r
Nosalty Logó

Mákos guba kicsit másként

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Norasz
Mákos guba kicsit másként
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 359 kcal
  • 9% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2142 kcal
  • 9% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 209 kcal
  • 9% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.4 g

Zsír

  • Összesen
    11.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1094.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    370 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    252 mg
  • Nátrium
    349 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.2 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    232 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 359 kcal
  • 9% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    74.7 g

Zsír

  • Összesen
    68.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6565.2 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    145 mg
  • Kálcium
    2223 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    534 mg
  • Foszfor
    1515 mg
  • Nátrium
    2096 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    307 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    344.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    193 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    459 micro
  • Kolin:
    237 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1390 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    572 micro
Összesen 2142 kcal
  • 9% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    632.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    214 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    146 mg
  • Nátrium
    202 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    134 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 209 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Először elkészítjük a meggyszószt. A fagyos meggyet kevés vízzel felfőzzük, öntünk bele egy kevés rumot vagy aromát, majd egy csomag vaníliás pudingporral besűrítjük (először a főzőlében feloldjuk, majd úgy tesszük bele a szószba, pont mint a pudingnál). Amikor kellően besűrűsödött, akkor félretesszük kicsit hűlni.
  2. A tejet elkezdjük melegíteni, majd közben a tojássárgáját felverjük egy kis vaníliával és édesítővel, majd hozzáadjuk a langyos tejhez. Folyamatos keverés mellett felforraljuk.
  3. Ezután már csak a rétegezés van hátra. Egy pite- vagy tortaforma alját megszórjuk mákkal, majd eritrittel, és egy réteg kenyeret tépkedünk rá. Ezt meglocsoljuk a tejes keverékkel, majd jöhet a meggyes réteg. Erre újból mák, eritrit, kenyér és meggy addig, amíg el nem fogy. A tetejét mákkal borítjuk és leöntjük a maradék tejjel, így szép kérget kap. Az egy felhasznált tojásfehérjét felverhetjük és rétegezhetjük a süti tetején.
  4. 180 fokos sütőben kb. 40-45 perc alatt meg is sül (akkor jó, ha a széle már szépen “bugyog”, és láthatóan kérget kapott a tetején a mák).
  5. Érdemes megvárni, amíg kihűl, mert úgy nagyon jól szeletelhető.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 58
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 8498
  • Feltöltés dátuma: 2015. január 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Megmaradt száraz kenyér-mentő ötlet volt ez a desszert. Amilyen gyorsan kész lett, olyan hamar el is fogyott...:)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...