r
Nosalty Logó

Madártej ullmann konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
ullmann
Madártej ullmann konyhájából
adag
Előkészítés
perc
  • 13% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A krém elkészítése

A madárkák elkészítése

Összesen 364 kcal
  • 13% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A krém elkészítése

A madárkák elkészítése

Összesen 1453 kcal
  • 13% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A krém elkészítése

A madárkák elkészítése

Összesen 102 kcal
  • 13% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    16.9 g

Zsír

  • Összesen
    11.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    271 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    679.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    321 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    221 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.3 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    55 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    206 mg
  • Retinol - A vitamin:
    93 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    274 micro
Összesen 364 kcal
  • 13% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    67.7 g

Zsír

  • Összesen
    46.9 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    1085 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2717.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    97 mg
  • Kálcium
    1284 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    421 mg
  • Nátrium
    882 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    165.2 g
  • Cukor
    153 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    228.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    381 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    218 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    154 micro
  • Kolin:
    822 mg
  • Retinol - A vitamin:
    371 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    88 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1094 micro
Összesen 1453 kcal
  • 13% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    3.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    191.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    2 mg
  • Foszfor
    30 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.6 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 102 kcal

Hozzávalók

A krém elkészítése

A madárkák elkészítése

Elkészítés

A krém elkészítése

  1. Válasszuk ketté a tojásokat. Egy nagyobb tálba a fehérjét, kisebbe a sárgájákat.
  2. A tojássárgájához adjuk hozzá a vaníliás pudingport. [Mi azt szeretjük, ha krémesen lágy az öntet, ezt pedig biztosabban elérjük, ha nem csak tojást rakunk bele, hanem egy kevés krémport is.] Keverjük simára (én mindig habverőt használok). Ezután adjunk hozzá 1-2 dl tejet, keverjük homogénre.
  3. Forraljuk fel a maradék tejet a csipet sóval, és mérjük ki a cukrot. A cukorhoz keverjük hozzá a vaníliás cukort is. Hidd el: nem kell bele több cukor!
  4. Ha forr a tej, akkor adjuk hozzá (gyors keverés mellett) a tojássárgájás keveréket, majd folyamatos kevergetés mellett főzzük sűrűsödésig a krémet. Amikor már sűrűsödik, adjuk hozzá a cukorkeveréket is. Ne főzzük sokáig, amint elkezd sűrűsödni és kicsit bugyogni, tegyük félre és kevergessük még, hogy elkezdjen kihűlni.
  5. A legfinomabb, ha teljesen hidegre kihűtjük. Fontos, hogy hűlés közben folyamatosan (5-10 percenként) alaposan keverjük át a habverővel. Egyrészt így gyorsabban hűl, másrészt elérjük, hogy lágy és krémes, ne pedig géles állagú legyen.

A madárkák elkészítése

  1. Egyből azután, hogy a tojásokat kettéválasztottuk, adjuk hozzá a fehérjéhez a csipet sót és a kristálycukrot. Hagyjuk állni addig, amíg a krémet elkészítjük.
  2. Robotgéppel verjünk igazán kemény, törős habot a keverékből.
  3. Egy lapostányérra kanállal vagy nyomózsákkal formázzunk tetszőleges halmokat a habból. Legyen 1-1 cm hely a habgaluskák között.
  4. Tegyük mikrosütőbe a tányért: maximális teljesítményen, 50 másodperc alatt elkészül. Ismételjük ezt addig, amíg van habunk.
  5. Így hamar elkészülünk, és finom, habos, soha össze nem eső, szép madárkákat rakhatunk a krémbe.
  • Receptkönyvben: 62
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 3088
  • Feltöltés dátuma: 2019. január 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
ullmann 1 recept

Nem találtam rá sehol az igazán finom madártej receptjére. 3-4 könyvből, és néhány jó tipp alapján kikísérleteztem a sajátomat. Sokszor készítem, és mindig hamar elfogy! :-)

Hozzávalók

A krém elkészítése

A madárkák elkészítése

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...