r
Nosalty Logó

Magos graham-kenyér Évi nénitől

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Évi néni
Magos graham-kenyér Évi nénitől
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

297
Kalória
8.9g
Fehérje
54.5g
Szénhidrátok
4.9g
Zsír
37.4g
Víz
1.2g
Koleszterin
4.5g
Rost
426.8mg
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 297 kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2974 kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 252 kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    4.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    492.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    143 mg
  • Nátrium
    237 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    37.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 297 kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    88.8 g

Zsír

  • Összesen
    49 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4922.2 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    233 mg
  • Kálcium
    333 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    519 mg
  • Foszfor
    1429 mg
  • Nátrium
    2368 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    545.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    45 mg

Víz

  • Összesen
    374.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    405 micro
  • Kolin:
    132 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    746 micro
Összesen 2974 kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    417.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    201 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.2 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    31.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 252 kcal

Elkészítés

  1. A tészta szobahőmérsékletű hozzávalóit a só és az olaj kivételével robotgép táljába mérjük. Hozzáadjuk a kézmeleg vizet is, és tíz percig dagasztjuk.
  2. Ekkor már mehet hozzá a só és az olaj is. Még néhány percig dagasztjuk, míg teljesen eloszlik benne a só, a tészta elválik a tál falától. Ekkor letakarjuk, és 30-40 percig kelesztjük.
  3. A duplájára kelt tésztát újra átgyúrjuk, Enyhén lisztezett felületen áthajtogatjuk (ha van kedvünk, akkor újra kelesztjük, átgyúrjuk, és újra hajtogatjuk). Ha még sincs, akkor az összehajtott tésztát sütőpapírral bélelt sütőedénybe tesszük (itt én fedeles öntöttvas lábast használtam), lefedjük, és 15-20 percet kelesztjük, míg előmelegítjük a sütőt.
  4. Ha a tészta újra megemelkedett, langyos vízzel lespricceljük, megszórjuk a magokkal, lefedve a 220 fokos sütőbe tesszük hőlégkeverésen. 20 percig így sütjük.
  5. 20 perc elteltével lecsökkentjük a hőt 180-190 fokra, és még húsz percig sütjük tetővel, majd pedig anélkül, míg aranybarna nem lesz. Rácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 28x28x18

Szinte mindig én sütöm otthon a kenyeret immár kb. 14 éve. Azért mindig változtatok ezen-azon. Kétszer ugyanazt a kenyeret nem hiszem, hogy valaha megsütöttem.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Bodag

A bodag, más néven cigánykenyér egy igazán egyszerű lepénykenyér fajta. A tésztába libazsír kerül, ami igazán különleges ízt ad neki. Sütőben és serpenyőben is elkészíthető, ...

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

Foszlós kalács húsvéti sonkához

Kihagyhatatlan Húsvétkor! Ha nem sonkához kell, és más az alkalom, akkor csak 8 g sót használjunk, és mazsolát is tehetünk bele. Kellemes Húsvétot kívánok mindenkinek!

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!