r
Nosalty Logó

Magos graham-kenyér Évi nénitől

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Évi néni
Magos graham-kenyér Évi nénitől
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 297 kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2974 kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 252 kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    4.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    492.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    143 mg
  • Nátrium
    237 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 297 kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    88.8 g

Zsír

  • Összesen
    49 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4922.2 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    233 mg
  • Kálcium
    333 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    519 mg
  • Foszfor
    1429 mg
  • Nátrium
    2368 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    545.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    45 mg

VÍZ

  • Összesen
    374.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    405 micro
  • Kolin:
    132 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    746 micro
Összesen 2974 kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    417.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    201 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.2 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 252 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tészta szobahőmérsékletű hozzávalóit a só és az olaj kivételével robotgép táljába mérjük. Hozzáadjuk a kézmeleg vizet is, és tíz percig dagasztjuk.
  2. Ekkor már mehet hozzá a só és az olaj is. Még néhány percig dagasztjuk, míg teljesen eloszlik benne a só, a tészta elválik a tál falától. Ekkor letakarjuk, és 30-40 percig kelesztjük.
  3. A duplájára kelt tésztát újra átgyúrjuk, Enyhén lisztezett felületen áthajtogatjuk (ha van kedvünk, akkor újra kelesztjük, átgyúrjuk, és újra hajtogatjuk). Ha még sincs, akkor az összehajtott tésztát sütőpapírral bélelt sütőedénybe tesszük (itt én fedeles öntöttvas lábast használtam), lefedjük, és 15-20 percet kelesztjük, míg előmelegítjük a sütőt.
  4. Ha a tészta újra megemelkedett, langyos vízzel lespricceljük, megszórjuk a magokkal, lefedve a 220 fokos sütőbe tesszük hőlégkeverésen. 20 percig így sütjük.
  5. 20 perc elteltével lecsökkentjük a hőt 180-190 fokra, és még húsz percig sütjük tetővel, majd pedig anélkül, míg aranybarna nem lesz. Rácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 28x28x18
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 21
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1770
  • Feltöltés dátuma: 2016. november 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Magos graham-kenyér Évi nénitől
Évi néni 1830 recept

Szinte mindig én sütöm otthon a kenyeret immár kb. 14 éve. Azért mindig változtatok ezen-azon. Kétszer ugyanazt a kenyeret nem hiszem, hogy valaha megsütöttem.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...