
-
5.3g tojás7 kcal
-
0.5g vaníliaaroma0 kcal
Összesen
209
kcal
- 9% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.4 g
Zsír
-
Összesen 11.5 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 30 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1094.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 24 mg
-
Kálcium 370 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 89 mg
-
Foszfor 252 mg
-
Nátrium 349 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 51.2 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 57.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 32 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 77 micro
-
Kolin: 39 mg
-
Retinol - A vitamin: 13 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 232 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 95 micro
Összesen
359
kcal
- 9% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 74.7 g
Zsír
-
Összesen 68.8 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 36 g
-
Koleszterin 180 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6565.2 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 145 mg
-
Kálcium 2223 mg
-
Vas 26 mg
-
Magnézium 534 mg
-
Foszfor 1515 mg
-
Nátrium 2096 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 11 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 307 g
-
Cukor 49 mg
-
Élelmi rost 39 mg
VÍZ
-
Összesen 344.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 193 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 24 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 24 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 459 micro
-
Kolin: 237 mg
-
Retinol - A vitamin: 77 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1390 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 572 micro
Összesen
2142
kcal
- 9% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.2 g
Zsír
-
Összesen 6.6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 17 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 632.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 214 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 51 mg
-
Foszfor 146 mg
-
Nátrium 202 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.6 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 33.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 19 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 44 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 7 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 134 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 55 micro
Összesen
209
kcal
Hozzávalók
-
1 tasak vaníliás pudingpor
-
2 dl tej
-
1 db tojás
Elkészítés
- Először elkészítjük a meggyszószt. A fagyos meggyet kevés vízzel felfőzzük, öntünk bele egy kevés rumot vagy aromát, majd egy csomag vaníliás pudingporral besűrítjük (először a főzőlében feloldjuk, majd úgy tesszük bele a szószba, pont mint a pudingnál). Amikor kellően besűrűsödött, akkor félretesszük kicsit hűlni.
- A tejet elkezdjük melegíteni, majd közben a tojássárgáját felverjük egy kis vaníliával és édesítővel, majd hozzáadjuk a langyos tejhez. Folyamatos keverés mellett felforraljuk.
- Ezután már csak a rétegezés van hátra. Egy pite- vagy tortaforma alját megszórjuk mákkal, majd eritrittel, és egy réteg kenyeret tépkedünk rá. Ezt meglocsoljuk a tejes keverékkel, majd jöhet a meggyes réteg. Erre újból mák, eritrit, kenyér és meggy addig, amíg el nem fogy. A tetejét mákkal borítjuk és leöntjük a maradék tejjel, így szép kérget kap. Az egy felhasznált tojásfehérjét felverhetjük és rétegezhetjük a süti tetején.
- 180 fokos sütőben kb. 40-45 perc alatt meg is sül (akkor jó, ha a széle már szépen “bugyog”, és láthatóan kérget kapott a tetején a mák).
- Érdemes megvárni, amíg kihűl, mert úgy nagyon jól szeletelhető.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 45 perc
- Receptkönyvben: 58
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 8483
- Feltöltés dátuma: 2015. január 29.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Norasz
20 recept
Megmaradt száraz kenyér-mentő ötlet volt ez a desszert. Amilyen gyorsan kész lett, olyan hamar el is fogyott...:)