Madártej ullmann konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
ullmann
adag
Előkészítés
perc
- 13% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 9% Zsír
A krém elkészítése
-
250g tej140 kcal
-
25g tojássárgája81 kcal
-
17g cukor64 kcal
-
10 kcal
-
19 kcal
-
0g só0 kcal
A madárkák elkészítése
-
50g tojásfehérje26 kcal
-
6g cukor24 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
364
kcal
- 13% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 9% Zsír
A krém elkészítése
-
1000g tej560 kcal
-
100g tojássárgája322 kcal
-
66g cukor255 kcal
-
38 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
0g só0 kcal
A madárkák elkészítése
-
200g tojásfehérje104 kcal
-
25g cukor97 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
1453
kcal
- 13% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 9% Zsír
A krém elkészítése
-
70.4g tej39 kcal
-
7g tojássárgája23 kcal
-
4.6g cukor18 kcal
-
0.7g vaníliás pudingpor3 kcal
-
1.4g vaníliás cukor5 kcal
-
0g só0 kcal
A madárkák elkészítése
-
14.1g tojásfehérje7 kcal
-
1.8g cukor7 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
102
kcal
- 13% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 16.9 g
Zsír
-
Összesen 11.7 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 271 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 679.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 24 mg
-
Kálcium 321 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 105 mg
-
Nátrium 221 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 41.3 g
-
Cukor 38 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 57.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 95 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 55 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 39 micro
-
Kolin: 206 mg
-
Retinol - A vitamin: 93 micro
-
α-karotin 10 micro
-
β-karotin 22 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 274 micro
Összesen
364
kcal
- 13% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 67.7 g
Zsír
-
Összesen 46.9 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 1085 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2717.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 97 mg
-
Kálcium 1284 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 27 mg
-
Foszfor 421 mg
-
Nátrium 882 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 165.2 g
-
Cukor 153 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 228.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 381 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 218 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 154 micro
-
Kolin: 822 mg
-
Retinol - A vitamin: 371 micro
-
α-karotin 38 micro
-
β-karotin 88 micro
-
β-crypt 33 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1094 micro
Összesen
1453
kcal
- 13% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4.8 g
Zsír
-
Összesen 3.3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 76 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 191.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 90 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 2 mg
-
Foszfor 30 mg
-
Nátrium 62 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.6 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 16.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 27 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 58 mg
-
Retinol - A vitamin: 26 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 6 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 77 micro
Összesen
102
kcal
Hozzávalók
A krém elkészítése
-
1 l tej
-
5 db tojássárgája
-
66 g cukor
-
2 csomag vaníliás cukor
-
1 csipet só
A madárkák elkészítése
-
5 db tojásfehérje
-
2.5 ek cukor
-
1 csipet só
Elkészítés
A krém elkészítése
- Válasszuk ketté a tojásokat. Egy nagyobb tálba a fehérjét, kisebbe a sárgájákat.
- A tojássárgájához adjuk hozzá a vaníliás pudingport. [Mi azt szeretjük, ha krémesen lágy az öntet, ezt pedig biztosabban elérjük, ha nem csak tojást rakunk bele, hanem egy kevés krémport is.] Keverjük simára (én mindig habverőt használok). Ezután adjunk hozzá 1-2 dl tejet, keverjük homogénre.
- Forraljuk fel a maradék tejet a csipet sóval, és mérjük ki a cukrot. A cukorhoz keverjük hozzá a vaníliás cukort is. Hidd el: nem kell bele több cukor!
- Ha forr a tej, akkor adjuk hozzá (gyors keverés mellett) a tojássárgájás keveréket, majd folyamatos kevergetés mellett főzzük sűrűsödésig a krémet. Amikor már sűrűsödik, adjuk hozzá a cukorkeveréket is. Ne főzzük sokáig, amint elkezd sűrűsödni és kicsit bugyogni, tegyük félre és kevergessük még, hogy elkezdjen kihűlni.
- A legfinomabb, ha teljesen hidegre kihűtjük. Fontos, hogy hűlés közben folyamatosan (5-10 percenként) alaposan keverjük át a habverővel. Egyrészt így gyorsabban hűl, másrészt elérjük, hogy lágy és krémes, ne pedig géles állagú legyen.
A madárkák elkészítése
- Egyből azután, hogy a tojásokat kettéválasztottuk, adjuk hozzá a fehérjéhez a csipet sót és a kristálycukrot. Hagyjuk állni addig, amíg a krémet elkészítjük.
- Robotgéppel verjünk igazán kemény, törős habot a keverékből.
- Egy lapostányérra kanállal vagy nyomózsákkal formázzunk tetszőleges halmokat a habból. Legyen 1-1 cm hely a habgaluskák között.
- Tegyük mikrosütőbe a tányért: maximális teljesítményen, 50 másodperc alatt elkészül. Ismételjük ezt addig, amíg van habunk.
- Így hamar elkészülünk, és finom, habos, soha össze nem eső, szép madárkákat rakhatunk a krémbe.
- Receptkönyvben: 62
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 3088
- Feltöltés dátuma: 2019. január 07.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
ullmann
1 recept
Nem találtam rá sehol az igazán finom madártej receptjére. 3-4 könyvből, és néhány jó tipp alapján kikísérleteztem a sajátomat. Sokszor készítem, és mindig hamar elfogy! :-)